18.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Νέα άρματα μάχης για τον ρωσικό στρατό: Σε υπηρεσία εκσυγχρονισμένα T-90M

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε υπηρεσία τέθηκαν τα πρώτα εκσυγχρονισμένα άρματα μάχης Τ-90Μ του ρωσικού στρατού- η νέα γενιά του T-90.

Όπως αναφέρει το RT, το νέο Τ-90Μ αποτελεί εκσυγχρονισμένη έκδοση, με καλύτερα προστατευμένο πυργίσκο, ισχυρότερο κινητήρα και σύστημα σκόπευσης που εγγυάται υψηλά ποσοστά ακριβείας κατά τη διάρκεια νυχτερινών επιχειρήσεων.

Τα πρώτα άρματα του τύπου (Proryv) παραδόθηκαν στην Τεθωρακισμένη Μεραρχία Ταμάν κοντά στη Μόσχα και η άφιξή τους προβλήθηκε από το κανάλι Zvezda του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Ο Σεργκέι Κίσελ, διοικητής της 1ης Τεθωρακισμένης Στρατιάς του Δυτικού Στρατιωτικού Τομέα της Ρωσίας, έκανε λόγο για μηχανήματα που αλλάζουν τα δεδομένα.

Η βασική διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα είναι ο σχεδιασμός του πυργίσκου, με θωράκιση πολλαπλών στρωμάτων και η μεταφορά των πυρομαχικών σε άλλο σημείο. Επίσης, το νέο άρμα διαθέτει πυροβόλο 2Α82-1Μ των 125 χιλιοστών, ισχυρότερο κινητήρα και προηγμένο σύστημα σκόπευσης για χρήση όπλων την ημέρα και τη νύχτα. Σύμφωνα με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, τα πληρώματα των αρμάτων θα μπορούν επίσης να επικοινωνούν μέσω ενός αναβαθμισμένου συστήματος τηλεπικοινωνίας, ανταλλάσσοντας δεδομένα μεταξύ τους.

Μεταξύ άλλων, το άρμα διαθέτει αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου πυρός Kalina και τηλεχειριζόμενο αντιαεροπορικό πολυβόλο των 12,7 χιλιοστών, καθώς και σύστημα «δυναμικής» άμυνας Relikt.

Το Τ-90Μ είναι αναβαθμισμένη έκδοση του T-90, που είναι σε υπηρεσία από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Σημειώνεται πως τα τελευταία χρόνια η Ρωσία είχε δώσει έμφαση στο νέας γενιάς άρμα Τ-14 Armata, ωστόσο το πρόγραμμα προμήθειάς τους έχει αντιμετωπίσει σειρά προβλημάτων, με αποτέλεσμα να φαίνεται πως η έμφαση μετατοπίζεται σε ένταξη σε υπηρεσία αναβαθμισμένων εκδόσεων υπαρχόντων αρμάτων μάχης, όπως το T-90. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό