16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Μπαράζ επαφών Κασσελάκη στις Βρυξέλλες

Ειδήσεις Ελλάδα

Μπαράζ επαφών είχε ο Στέφανος Κασσελάκης στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ευρωομάδας των Πρασίνων, Phillippe Lamberts, με τον οποίο -σύμφωνα με πληροφορίες- συνομίλησαν για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, την δίκαιη μετάβαση στην πράσινη οικονομία και την σημασία που έχει η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων σε αυτήν την κατεύθυνση.

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου χρηματοδοτικού εργαλείου για την κάλυψη των ζημιών και απωλειών από τις καταστροφές που προκαλεί η κλιματική κρίση.

Στη συνάντηση με τον Phillippe Lamberts, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ συνόδευαν οι ευρωβουλευτές του κόμματος, Πέτρος Κόκκαλης και Έλενα Κουντουρά.

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ περήφανο και ενεργό μέλος της ευρωομάδας της Αριστεράς και γέφυρα με Σοσιαλιστές και Πράσινους

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συναντήθηκε με τους συμπροέδρους της ευρωομάδας της Αριστεράς Martin Schirdewan και Manon Aubry, με τους οποίους – όπως ανέφεραν πηγές του κόμματος- συνομίλησαν για τις ευρωπαικές εξελίξεις, τις εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς και τις δράσεις και πρωτοβουλίες της Αριστεράς ενόψει των ευρωεκλογών.

Οι συμπρόεδροι τον συνεχάρησαν και τόνισαν την εξαιρετικής σημασίας παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ευρωομαδα της Αριστεράς και στο Ευρωκοινοβούλιο γενικότερα.

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα εντείνει τον αγώνα του και τη συνεργασία του με τις προοδευτικές δυνάμεις ενόψει των ευρωεκλογών, τόσο ως περήφανο και ενεργό μέλος της ευρωομάδας της Αριστεράς, όσο και ως γέφυρα με τους Πράσινους και τους Σοσιαλιστές.

Στο πλαίσιο αυτό συνομίλησε με τους συμπροέδρους της Αριστεράς για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει η ευρωομάδα στην Αθήνα για την παρουσίαση του έργου της.

Παράλληλα συζήτησαν για την περαιτέρω ανάδειξη των θέσεων της αριστεράς στους τομείς της οικονομίας και κοινωνικής δικαιοσύνης, του κράτους δικαίου, των δικαιωμάτων και του μεταναστευτικού. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της κλιματικής κρίσης καθώς και της ανάγκης για εξασφάλιση της ειρήνης στη βάση του διεθνούς δικαίου στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία.

Στη συνάντηση ήταν και οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, Πέτρος Κόκκαλης, Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά. 

Τα θέματα που έθεσε ο Κασσελάκης 

«Πραγματοποιώ μια διήμερη επίσκεψη στις Βρυξέλλες -ως το πρώτο βήμα του ΣΥΡΙΖΑ προς τις ευρωεκλογές- στο πλαίσιο της οποίας συναντήθηκα χτες με την ευρωομάδα μας, τους ευρωβουλευτές μας. Σήμερα συναντήθηκα με πολλούς αξιωματούχους, για θέματα οικονομίας, μεταναστευτικού, κλιματικής κρίσης και του κράτους δικαίου», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης από τις Βρυξέλλες.

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Σε ό, τι αφορά το κράτος δικαίου, ανέδειξα τα μεγάλα ζητήματα τα οποία βλέπουμε στη χώρα μας τις τελευταίες εβδομάδες και τα οποία έχω αναδείξει και στην Ελλάδα. Σχετικά με τα θέματα της κλιματικής κρίσης τόνισα την ανάγκη να δημιουργήσουμε ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκύπτουν από αυτήν.

»Στο θέμα της μετανάστευσης πρέπει να αναζητήσουμε έναν τρόπο η χώρα μας να μην επιβαρύνεται ως χώρα υποδοχής, έτσι ώστε να έχουμε ένα δίκαιο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου. Τέλος, για το Ταμείο Ανάκαμψης, θέλουμε ένα πρόγραμμα το οποίο θα έχει απορροφητικότητα και διάχυση σε όλη την οικονομία και όχι μόνο σε λίγες μεγάλες εταιρείες».

«Αυτές είναι οι θέσεις μας. Σε σύντομο χρονικό διάστημα η ευρωομάδα μας θα αναδείξει, σε εκδήλωση στην Αθήνα, την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια κι από εκεί και πέρα θα δημιουργήσουμε δική μας ατζέντα για την Ευρωπαϊκή Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ, στην πορεία προς τις ευρωεκλογές», είπε κλείνοντας τη δήλωσή του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό