24 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

“Μπαράζ” σεισμών στην Ιταλία – Πάνω από 160 δονήσεις σε 12 ώρες

Ειδήσεις Ελλάδα

Δεκατρία κτήρια εκκενώθηκαν στο Ποτσουόλι της Κάτω Ιταλίας, μετά τις συνεχείς σεισμικές δονήσεις που καταγράφηκαν από χθες, Δευτέρα (20/05), το απόγευμα στα Φλεγραία Πεδία.

Οι δονήσεις, μέσα σε δώδεκα ώρες, ξεπέρασαν τις 160, με ισχυρότερη εκείνη που σημειώθηκε στις 8:10 το βράδυ, τοπική ώρα, μεγέθους 4,4 βαθμών. Για προληπτικούς λόγους, τα σχολεία όλης αυτής της περιοχής έξω από την Νάπολη παρέμειναν κλειστά.

Παράλληλα, πάντα για προληπτικούς λόγους, μεταφέρθηκαν σε άλλο σωφρονιστικό ίδρυμα 140 κρατούμενες που βρίσκονταν στις φυλακές του Ποτσουόλι. Οι περισσότεροι κάτοικοι, που την περασμένη νύχτα κοιμήθηκαν σε αυτοκίνητα και σε ανοικτούς χώρους, τις ώρες αυτές επιστρέφουν σταδιακά στα σπίτια τους.

Από την μέχρι τώρα σεισμική δραστηριότητα, δεν έχουν προκύψει τραυματίες ούτε σοβαρές υλικές ζημιές. Υπάρχουν μόνον ρωγμές σε παλιά σπίτια και , όπως διαπιστώθηκε, έπεσαν σοβάδες από προσόψεις κτιρίων σε στενούς δρόμους της περιοχής.

“Ταρακουνήθηκε” η ΝάποληΣειρά σεισμικών δομήσεων καταγράφτηκε στην περιοχή της Νάπολης, στα Φλεγραία Πεδία, αργά το βράδυ της Δευτέρας (20/05).

Η μεγαλύτερη καταγράφηκε στις 20:10 (ώρα Ιταλίας· 21:10 ώρα Ελλάδας) κι ήταν μεγέθους 4,4 βαθμών, με εστιακό βάθος τριών χιλιομέτρων. Ακολούθησε σειρά άλλων δονήσεων μικρότερου μεγέθους.

Όπως έκαναν γνωστό οι αρχές, πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό στην περιοχή τα τελευταία σαράντα χρόνια.

Κόσμος βγήκε από σπίτια και σκοπεύει να κοιμηθεί σε αυτοκίνητα ή εξωτερικούς χώρους. Κατά πληροφορίες οι κάτοικοι παλιών κτιρίων ζητήθηκε να απομακρυνθούν από αυτά προληπτικά.

Τα Φλεγραία Πεδία είναι χτισμένα πάνω σε «υπερηφαίστειο». Στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη αργή, αλλά σταθερή ανύψωση του εδάφους, εξαιτίας ηφαιστειακού μάγματος πολύ βαθύτερα.

πηγη

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό