16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Μπλόκα – Αγρότες: Διετής αναστολή στην πληρωμή ρεύματος για τους πληγέντες

Ειδήσεις Ελλάδα

Εν μέσω κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας των αγροτών για τις υψηλές τιμές στο κόστος παραγωγής η κυβέρνηση επιχειρεί να κατευνάσει τις αντιδράσεις με ικανοποίηση αιτημάτων.

Κατά την καθιερωμένη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ήδη υποστηρίξει ότι «ακούμε τους αγρότες που διαμαρτύρονται», καθώς «σε μεγάλο βαθμό έχουν δίκιο». Άρα υπήρχε ξεκάθαρα η διάθεση της πολιτικής ηγεσίας να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση.

Εξ ου και εντός της Δευτέρας (29/1) πρόκειται να κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή, η οποία θα προβλέπει διετή αναστολή πληρωμών των λογαριασμών του ρεύματος για όσους αγρότες της Θεσσαλίας είχαν πληγεί από την κακοκαιρία Daniel.

Όπως εξήγησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θοδωρής Σκυλακάκης, θα υπάρξει επίσης πενταετής ρύθμιση συμπεριλαμβανομένων και των παλαιών υποχρεώσεων με μηδενικό επιτόκιο. «Έχουμε περίπου λίγο κάτω από διακόσιες χιλιάδες παροχές αγροτικού ρεύματος, συνεπώς το 30% αυτών είναι απλήρωτο» μετέφερε επίσης.

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, παραδέχθηκε πως «υπήρξαν περιπτώσεις όπου εσφαλμένα διαπιστώθηκαν διακοπές ρεύματος». Γι’ αυτό και «κατόπιν της επέμβασης του Υπουργείου το ζήτημα διευθετήθηκε»

Διευκρίνισε επίσης πως «με την τροπολογία ρυθμίζεται η εφαρμογή της απόφασης που λήφθηκε, προκειμένου να μην διαπιστωθούν προβλήματα από δω και πέρα».

«Συνολικά είναι μια επταετής ρύθμιση που θα ολοκληρωθεί το 2030», υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης στην ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό