17 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Νέα Σαλαμίνα – ΑΕΚ Λάρνακας 0-1: Ο Σάντος ήρθε από τον πάγκο και χάρισε στην ομάδα του το τρίποντο ()

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ΑΕΚ κατάφερε να φύγει για πρώτη φορά χαμογελαστή φέτος από το «Αμμόχωστος» επικρατώντας με 1-0 επί της Νέας Σαλαμίνας (12/1). Ήρωας της βραδιάς ο Σάντος που, ερχόμενος από τον πάγκο, πέτυχε το πρώτο του γκολ για την ομάδα του Σιμόν.

Η ΑΕΚ Λάρνακας έφερε την αποστολή της εις πέρας και έφυγε με το τρίποντο από το στάδιο «Αμμόχωστος» χάρη σε γκολ του Σάντος που ήρθε κατευθείαν από τον πάγκο. Η ομάδα του Ραν Μπεν Σιμόν πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο στην 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyta (12/1) και εξακολουθεί να βρίσκεται στην 3η θέση.

𝐅𝐔𝐋𝐋 𝐓𝐈𝐌𝐄 🙌#SALAMINAvsAEK #FT #AEKLarnaca pic.twitter.com/359jVbodjZ

— AEK Larnaca (@AEKLARNACA) January 12, 2024Η Νέα Σαλαμίνα με δέκα!

Τα πρώτα λεπτά το ματς είχε πολύ αργούς ρυθμούς με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να οργανωθούν αμυντικά αλλά και επιθετικά.

Η ΑΕΚ Λάρνακας ήταν αυτή που άρχισε να γίνεται επικίνδυνη νωρίτερα, με τον Μελίσσα να επεμβαίνει στο 2ο λεπτό, λέγοντας «όχι» σε κεφαλιά του Φερνάντες.

Λίγο αργότερα, ο Φαράζ δοκίμασε να αιφνιδιάσει τον Έλληνα γκολκίπερ, αλλά το σουτ του ήταν απελπιστικά άστοχο.

Στο 16′ η πρώτη καλή ευκαιρία για τη Νέα Σαλαμίνα με τον Φράγκο να αναλαμβάνει μια εκτέλεση φάουλ σε πολύ καλό σημείο. Ο Ντάτκοβιτς έκανε την προβολή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 26ο λεπτό, ο Μπεραχίνο «κιτρινίζεται» και με τη συμπλήρωση του μισαώρου, ο 29χρονος επιθετικός βλέπει και δεύτερη κίτρινη κάρτα, έχοντας πατήσει με τις τάπες τον Λέντες και αποβάλλεται.

Η Νέα Σαλαμίνα έμεινε με δέκα, με την ΑΕΚ να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα μέχρι το 45+3′.

Οι παίκτες του Ραν Μπεν Σιμόν παραλίγο να προηγηθούν όταν ο Μιλίσεβιτς έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, σημαδεύοντας τον Γκαρθία. Εκείνος έκανε μία εντυπωσιακή ενέργεια και προσπάθησε να σκοράρει με ανάποδο ψαλιδάκι όμως η μπάλα πέρασε εκτός. Ο Σολ πήρε το ριμπάουντ και εξαπέλυσε ένα σουτ το οποίο σταμάτησε στο δοκάρι!

Οι δύο ομάδες αποσύρθηκαν για τα αποδυτήρια με το 0-0 να διατηρείται, παρά το ότι θα μπορούσαν οι γηπεδούχοι να έχουν προηγηθεί σε πολλές περιπτώσεις.

Η «χρυσή» αλλαγή του Σιμόν που έφερε τη νίκη

Απειλή από την ΑΕΚ με το… καλησπέρα στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο 47′ τεράστια ευκαιρία του Πονς, ο οποίος σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας. Η μπάλα έκανε την αναπήδηση και επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο με τους παίκτες του Σιμόν να διαμαρτύρονται ζητώντας να μετρήσει το γκολ.

Η φάση ελέγχεται από τον VAR και αμέσως δίνεται συνέχεια στο παιχνίδι.

Από εκείνο το σημείο και ύστερα, οι φιλοξενούμενοι είχαν αρχίσει να ανεβάζουν κατακόρυφα την πίεσή τους. Στο 52′, ο Γκαρθία κάνει τη σέντρα και ο Σολ βρίσκει την μπάλα. Ο Ισπανός σουτάρει αλλά ο Έλληνας γκολκίπερ της Νέας Σαλαμίνας είναι και πάλι εκεί και διώχνει σε κόρνερ.

Μέχρι και το 60ο λεπτό, ο ρόλος των γηπεδούχων είχε περιοριστεί στην άμυνα, με τους παίκτες του Σιμόν να έχουν βρει τα πατήματά τους και να κυριαρχούν απόλυτα.

Ο Μελίσσας ήξερε πως να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και στο 67ο λεπτό επενέβη ξανά σταματώντας ένα σουτ του Ντίμερς.

Στο 76′ ο Σάντος δοκίμασε ένα σουτ αλλά ήταν άστοχος. Την ίδια ώρα και ο τεχνικός της ΑΕΚ Λάρνακας είδε την κίτρινη κάρτα μετά από διαμαρτυρίες.

Η μοναδική ευκαιρία της Νέας Σαλαμίνας στο δεύτερο 45λεπτο, ήρθε στο 80′ με τον Ντάτκοβιτς να παίρνει την κεφαλιά αλλά να είναι άστοχος.

Στο 84′ ήρθε το πολυαναμενόμενο γκολ για την ΑΕΚ Λάρνακας από την «χρυσή» αλλαγή του Σιμόν! Ο Σολ βρήκε την μπάλα μετά από εκτέλεση πέναλτι και έβγαλε τη σέντρα στον Σάντος. Εκείνος χωρίς δεύτερη σκέψη σημάδεψε την εστία του Μελίσσα και ευστόχησε για το 1-0 των φιλοξενούμενων σε ένα κομβικό σημείο του αγώνα.

Στα τελευταία λεπτά η μοναδική… αποστολή της ΑΕΚ ήταν να διατηρήσει το προβάδισμά της, πράγμα που έκανε, φεύγοντας για πρώτη φορά με αποτέλεσμα από το «Αμμόχωστος» για τη φετινή σεζόν.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Νέα Σαλαμίνα (Χριστόδουλος Χριστοδούλου): Mελίσσας, Σεργίου, Ντιακιτέ, Ντάτκοβιτς, Κονατέ, Φράγκος, Μπεραχάνο, Μιγκελίτο, Φερνάντεθ, Κονέ, Ντουρμισάι.

ΑΕΚ (Ραν Μπεν Σιμόν): Πίριτς, Ντιονκού, Μιλίτσεβιτς, Ρομπέρζ, Γκαρσία, Λέντς, Πονς, Ντίμερς, Λόπες, Φαράζ, Σολ.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό