20.2 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Μπερνάρντ στο Gazzetta: «Νομίζω πως παίζω καλύτερα γιατί ο Τερίμ με βάζει στην φυσική μου θέση»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Μπερνάρντ μίλησε στο Gazzetta μετά την νίκη του Παναθηναϊκού επί της Λαμίας και αναφέρθηκε στον λόγο που θεωρεί πως άρχισε να παίζει καλύτερα το τελευταίο διάστημα, τον κόσμο του Παναθηναϊκού, αλλά την κακή… συνήθεια της ομάδας του να δέχεται πρώτη γκολ.

Ο Παναθηναϊκός αγχώθηκε, αλλά μπόρεσε να κερδίσει με 3-1 και μάλιστα με ανατροπή την Λαμία στην Λεωφόρο για την 5η αγωνιστική των Play Off της Stoiximan Superleague. Ο βασικός λόγος που οι «πράσινοι» μπόρεσαν τελικά να γυρίσουν το παιχνίδι αυτό ήταν η φανταστική απόδοση που είχε χθες ο Μπερνάρντ, ο οποίος βρέθηκε μέσα και στα τρία γκολ της ομάδας του, δίνοντας την κάθετη πάσα στον Αράο, που έκανε την σέντρα από την οποία εκτέλεσε ο Τσέριν για το πρώτο γκολ και σκοράροντας άλλα δύο, το ένα καλύτερο από το άλλο.

Ο Βραζιλιάνος σταρ του «τριφυλλιού» που έχασε μεγάλη τη μεγάλη ευκαιρία στο 37ο λεπτό του αγώνα για να ολοκληρώσει την ανατροπή της ομάδας του πήρε στη συνέχεια το… όπλο του και σημείωσε ένα τέρμα με εκπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 60ο λεπτό, κι άλλο ένα τελειώνοντας μία ωραία ομαδική προσπάθεια με αψεγάδιαστο στυλ.

Ο ίδιος όμως μιλώντας στο Gazzetta μετά το παιχνίδι, ξεκαθάρισε πως το πιο σημαντικό δεν ήταν το ποιος έβαλε τα γκολ, αλλά ότι πήρε η ομάδα τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς.

«Έχω δύο συναισθήματα σήμερα. Το πιο σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε. Μιλήσαμε για το πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι αυτό για το πρωτάθλημα, είχαμε μερικά προβλήματα μέσα στο ματς, αλλά τελικά βρήκαμε τον καλύτερο τρόπο για να ολοκληρώσουμε την αναμέτρηση. Το πιο σημαντικό σήμερα δεν ήταν το ποιος, αλλά ότι πήραμε τους τρεις βαθμούς».

Παρά την χαρά της ανατροπής και της νίκης που τελικά πέτυχε η ομάδα του δεν «κρύφτηκε» αναφορικά και με το πρόβλημα που έχει παρατηρηθεί στα τελευταία παιχνίδια, όπου πέραν από εκείνο το ματς με τον Άρη, ο Παναθηναϊκός έχει βρεθεί σε όλα πίσω στο σκορ στο ξεκίνημά τους.

Αναφέρθηκε τόσο στις αιτίες στις οποίες εκείνος θεωρεί πως οφείλεται και επεσήμανε πως το λάθος είναι μέρος του παιχνιδιού και γι’ αυτό όποιος παίκτης και να υποπέσει σ’ αυτό πάντα έχει την στήριξη των υπολοίπων.

«Δεν μπορώ να πω ότι συμβαίνει συνέχεια, αλλά πιστεύω ότι στα τελευταία αυτά παιχνίδια, εκτός του Άρη, δεν ξεκινάμε όντας σε εγρήγορση, δεν ξεκινάμε με την συγκέντρωσή μας στο 100%. Το λάθος είναι φυσιολογικό στο ποδόσφαιρο, εμείς απλά πρέπει να το αξιολογήσουμε και να προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κι αυτό είναι που κάναμε.

Συνέβη απόψε με τον «Κώτσι», αλλά μπορεί να συμβεί με τον οποιοδήποτε και είμαστε εδώ να σταθούμε στο πλευρό του κάθε φορά, επειδή όλοι προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο για την ομάδα και τον στόχο του πρωταθλήματος»

Μετά την επιδέξια «ντρίμπλα» που έκανε στην πρώτη ερώτηση αποφεύγοντας να σχολιάσει τα πεπραγμένα του στο σημερινό παιχνίδι, του ζητήθηκε να εξηγήσει τους λόγους που θεωρεί ο ίδιος πως έχουν οδηγήσει στην κατακόρυφη άνοδο της απόδοσής του τους τελευταίους μήνες.

Ο Μπερνάρντ ανέφερε πως αυτό υπήρξε θέμα συζήτησης ακόμη και μεταξύ εκείνου, του σταφ και των συμπαικτών του μέσα στα αποδυτήρια της ομάδας. Ο ίδιος εξήγησε πως όταν είχε έρθει στην ομάδα, αυτό είχε συμβεί για να αγωνίζεται στην θέση «10» και δεξιά, όπως του είχαν καταστήσει σαφές εξ’ αρχής ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και ο Χρήστος Κόντης, με εκείνον να διατηρεί κάποιες επιφυλάξεις αρχικά, αφού μπορεί να είχε παίξει κι εκεί κάποιες φορές, αλλά δεν ήταν η φυσική του θέση.

Με την έλευση του Τερίμ εκείνος επανατοποθετήθηκε στην αριστερή πλευρά της επίθεσης του Παναθηναϊκού και γι’ αυτό κατά τον ίδιο άρχισε να ανεβαίνει η απόδοσή του, να πετυχαίνει περισσότερα γκολ και να δίνει περισσότερες ασίστ.

«Μιλούσα με το σταφ και τους συμπαίκτες μου στα αποδυτήρια γι’ αυτό. Είναι δύσκολο να βρω τον λόγο. Μπορώ να πω ότι πριν έρθω εδώ μιλούσα με τον Χρήστο (Κόντη) και τον Γιοβάνοβιτς και έλεγαν ότι προσπαθούσαν να βρουν έναν τύπου να παίζει στο Νο. 10, αλλά στην δεξιά πλευρά. Τους είπα ότι ποτέ δεν έπαιζα στην θέση αυτή, φυσικά είχα αγωνιστεί κάποιες φορές στα δεξιά, αλλά όλη μου τη ζωή, σε όλη μου την καριέρα έπαιζα στην αριστερή πλευρά.

Με τον Τερίμ άρχισα να παίζω στην θέση μου και προσπαθούσα να σκοράρω περισσότερο και να δίνω ασίστ. Αυτός νομίζω πως είναι ο λόγος που ξεκίνησα να παίζω καλύτερα, που άρχισα να σκοράρω περισσότερο και να δίνω πιο πολλές ασίστ. Αλλά είμαι τόσο χαρούμενος. Είμαι χαρούμενος για τα δύο γκολ, αλλά δεν είμαι χαρούμενος για την ευκαιρία που έχασα, είναι η τρίτη φορά που χάνω μία τέτοια ευκαιρία. Όπως είπα πριν δεν μπορώ να αλλάξω το παρελθόν, δεν μπορώ τα παρατήσω, πρέπει να βελτιώσω το παιχνίδι μου και να βρω άλλους τρόπους για να μην χάνω τις τελικές αυτές».

Τέλος, δεν παρέλειψε να κάνει κι ένα σχόλιο για την αποθέωση που γνώρισε τόσο μετά την επίτευξη του 3-1 με το γήπεδο να φωνάζει το όνομά του και τον ίδιο να γυρνάει και να τους κάνει μία κίνηση ευχαριστώντας τους όσο και κατά την αλλαγή του στο φινάλε του αγώνα με όλο το γήπεδο να σηκώνεται και να του δίνει ένα standing ovation

«Ήταν ένα ευχαριστώ από μέρος μου, επειδή όταν έχασα την πρώτη ευκαιρία, εκείνοι άρχισαν να φωνάζουν για μένα ενώ εγώ ήμουν απογοητευμένος με την φάση που σπατάλησα. Αλλά μπορώ να πω ευχαριστώ για την συμπεριφορά που είχαν απέναντί μου για όλη την διάρκεια του αγώνα, από την στιγμή που έφτασα στο γήπεδο. Αισθάνομαι τόσο καλά και προσπαθώ να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για κείνους και να δίνω κάθε μέρα, κάθε φορά σε κάθε παιχνίδι το 100%».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό