16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Μπλοκάρουν τις εισαγωγές χρυσού από τη Ρωσία

Ειδήσεις Ελλάδα

ΗΠΑ και ορισμένοι βασικοί οικονομικοί σύμμαχοι της θα απαγορεύσουν τις εισαγωγές ρωσικού χρυσού, το μεγαλύτερο εξαγώγιμο προϊόν της Μόσχας εκτός του ενεργειακού τομέα, στο πλαίσιο διευρυμένων κυρώσεων κατά της Μόσχας, ανακοίνωσε το Αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών. 

Ήδη,το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς και η Ιαπωνία έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετέχουν στην προσπάθεια των ΗΠΑ για εμπάργκο του ρωσικού χρυσού, όπως υπενθυμίζει το cnbc.

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε επίσης την Τρίτη ότι οι κυρώσεις στοχεύουν τώρα επιπλέον 70 ρωσικές εταιρείες και άλλες οντότητες που είναι κρίσιμες για την αμυντική βιομηχανική και μεταποιητική βάση της χώρας.

«Οι ευρείες δεσμεύσεις και οι ενέργειες των μελών της G7 αυτή την εβδομάδα απέκοψαν περαιτέρω την πρόσβαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην τεχνολογία που είναι κρίσιμη για τον στρατό τους»,ανέφερε η Γέλεν σε ανακοίνωση. 

Η απαγόρευση κατά του χρυσού που εξορύσσεται στη Ρωσία δεν ισχύει για μέταλλο που βρισκόταν εκτός Ρωσίας πριν από τη δήλωση της Τρίτης, δήλωσε το Υπουργείο Οικονομικών.

Η απόφαση ελήφθη, μετά τις πρόσφατες σχετικές συζητήσεις των ηγετών της G7 στην Γερμανία

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό