16 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Μπαρτσελόνα Το χρονικό της μεγάλης ανατροπής του Τσάβι, από το deal με τον Φλικ στην παραμονή του Καταλανού

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Τσάβι αποφάσισε να παραμείνει στην Μπαρτσελόνα, αλλάζοντας εντελώς τα δεδομένα στους Καταλανούς την τελευταία στιγμή. Οι λόγοι που οδήγησαν τον 44χρονο στην ανατροπή και το deal των «μπλαουγκράνα» με τον Φλικ.

Ο Τσάβι τελικά μένει στην Μπαρτσελόνα. Παρότι ο Καταλανός είχε ανακοινώσει την απόφαση του να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν τελικά έκανε την ανατροπή και θα συνεχίσει για ακόμα έναν χρόνο στη Βαρκελώνη ευελπιστώντας να επαναφέρει το κλαμπ στην κορυφή. Μια απόφαση η οποία το περασμένο διάστημα δεν συγκέντρωνε και πολλές πιθανότητες.

Κυρίως λόγω του Τσάβι ο οποίος δήλωνε συνεχώς ότι η απόφαση του ήταν οριστική. Όλα ωστόσο άλλαξαν μέσα σε μόλις λίγα λεπτά και ο 44χρονος αποφάσισε να συνεχίσει στους «μπλαουγκράνα» μέχρι το 2025, όταν θα ολοκληρωθεί το συμβόλαιο του.

Ο Φλικ περίμενε στη… γωνία ωστόσο ο Τσάβι άλλαξε τα πάντα

Από την ημέρα που ο Τσάβι ανακοίνωσε την απόφαση της αποχώρησης του, οι «μπλαουγκράνα» είχαν μπει στο προπονητικό «σαφάρι». Τα ονόματα που είχαν ακουστεί, πολλά. Τούχελ, Ντε Τσέρμπι και Φλικ «έπαιζαν» συνεχώς στα δημοσιεύματα των Καταλανών. Ο τελευταίος ωστόσο ήταν ο άνθρωπος που είχε επιλέξει η Μπαρτσελόνα.

Όπως αποκαλύπτουν στη Βαρκελώνη ο Χάνσι Φλικ τα είχε βρει σε όλα με τους «μπλαουγκράνα». Το deal ήταν οριστικό, καθώς οι δύο πλευρές είχαν δώσει τα χέρια, έστω και προφορικά. Το μόνο που είχε απομείνει ήταν να οριστικοποιηθεί η αποχώρηση του Τσάβι, η οποία δεν συνέβη και ποτέ. Όλα άλλαξαν οριστικά την Τετάρτη.

Ο Τσάβι είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τους Τζοάν Λαπόρτα και Ντέκο προκειμένου να συζητήσουν για μια τελευταία φορά το ενδεχόμενο παραμονής. Οι τρεις τους συναντήθηκαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης, ωστόσο το πρώτο ραντεβού δεν απέφερε και κάποια εξέλιξη. Ο Τσάβι είχε τις δικές του απαιτήσεις, η διοίκηση της Μπαρτσελόνα από την άλλη είχε άλλα πλάνα. Ανανέωσαν το ραντεβού τους ωστόσο. Και μάλιστα το νέο αυτό ραντεβού έγινε σχεδόν μια ώρα αργότερα.

Εκεί έγινε και η ανατροπή. Ο Λαπόρτα εξέφρασε στον Τσάβι την επιθυμία του να τον κρατήσει στην ομάδα. Του μίλησε για τον σεβασμό που του τρέφει ο ίδιος αλλά και όλη η διοίκηση γενικότερα. Του ανέλυσε το πλάνο της νέας σεζόν και του… υποσχέθηκε ότι οι «μπλαουγκράνα» θα έχουν διαφορετικά δεδομένα όσον αφορά τις δυνατότητες τους στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού. Παράλληλα οι δύο πλευρές συμφώνησαν να προχωρήσουν και σε διάφορες αλλαγές εντός του σταφ και του ιατρικού επιτελείου όπου τα τελευταία χρόνια εντοπίζεται μεγάλο πρόβλημα.

Ο Τσάβι έτσι άλλαξε την απόφαση του και το βράδυ της Τετάρτης οριστικοποιήθηκε. Ο Καταλανός θα συνεχίσει στους «μπλαουγκράνα» για ακόμα έναν χρόνο έχοντας την στήριξη όλων εντός του συλλόγου. Τόσο της διοίκησης όσο και των ποδοσφαιριστών που έχουν εκφράσει ανοιχτά ουκ ολίγες φορές την επιθυμία τους να έχουν τον Τσάβι και την επόμενη σεζόν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό