21.7 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Μπαχ: Πολύ νωρίς για να πάρουμε αποφάσεις, προέχει η υγεία των αθλητών

Ειδήσεις Ελλάδα

Το μέλλον των Ολυμπιακών Αγώνων παραμένει αβέβαιο, καθώς, παρά τις πιέσεις που υπάρχουν από παντού, η ΔΟΕ δεν βιάζεται να πάρει κάποια απόφαση για το αν το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη θα διεξαχθεί κανονικά στις προβλεπόμενες ημερομηνίες του (24/07-9/08) ή θα μετατεθεί για τον χειμώνα ή το καλοκαίρι του 2021.

Σε νέα του συνέντευξη, αυτή την φορά στους «Nev York Times» ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, επανέλαβε ότι είναι πάρα πολύ νωρίς για να ειπωθεί κάτι μετά βεβαιότητας.

«Για εμάς, δεν θα ήταν υπεύθυνο σήμερα και θα ήταν πρόωρο να προχωρήσουμε σε μία απόφαση» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η κατάσταση. Φυσικά εξετάζουμε διάφορα σενάρια».

Όπως παραδέχθηκε ο «ισχυρός άνδρας» της ΔΟΕ, η επιτροπή έχει δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας η οποία ασχολείται καθημερινά με αυτό το θέμα, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει η παραμικρή εισήγηση: «Επί του παρόντος δεν υπάρχει απόφαση, οπότε δεν θα ήταν υπεύθυνο, με κανένα τρόπο, να ορίσουμε μια ημερομηνία ή να πάρουμε αμέσως μια απόφαση η οποία θα βασίζεται σε εικασίες για μελλοντικά γεγονότα» δήλωσε ο Μπαχ.

Μέρα με τη μέρα πληθαίνουν οι «φωνές» εναντίον της ΔΟΕ από αθλητές, ομοσπονδίες και επιτροπές των κρατών σε όλον τον κόσμο, επικρίνοντάς την για τη στάση που τηρεί στο θέμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Τόμας Μπαχ, πάντως, επανέλαβε πως «η υγεία όλων αποτελεί προτεραιότητα» και κατέληξε: «Η απόφαση της ΔΟΕ δεν θα καθοριστεί από κανένα οικονομικό συμφέρον».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό