24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Νέα επίθεση Ερντογάν κατά της Δύσης

Ειδήσεις Ελλάδα

Για αδράνεια κατήγγειλε την Δύση ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέσω της ανθρωπιστικής τραγωδίας που υφίσταται ο λαός της Γάζας. «Πόσα παιδιά πρέπει να πεθάνουν πριν η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητήσει κατάπαυση του πυρός, πριν το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αναλάβει δράση για να σταματήσει η αιματοχυσία;» ανέφερε σε ομιλία του ο Ερντογάν.

«Είναι δυνατόν να μην αντιδρά κανείς βλέποντας τι συμβαίνει στη Γάζα; Τίποτα δεν δικαιολογεί τέτοια αγριότητα. Δυστυχώς, οι λεγόμενες “πολιτισμένες” χώρες απλώς παρακολουθούν. Ακούσαμε ότι η ΕΕ εξακολουθεί να διστάζει να ζητήσει κατάπαυση του πυρός. Πόσα παιδιά θα πρέπει να πεθάνουν για να το αποφασίσετε. Πείτε μας πότε θα πρέπει να κηρυχθεί η κατάπαυση του πυρός. Είμαι 40 χρόνια στην πολιτική, και ποτέ δεν έμεινα άπραγος μπροστά σε μια τέτοια αγριότητα», δήλωσε ο Ερντογάν.

Πόλεμος: Η ΕΕ δεν θα ζητήσει «κατάπαυση του πυρός», αλλά άνοιγμα «ανθρωπιστικών διαδρόμων»

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για «άνευ όρων υποστήριξη των επιθέσεων του Ισραήλ»

«Ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά αγνοούν το δικαίωμα στη ζωή των κατοίκων της Γάζας εδώ και 19 ημέρες. Τι απέγινε η Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων; Ξέρετε τι είναι γραμμένο εκεί, αλλά το αγνοείτε γιατί αυτό είναι καλύτερο για το συμφέρον σας τώρα. Το αγνοείτε γιατί είναι το αίμα των μουσουλμάνων που ρέει. Δείξατε ποιον υπηρετείτε στέλνοντας πολεμικά πλοία αντί για πλοία βοήθειας», είπε, αναφερόμενος στην αποστολή αεροπλανοφόρων των ΗΠΑ στην περιοχή. «Αυτό είναι υποκρισία.», πρόσθεσε

«Η ευθύνη, για κάθε αθώο άτομο που σκοτώνεται πέφτει όχι μόνο σε αυτούς που έριξαν τις βόμβες πάνω τους, αλλά και σε αυτούς που το επιτρέπουν – όσοι αγνοούν τι συμβαίνει στη Γάζα είναι συνένοχοι σε αυτή τη βαρβαρότητα. Δεν μπορούμε να το δεχτούμε. Δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί μπροστά στην αδικία», δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η Τουρκική Δημοκρατία είναι έτοιμη να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια στους κατοίκους της Γάζας και θα στείλει πλοία στην περιοχή “όταν οι συνθήκες είναι εφικτές»

taz: Η Τουρκία δεν είναι πλέον μέρος της Δύσης

Εντωμεταξύ όπως αναφέρει η Deutsche Welle,  η tageszeitung  επικρίνει τον Ερντογάν πως τελικά «ανήκει στο στρατόπεδο αυτών που […] δικαιολογούν εμμέσως την τρομοκρατία της Χαμάς».

«Ο Ερντογάν έχει τοποθετήσει εαυτόν σαφώς απέναντι από τη δυτική συμμαχία» και δη σε έναν πόλεμο που «πιθανώς θα μεγαλώσει το χάσμα μεταξύ της Δύσης και του υπόλοιπου κόσμου, περισσότερο απ’ όσο το έκανε ο πόλεμος στην Ουκρανία». Μία στάση που ο Ερντογάν δεν την υιοθετεί εξαιτίας των εγχώριων πιέσεων, «αλλά από βαθύτατη πεποίθηση».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό