22.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Νέα επίθεση Ερντογάν: «Ο Μητσοτάκης δεν είναι συνομιλητής μου»

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας και του Έλληνα πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζίπ Ταγίπ Ερντογάν, δυναμιτίζοντας περαιτέρω το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε στο αεροπλάνο, κατά την επιστροφή του από το Αζερμπαϊτζάν, ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε: «Ο Μητσοτάκης δεν είναι συνομιλητής μου. Δεν πρόκειται να κάνουμε το λάθος που κάναμε στο παρελθόν. Η Ελλάδα εγκατέλειψε το ΝΑΤΟ και η τότε τουρκική κυβέρνηση επέτρεψε την επανένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα τώρα χρωστάει 400 δισ. ευρώ, η Αμερική έχει πέντε συν τέσσερις, εννέα βάσεις στην Ελλάδα. Εναντίον ποιου είναι αυτές οι βάσεις; Λένε εναντίον της Ρωσίας, αυτό είναι ψέμα».

«Δεν είναι ειλικρινείς» συνέχισε ο Ερντογάν και πρόσθεσε: «Η στάση τους εναντίον της Τουρκίας είναι προφανής. Τι έκαναν στον Μητσοτάκη τις προάλλες; Άνοιξαν τις πύλες του Κογκρέσου και του επέτρεψαν να μιλήσει. Τον χειροκρότησαν και τον επευφημούσαν. Το θέμα των F-16 μπήκε στην ατζέντα.

Επιμένει στο «όχι» για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Σε ό,τι αφορά τη Σουηδία και τη Φινλανδία ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως οι συνομιλίες της Άγκυρας με τις αποστολές των δύο χωρών που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα δεν ήταν στο «αναμενόμενο επίπεδο» και επανέλαβε πως η Τουρκία δεν μπορεί να πει ‘ναι’ για την ένταξη στο ΝΑΤΟ χωρών «που υποστηρίζουν την τρομοκρατία».

«Για όσο καιρό ο Ταγίπ Ερντογάν ηγείται της Δημοκρατίας της Τουρκίας, είναι σίγουρο ότι δεν μπορούμε να πούμε ‘ναι’ για την είσοδο χωρών στο ΝΑΤΟ, οι οποίες, υποστηρίζουν την τρομοκρατία» σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό