16.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Μόνο δύο όμιλοι αυτοκινητοβιομηχανιών δεν έχουν υιοθετήσει το πρότυπο φόρτισης της Tesla

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Νοέμβριο του 2022, η Tesla ανακοίνωσε το “άνοιγμα” του ιδιόκτητου προτύπου φόρτισης, το οποίο έγινε αρχικά διαθέσιμο το 2012 με την κυκλοφορία του Model S για τη διαχείριση της φόρτισης με AC φορτιστή και με DC ταχυφορτιστή.
Μετά την παραπάνω ανακοίνωση, η λίστα με τις εταιρίες που θα υιοθετήσουν το Βορειοαμερικανικού Προτύπου Φόρτισης (NACS) της Tesla αυξανόταν με -σχεδόν- εβδομαδιαίο ρυθμό, με τις Toyota και Lexus να είναι οι τελευταίες που προστέθηκαν.

Ωστόσο, δύο πολύ σημαντικοί Όμιλοι, που αθροιστικά διαθέτουν 23 εταιρίες στο χαρτοφυλάκιο τους, δεν έχουν -ακόμα- κάνει γνωστές τις προθέσεις τους, για το αν θα εξοπλίζουν τα μελλοντικά τους ηλεκτρικά οχήματα με το βύσμα φόρτισης της Tesla.
O λόγος για τη Stellantis και το VW Group, με την πρώτη να έχει κάτω από την “ομπρέλα” της τις: Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroen, Dodge, DS, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram, και Vauxhall, ενώ η δεύτερη τις: Audi, Bentley, Cupra, Lamborghini, Porsche, Seat, Skoda και Volkswagen. Από αυτές τις 25 εταιρίες, μόνο οι 12 έχουν παρουσία στην αγορά της Αμερικής.

Εκπρόσωπος της Stellantis, είπε σε δήλωση του ότι η εταιρεία δεν είχε τίποτα νέο να ανακοινώσει, ενώ ένας εκπρόσωπος της Volkswagen τόνισε:
Ο όμιλος της Volkswagen και οι μάρκες του αξιολογούν επί του παρόντος την εφαρμογή του προτύπου φόρτισης της Tesla (NACS) για τους πελάτες του στη Βόρεια Αμερική.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό