23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Νέα πρωτοβουλία της Google ύψους €25 για την AI κατάρτιση στην Ευρώπη

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Google εγκαινίασε ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα αξίας 25 εκατ. ευρώ για να βοηθήσει το εργατικό δυναμικό της Ευρώπης να “εκμεταλλευτεί την ευκαιρία της Τεχνητής Νοημοσύνης”.

Η πρωτοβουλία απευθύνεται σε “ευάλωτες και υποεξυπηρετούμενες” κοινότητες, οι οποίες, σύμφωνα με την Google, κινδυνεύουν να μείνουν πίσω καθώς η χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στον εργασιακό χώρο εκτοξεύεται στα ύψη – μια τάση που αναμένεται να συνεχιστεί.

Η Google δήλωσε ότι δέχεται αιτήσεις συμμετοχής από κοινωνικές επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν να προσεγγιστούν εκείνοι που είναι πιθανότερο να επωφεληθούν από την εκπαίδευση.

Οι επιλεγμένοι οργανισμοί θα λάβουν “προσαρμοσμένη και υποστηριζόμενη” εκπαίδευση σε θεμελιώδεις αρχές της Τεχνητής Νοημοσύνης. Αυτοί οι οργανισμοί θα λάβουν επίσης χρηματικές επιχορηγήσεις για κρίσιμη περιβάλλουσα υποστήριξη, όπως η φροντίδα των παιδιών ή η αποζημίωση του μισθού, ώστε να αρθούν τα εμπόδια στη μάθηση, δήλωσε η Google.

“Η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει τεράστιες δυνατότητες να μεταμορφώσει τον κόσμο προς το καλύτερο – ωστόσο οι έρευνες δείχνουν ότι τα οφέλη της Τεχνητής Νοημοσύνης θα μπορούσαν να επιδεινώσουν τις υπάρχουσες ανισότητες”, σχολίασε ο Adrian Brown, εκτελεστικός διευθυντής του Centre for Public Impact με έδρα το Λονδίνο, το οποίο τρέχει το μη κερδοσκοπικό πρόγραμμα μαζί με την Google. “Αυτό το νέο πρόγραμμα θα βοηθήσει τους ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη να αναπτύξουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την αυτοπεποίθησή τους γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη, διασφαλίζοντας ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω”.

Η Google θα οργανώσει επίσης μια σειρά από “ακαδημίες ανάπτυξης” για την υποστήριξη startups που χρησιμοποιούν Τεχνητή Νοημοσύνη για την επίλυση προκλήσεων στους τομείς της Υγείας, της Εκπαίδευσης και της Κυβερνοασφάλειας. Οι αιτήσεις για την Growth Academy: AI for Health είναι πλέον ανοιχτές, αλλά μην ανησυχείτε, η εταιρεία δήλωσε ότι δεν θα πάρει μερίδιο στην εταιρεία σας αν κερδίσετε χρηματοδότηση.

Τέλος, η Google δήλωσε ότι θα επεκτείνει τα θεμελιώδη μαθήματα AI σε 18 γλώσσες.

Η τελευταία πρωτοβουλία AI της Google στην Ευρώπη ακολουθεί το “Grow with Google”, που ξεκίνησε το 2015, το οποίο προσέφερε δωρεάν κατάρτιση για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του ελλείμματος ψηφιακών δεξιοτήτων της ΕΕ. Η Google ισχυρίζεται ότι έχει εκπαιδεύσει πάνω από 12 εκατομμύρια άτομα από τότε που ξεκίνησε αυτό το πρόγραμμα.

[Google]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό