25.8 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Μυθικός ΠΑΟΚ στη Σκωτία νίκησε με σούπερ ανατροπή

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια απίστευτη νίκη σημείωσε ο ΠΑΟΚ στο στάδιο «Πίτοντρι» του Αμπερντίν απέναντι στην ομώνυμη ομάδα για την 3η αγωνιστική στον 7ο όμιλο του Conference League, της οποίας επικράτησε με 3-2 ενώ ως το 58΄ έχανε με 2-0!

Ο Σβαμπ, με πέναλτι στην τελευταία φάση του αγώνα, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα κι έκανε τον Ραζβάν Λουτσέσκου να γιορτάσει μια ιστορική βραδιά, αφού έγινε ο προπονητής με τους περισσότερους αγώνες στην ιστορία του ΠΑΟΚ, φτάνοντας τους 213 και ξεπερνώντας τον Άγγελο Αναστασιάδη.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μονόλογος για την ελληνική ομάδα, αλλά οι ευκαιρίες δεν μετουσιώνονταν σε γκολ, Στο 12΄ ο Κωνσταντέλιας έκανε εκπληκτική ατομική ενέργεια εντός περιοχής, αλλά το πλασέ του από το ύψος του πέναλτι κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Ρόος.

Στο 38΄ ήταν ξανά ο 20χρονος μεσοεπιθετικός που συνδυάστηκε με τον Ζίβκοβιτς, αλλά απέτυχε να «κρεμάσει» τον σχεδόν δίμετρο Ολλανδό τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο μέρος οι Σκωτσέζοι ξεκίνησαν καλύτερα και στο 50΄ άνοιξαν το σκορ με γκολ του Μιόφσκι, για να διπλασιάσουν στο 58΄ με τον Πολβάρα σε αντεπίθεση.

Ο Λουτσέσκου απάντησε με μαζικές αλλαγές και δικαιώθηκε. Από νέα ατομική ενέργεια του Κωνσταντέλια ο Ντεσπόντοφ, που μόλις είχε περάσει στο ματς, με την πρώτη επαφή του μείωσε σε 2-1 στο 73΄. Στο 84΄ ο Χέις με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στον Βιεϊρίνια, ο οποίος σούταρε, η μπάλα, κόντραρε στο πόδι του Χέις και κατέληξε στην κλειστή γωνία του Ρόος για το 2-2.

Ο ΠΑΟΚ είχε επιστρέψει για τα καλά, αλλά δεν είχε ολοκληρώσει την ανατροπή. Αυτό έγινε στην τελευταία φάση του αγώνα, όταν ο  Ρούμπεζιτς ανέτρεψε τον Οζντόεφ και μετά την παρέμβαση του VAR ο Γκισχάμερ καταλόγισε πέναλτι.

Ο Σβαμπ ήταν ψύχραιμος απέναντι στον Ρόος και ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε μια σπάνια ανατροπή, έφτασε στους 9 βαθμούς και παραμένει μόνος πρώτος και στο +3 από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, που συνέτριψε την Ελσίνκι με 6-0 στη Γερμανία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό