19.3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Μπουρίνι έριξε δέντρα και κολώνες στην Αττική

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε εξέλιξη είναι η επέλαση της κακοκαιρίας που ξεκίνησε αργά το βράδυ του Σαββάτου, 6 Ιανουαρίου, από τη Δυτική Ελλάδα.

Στην Αττική, ένα ισχυρό μπουρίνι έπληξε αρκετές περιοχές λίγο μετά τα μεσάνυχτα, με δυνατή βροχή, ισχυρούς ανέμους και χαλάζι σε ορισμένες περιπτώσεις.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για πεσμένα δέντρα, ενώ οι δρόμοι μετατράπηκαν για λίγη ώρα σε ποτάμια. Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Αρτοποιός, στην Αττική η πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 115 κλήσεις για βοήθεια, εκ των οποίων οι 95 για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων, ενώ έγιναν και απεγκλωβισμοί από ανελκυστήρες.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και σήμερα, με κύρια χαρακτηριστικά τους ισχυρούς ανέμους και την πτώση της θερμοκρασίας.

Πάτρα

Στην Πάτρα, από το βράδυ του Σαββάτου ξεκίνησε η κακοκαιρία, με διακοπές ρεύματος.

Σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου ενώ ο αέρας «έσπρωξε» κάδους στη μέση του δρόμου στην Ακτή Δυμαίων.

Προκλήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία του οδικού δικτύου της Αχαΐας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου, στο ύψος της περιοχής Μετόχι της Αιγιάλειας, λόγω κατολίσθησης φερτών υλικών, κατόπιν βροχόπτωσης.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αιγίου-Δερβενίου-Μαμουσιάς, λόγω κατολίσθησης φερτών υλικών και πετρών εξ αιτίας της βροχόπτωσης, ενώ με δυσχέρεια διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων ανάμεσα στις κοινότητες Δάφνες και Παρασκευή του Δήμου Αιγιαλείας, λόγω κατολίσθησης.

Ηλεία: Ανεμοστρόβιλος χτύπησε τον Πύργο προκαλώντας καταστροφές

Δύσκολη ήταν η νύχτα που πέρασε για τον Πύργο Ηλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ilialive.gr, σημαντικές καταστροφές σημειώθηκαν στην ανατολική πλευρά της πόλης μετά από ανεμοστρόβιλο που παρέσυρε τα πάντα στην οδό Αλφειού… Η συγκεκριμένη περιοχή θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο και αρκετά σπίτια αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα.

Επίσης ζημιές έχουν προκληθεί και σε επιχειρήσεις της περιοχής όπως χαρακτηριστικά σε ένα εργαστήριο μαρμάρου όπου οι ισχυροί άνεμοι κατάφεραν να μετακινήσουν ακόμη και τις βαριές πλάκες αλλά και σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων όπου η τζαμαρία της επιχείρησης δεν άντεξε την σφοδρότητα των ανέμων και κατέρρευσε.

Στην οδό Αλφειού φορτηγό αναποδογύρισε από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν νωρίτερα στην περιοχή.

Προκλήθηκαν μικρά τροχαία ατυχήματα. Έπεσαν δέντρα με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στους δρόμους Πύργου – Τρίπολης και Πύργου – Πατρών.

Έγιναν επίσης διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος για μεγάλο χρονικό διάστημα και από κεραυνούς προκλήθηκαν πυρκαγιές με την μεγαλύτερη από αυτές να σημειώνεται στην περιοχή Καπελέτου της Βουπρασίας.

φωτό ilialive
Μήνυμα 112 στη Δυτική Ελλάδα

Εξάλλου, στους κατοίκους περιοχών της δυτικής Ελλάδας εστάλη το μεσημέρι του Σαββάτου μήνυμα από το 112, το οποίο καλούσε σε περιορισμό μετακινήσεων ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας.

Το μήνυμα ανέφερε: «Προειδοποιητικό μήνυμα για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις άνεμοι από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 06/01/2024 ως απόγευμα Κυριακής 07/01/2024 στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας κατά τη διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Το προειδοποιητικό μήνυμα εστάλη σε κατοίκους σε Ήπειρο, Αιτωλοακαρνανία, νησιά Ιονίου, Ηλεία και Αχαΐα. Ωστόσο, σύμφωνα με αναφορές, ήχησαν τα κινητά και των κατοίκων της Μεσσηνίας.

Θεσσαλονίκη: Πτώσεις δέντρων από τις ριπές ισχυρών ανέμων

Η κακοκαιρία που βρίσκεται σε εξέλιξη από το βράδυ χθες Σάββατο προκάλεσε πτώσεις δέντρων στην κεντρική και στη δυτική Μακεδονία.

Στη Θεσσαλονίκη η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 15 κλήσεις και προχώρησε στην κοπή 8 δέντρων στις περιοχές Χαριλάου, Τούμπα, της Περαίας και Σουρωτή. Από τις πτώσεις σε δύο οχήματα προκλήθηκαν ζημιές.

Οι πυροσβέστες έκοψαν 13 δέντρα και απομάκρυναν σε δυο περιπτώσεις αντικείμενα που είχαν παρασυρθεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Συνολικά στην Πυροσβεστική έγιναν 25 κλήσεις. Στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος στην Δυτική Μακεδονία δέχθηκαν 11 κλήσεις και προχώρησαν στην κοπή 8 δέντρων.

Απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά, Ραφήνα και Κέρκυρα

Παράλληλα, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα σε αρκετά λιμάνια της χώρας, εξαιτίας της κακοκαιρίας που αναμένεται.

Ειδικότερα, δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια πλοίων από τα λιμάνια Ραφήνας και Πειραιά την Κυριακή (07/01), καθώς εκδόθηκε απαγορευτικό απόπλου.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που θα πνέουν κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν επιτρέπουν τον ασφαλή απόπλου των πλοίων και έτσι οι κάβοι θα παραμείνουν δεμένοι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό