14.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Νέα μήνυση κατά της Tesla από εργαζόμενη, για ρατσιστική συμπεριφορά

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια μαύρη, ομοφυλόφιλη γυναίκα που κατασκεύασε και επιθεωρούσε ανταλλακτικά για τα συστήματα πέδησης των αυτοκινήτων της Tesla αποφάσισε να μηνύσει την εταιρεία. Πρόκειται για την Kaylen Baker που ισχυρίζεται ότι υπέστη ρατσιστική κακοποίηση και σωματική επίθεση ενώ εργαζόταν εκεί.
Μαζί με την Tesla, η Baker μηνύει και την εταιρεία στελέχωσης Staffmark, με την μήνυση να αναφέρει ότι η Tesla απέτυχε να αντιμετωπίσει τη ρατσιστική κακοποίηση από ένα συνάδελφό της. Επιπλέον, η Baker υποστηρίζει πως όταν προσπάθησε να αναφέρει την κακοποίηση, η Tesla έκανε ενέργειες εναντίον της, που αποσκοπούσαν στην τιμωρία της ή την εκδίκηση της, με την ενάγουσα να περιγράφει το περιβάλλον ως “κρυφορατσιστικό”.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ένας λευκός συνάδελφος χτύπησε την Baker με ένα καυτό εργαλείο, ενώ ταυτόχρονα την αποκάλεσε “ανόητη, χαζή και σκύλα”. Ο συνάδελφος απολύθηκε, αφού η Baker παραπονέθηκε στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της Tesla, αλλά επαναπροσλήφθηκε περίπου δύο εβδομάδες αργότερα, χωρίς καμία προειδοποίηση ή εξήγηση.
Η μήνυση αναφέρει επίσης ότι μια από τις συναδέλφους της -ονόματι Joanne- άρχισε να κατευθύνει αυτή τη φυλετική κακοποίηση προς την Baker, όταν η τελευταία πήρε προαγωγή. H Baker προσλήφθηκε για να εργαστεί στο εργοστάσιο συναρμολόγησης της Tesla στο Lathrop της Καλιφόρνια, από την εταιρεία στελέχωσης τον Φεβρουάριο του 2021.
Απολύθηκε στα τέλη Οκτωβρίου 2021, αφού πρώτα κατάγγειλε τα πάντα στον προϊστάμενό της, σύμφωνα με την μήνυση. Η εταιρεία παρακράτησε επίσης πέντε από τους μισθούς της Baker από τους τελευταίους μήνες της στο εργοστάσιο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό