16.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Μπαχμούτ: Ο Πριγκόζιν διέψευσε τη Ρωσία ότι οι Ουκρανοί είναι περικυκλωμένοι

Ειδήσεις Ελλάδα

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε ότι αποσπάσματα της Wagner μάχονται στο δυτικό τμήμα του Μπαχμούτ με την υποστήριξη αερομεταφερόμενων στρατευμάτων 

Η Μόσχα υποστήριξε την Παρασκευή ότι οι ουκρανικές δυνάμεις είναι περικυκλωμένες στις σκληρές μάχες της πρώτης γραμμής στην πόλη Μπαχμούτ, με το «αφεντικό» της Wagner Γεβγένι Πριγκόζιν να διαψεύδει την είδηση! 

Μαχητές της ιδιωτικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner του Πριγκόζιν πήραν τον έλεγχο του τελευταίου οδικού άξονα που χρησιμοποιούνταν για τον εφοδιασμό του ουκρανικού στρατού, μειώνοντας τις δυνατότητες για περαιτέρω παραδόσεις εφοδίων, δήλωσε νωρίτερα στους δημοσιογράφους ο Γιαν Γκαγκίν, εκπρόσωπος των φιλορώσων στο Ντόνετσκ που ελέγχονται από το Κρεμλίνο.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε ότι αποσπάσματα της Wagner μάχονται στο δυτικό τμήμα του Μπαχμούτ με την υποστήριξη αερομεταφερόμενων στρατευμάτων.

Η διάψευση του Πριγκόζιν

Σχολιάζοντας τις αναφορές στο Telegram, ο Γεβγένι Πριγκόζιν δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς να ειπωθεί ότι οι μαχητές του περικύκλωσαν το Αρτεμόβσκ (Μπαχμούτ). Τόνισε δε, ότι οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται στο Αρτέμοβσκ και πως «οι πρόωρες ανακοινώσεις για τα αποτελέσματά τους προκαλούν μόνο προβλήματα στην PMC Wagner».

Ο επικεφαλής της Wagner, ισχυρίστηκε στα τέλη Μαρτίου ότι η μάχη για την πόλη «σχεδόν κατέστρεψε τον ουκρανικό στρατό» και επίσης προκάλεσε απώλειες στη μισθοφορική ομάδα του.

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν εδώ και μήνες να καταλάβουν το Μπαχμούτ, έναν κόμβο μεταφορών και υλικοτεχνικής υποστήριξης στην περιοχή του Ντόνετσκ.

Κίεβο: «Υπό έλεγχο» η κατάστασση στο Μπαχμούτ

Η Ουκρανία ανακοίνωσε από πλευράς της ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σημειώσει μεν κάποιες προόδους στις σφοδρές μάχες στο Μπαχμούτ, αλλά ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Χάνα Μαλιάρ έκανε τις δηλώσεις αυτές λίγο πριν το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοινώσει ότι τα ρωσικά στρατεύματα εφόδου μάχονται τώρα στα δυτικά τμήματα της Μπαχμούτ, το τελευταίο τμήμα της πόλης που κατέχουν οι ουκρανικές δυνάμεις.

«Η κατάσταση είναι τεταμένη, αλλά υπό έλεγχο», έγραψε η Μαλιάρ στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, προσθέτοντας ότι «Οι αποφάσεις λαμβάνονται σύμφωνα με τη στρατιωτική σκοπιμότητα». 

– ΑΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό