22.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Νέα Ζηλανδία – Φωτιά σε hostel: Τουλάχιστον 6 νεκροί – Αναφορές για αγνοούμενους

Ειδήσεις Ελλάδα

Για «απόλυτη τραγωδία» έκανε λόγο ο νεοζηλανδός πρωθυπουργός Κρις Χίπκινς, εκφράζοντας ανησυχία πως ο απολογισμός των θυμάτων θα γίνει ακόμη βαρύτερος.

Tουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί αγνοούνται μετά από πυρκαγιά σε hostel, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το BBC News oι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κλήθηκαν στο τετραώροφο κτήριο στο Ουέλινγκτον λίγο μετά τα μεσάνυχτα -τοπική ώρα- μετά από αναφορές ότι το κτήριο είχε πάρει φωτιά.

At least six dead and more missing after New Zealand hostel fire https://t.co/UMl4xQB5DE

— BBC News (World) (@BBCWorld) May 15, 2023

Για «απόλυτη τραγωδία» έκανε λόγο ο νεοζηλανδός πρωθυπουργός Κρις Χίπκινς, εκφράζοντας ανησυχία πως ο απολογισμός των θυμάτων θα γίνει ακόμη βαρύτερος.

Η πυροσβεστική έκανε λόγο για 52 διασωθέντες, ορισμένοι από τους οποίους είχαν καταφύγει στην οροφή του ξενοδοχείου.

«Υπάρχουν άνθρωποι που δεν γνωρίζουμε ακόμη τι απέγιναν, αλλά ο αριθμός τους, όπως και ο αριθμός των θανάτων, δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί αυτή τη στιγμή», ανέφερε η πυροσβεστική της χώρας της Ωκεανίας.

Ο κ. Χίπκινς τόνισε σε πρωινή εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού της χώρας πως η αστυνομία τον προειδοποίησε πως ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να ξεπεράσει τους δέκα νεκρούς.

Η αστυνομία σημείωσε πως δεν θα δημοσιοποιήσει περισσότερες πληροφορίες προτού το πολυώροφο ξενοδοχείο 92 δωματίων να είναι ασφαλές, ενώ πρόσθεσε πως υπάρχει κίνδυνος η οροφή του να καταρρεύσει.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στον υψηλότερο όροφο του ξενοδοχείου, του Loafer Lodge, στη συνοικία Νιουτάουν της Ουέλιγκτον, μετά τα μεσάνυχτα [τοπική ώρα]. Τα αίτια παραμένουν άγνωστα σε αυτό το στάδιο.

Αξιωματικός της πυροσβεστικής, ο Νικ Πάιατ, έκανε λόγο για «τραγικό γεγονός» και εξέφρασε «εγκάρδια συλλυπητήρια» στους συγγενείς των θυμάτων, μιλώντας για «πυρκαγιά που εκδηλώνεται μια φορά τη δεκαετία», τον «χειρότερο εφιάλτη για εμάς».

BREAKING: At least six people dead in hostel fire in New Zealand.https://t.co/PAiZ4D1jU3

📺 Sky 501, Virgin 602, Freeview 233 and YouTube pic.twitter.com/L6ayhLEKS8

— Sky News (@SkyNews) May 15, 2023

news, ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό