19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Νέα εμφάνιση για την σελίδα σύνδεσης σε λογαριασμό Google [Εικόνα]

Ειδήσεις Ελλάδα

Εδώ και μερικές εβδομάδες η Google μας προετοιμάζει για τον επανασχεδιασμό της σελίδας login των λογαριασμών μας και ήδη ορισμένοι έχουν αρχίσει να βλέπουν την καινούργια εμφάνιση. Μπορεί να μην επηρεάζει σε τίποτα την λειτουργικότητα και την καθημερινότητα μας, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντική η αναφορά καθότι πρόκειται για μια σελίδα που βλέπουν καθημερινά δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο για να έχουν πρόσβαση τόσο στις υπηρεσίες της Google (π.χ. Gmail), όσο και σε αμέτρητες άλλες ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο.

Η εταιρεία περιγράφει την ανανέωση ως “μια πιο μοντέρνα εμφάνιση” που έχει σκοπό να συμμορφωθεί με την σχεδιαστική γραμμή Material Design 3 που θεωρητικά ενοποιεί εμφανισιακά τις διάφορες υπηρεσίες της. Το Material Design 3 έχει στρογγυλεμένες άκρες, μαλακά χαρακτηριστικά και ανοιχτά παστέλ χρώματα με τα οποία είστε ήδη εξοικειωμένοι σε προϊόντα όπως το Gmail και το Android. Ενώ η διάταξη είναι διαφορετική στην όψη, η Google υπόσχεται ότι η λειτουργικότητα της σελίδας σύνδεσης παραμένει αμετάβλητη.

Η νέα σελίδα σύνδεσης χρησιμοποιεί οριζόντια και όχι κάθετη διάταξη. Οι γωνίες είναι λιγότερο απότομες και το μεγάλο μπλε κουμπί σύνδεσης έχει αλλάξει από ορθογώνιο σε οβάλ σχήμα. Η σελίδα που περιβάλλει το κύριο παράθυρο έχει μετατραπεί από γκρι σε λευκή και υπάρχει λιγότερη ομοιομορφία στο μέγεθος των διαφόρων γραμμών κειμένου και λογότυπων, επιτρέποντας περισσότερο αρνητικό χώρο μεταξύ των λέξεων και των κουμπιών. Αυτό επιτρέπει στη σελίδα να φαίνεται λιγότερο ακατάστατη, ακόμη και αν διατηρεί τον ίδιο αριθμό στοιχείων σχεδιασμού.

Σύμφωνα με τη Google, η ενημερωμένη σελίδα σύνδεσης θα εμφανιστεί σε όλους τους χρήστες τόσο σε φορητές συσκευές όσο και σε υπολογιστέςς, συμπεριλαμβανομένων των εταιρικών λογαριασμών Workspace και των προσωπικών λογαριασμών. Το λανσάρισμα έχει ξεκινήσει από τις 21 Φεβρουαρίου 2024 και θα φτάσει σε κάθε χρήστη της Google παγκοσμίως μέχρι τις 24 Μαρτίου 2024.

Επειδή κάθε αλλαγή συνοδεύεται από κινδύνους, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν δείτε τη νέα εμφάνιση στον υπολογιστή σας, διότι δεν αποκλείεται να εκμεταλλευτούν την περίσταση διάφοροι επιτήδειοι (π.χ. hackers).

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό