19.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

«Μπλόκο» του Παναθηναϊκού στην Κρήτη και το πρωτάθλημα… απομακρύνεται

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, κατάφερε να αντιδράσει, όμως, πέταξε δύο βαθμούς στην Κρήτη απέναντι στον μαχητικό ΟΦΗ (2-2). Τα γκολ του Φώτη Ιωαννίδη και του Άντραζ Σπόραρ δεν αποδείχθηκαν αρκετά για την ομάδα του Φατίχ Τερίμ, με τον Χεσούς Χιμένεθ να πετυχαίνει το παρθενικό του γκολ για τους Κρητικούς.

Ο Ισέκα Λέγια σκόραρε το άλλο τέρμα για την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, η οποία πήρε βαθμολογική… ανάσα. Δυσκολεύει το πράγμα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος πλέον έπεσε στην 4η θέση της βαθμολογίας ενόψει play-offs και βρίσκεται στο -4 από την κορυφή και τον ΠΑΟΚ!

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε με… επιθετικές διαθέσεις το παιχνίδι και αυτό το απέδειξε πιέζοντας ψηλά και κερδίζοντας την πλειοψηφία των μονομαχιών. Και οι γηπεδούχοι δικαιώθηκαν για την προσέγγισή τους, αφού άνοιξαν το σκορ στο 21ο λεπτό. Ο Λέγια πάσαρε στον Χιμένες, εκείνος απέφυγε εντυπωσιακά τον Ακαϊντίν και πλάσαρε τον Ντραγκόφσκι για το 1-0.

Το γκολ… αποσταθεροποίησε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος χρειάστηκε να φτάσει στο 35ο λεπτό ώστε να πατήσει καλύτερα στο γήπεδο. Μία «μαγική» κάθετη πάσα του Μπερνάρ «ξεκλείδωσε» την άμυνα των Κρητικών και ο Φώτης Ιωαννίδης με ωραίο πλασέ έκανε το 1-1 για τους «πράσινους», πετυχαίνοντας το 10ο φετινό του γκολ στη Super League.

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ ανέβασε… ταχύτητα από εκεί κι έπειτα και πλησίασε σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις στο γκολ. Αρχικά στο 37′, με το δυνατό σουτ του Τάσου Μπακασέτα που άλλαξε ελάχιστα πορεία και κατέληξε κόρνερ, αλλά και στο 44′ με την υπέροχη ενέργεια του Σεμπαστιάν Παλάσιος και την δύσκολη επέμβαση του Νόαμ Μπάουμαν.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός μπήκε μέσα για να βρει το γκολ της νίκης. Ο Μπάουμαν χρειάστηκε να παρέμβει στην προσπάθεια του Μπερνάρ στο 52′, στο 54′ ο Ιωαννίδης σημάδεψε το δοκάρι, ενώ στο 62′ ο Ελβετός πορτιέρε νίκησε και τον Ακαϊντίν σε κεφαλιά έπειτα από κόρνερ.

Ο ΟΦΗ δεν είχε καταφέρει να απειλήσει την εστία του Ντραγκόφσκι, αλλά στο 76ο λεπτό κέρδισε πέναλτι. Μετά από παρέμβαση του VAR, υποδείχθηκε παράβαση του Τσέριν πάνω στον Λάρσον και ο Ισέκα Λέγια ευστόχησε από τα «11» βήματα για το 2-1 των γηπεδούχων. Ο Ντραγκόφσκι μάντεψε σωστά γωνία, όμως, δεν κατάφερε να σώσει το πέναλτι.

Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν το έβαλε κάτω και βρήκε άμεσα «απάντηση» στο 82ο λεπτό. Ο Μαντσίνι κινήθηκε ωραία από τα δεξιά, έβγαλε τη σέντρα για τον Άντραζ Σπόραρ και ο Σλοβένος φορ σκόραρε για να ισοφαρίσει σε 2-2.

Αναλυτικά οι συνθέσεις των δύο ομάδων:ΟΦΗ (Τ. Δέλλας): Μπάουμαν, Θοράρινσον, Λαμπρόπουλος, Βούρος, Λάρσον, Μπάκιτς (75′ Γκλάζερ), Μεγιάδο, Αποστολάκης (59′ Αμπάντα), Χιμένεθ (59′ Ριέρα), Μπάκου (75′ Λουίζ Φελίπε), Λέγια.Παναθηναϊκός (Φ. Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Μλαντένοβιτς, Ούγκο, Ακαϊντίν, Βαγιαννίδης (71′ Κώτσιρας), Τσέριν, Ζέκα (71′ Μαντσίνι), Μπερνάρ, Μπακασέτας, Παλάσιος (71′ Σπόραρ), Ιωαννίδης).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό