20.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Μπλοκάρει προσωρινά την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Microsoft βρίσκεται ολοένα και πιο κοντά στην ολοκλήρωση της εξαγοράς της Activision Blizzard έναντι $68.7 δισ., όμως φαίνεται ότι θα προκύψουν νέα εμπόδια μετά την αρνητική απόφαση της βρετανικής CMA που θα πρέπει να παρακαμφθούν μέσα στους επόμενους μήνες. Αυτή τη φορά, τα προβλήματα έρχονται από τις ΗΠΑ και την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC), μιας και η τελευταία ζήτησε από δικαστήριο να μπλοκάρει προσωρινά την εξαγορά μέχρι να βγάλει την δική της απόφαση.

Η αίτηση για το προσωρινό μπλοκάρισμα κατατέθηκε χτες, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, με την FTC να προχωρά σε αυτήν την κίνηση επειδή υπήρξε έντονη φημολογία για οριστικό κλείσιμο του deal την ερχόμενη Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023. Η ακρόαση της Microsoft από την FTC είναι προγραμματισμένη για τις 2 Αυγούστου 2023, όμως, η FTC θεώρησε ότι θα πρέπει να μπει ένα φρένο στις βλέψεις της Microsoft για ολοκλήρωση του deal πριν από αυτήν την καταληκτική ημερομηνία.

Εξάλλου, η Microsoft αναμένει εξελίξεις και από το βρετανικό μέτωπο, μιας και έχει ήδη καταθέσει ένσταση κατά της αρνητικής απόφασης της CMA, η οποία θα εξεταστεί μέσα στον Ιούλιο. Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η εξαγορά, η Microsoft θα πρέπει να πληρώσει $3 δισ. στην Activision Blizzard.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό