18.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Μπακς: Οι… καπνισμένες κάννες έδωσαν χρόνο στον Γιάννη ()

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Gazzetta γράφει για τους σκληρούς Μπακς που έδειξαν χαρακτήρα χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο παρκέ στο κρισιμότερο ματς της σεζόν.

Η απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο έφερε μεγάλό άγχος στις τάξεις των Μπακς πριν το ματς, αφού η σειρά ήταν ήδη στο 1-0 υπέρ των Χιτ. Το Μαϊάμι είχε την ευκαιρία να κάνει δεύτερο σερί break και να γίνει φαβορί για την πρόκριση, όμως λογάριαζε χωρίς τα… ελάφια που το έβλεπαν σαν βαρέλι και… βομβάρδισαν το αντίπαλο καλάθι με τα τρίποντα.

Το Gazzetta στέκεται στο… μέταλλο των Μπακς και την σπουδαία εμφάνιση τους χωρίς τον ηγέτη τους στο παρκέ στο κρισιμότερο ματς της σεζόν μέχρι το επόμενο. Ο Μάικ Μπουντενχόλζερ πήρε το… μήνυμα από πολλούς παίκτες που του επέστρεψαν την εμπιστοσύνη που τους έδειξε και τον δικαίωσαν.

Ρεκόρ με 25 τρίποντα στο κρισιμότερο σημείο

Όταν είσαι μπροστά με 1-0 κόντρα στους Μπακς και ξέρεις πως ο Γιάννης δεν θα παίξει στο Game 2, τότε είσαι καβάλα στ’ άλογο. Ωστόσο θα πρέπει να το αποδείξεις και πάνω στο παρκέ και το Μαϊάμι δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και έχασε την ευκαιρία. Από την άλλη το Μιλγουόκι έκανε σπουδαία εμφάνιση και διέλυσε τους Χιτ. Με αυτόν τον τρόπο έδειξε πως μπορεί και χωρίς τον Greek Freak.

Για να έρθει όμως αυτό το 1-1 στη σειρά, χρειάστηκε ένα show των ελαφιών πίσω από τη γραμμή του τριπόντου. Μάλιστα η παράσταση αυτή έφερε και ρεκόρ. Οι νικητές τελείωσαν τον αγώνα με 25/49 τρίποντα. Έτσι ισοφάρισαν την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στα play-offs που ανήκε στους Κλίβελαντ Καβαλίερς από τις 4/5/2016, όταν είχαν επικρατήσει των Χοκς με 123-98 έχοντας 25/45 τρίποντα (55.6%).

Ο coach Bud είχε τους παίκτες του να γίνονται… ελεύθεροι σκοπευτές και να διαλύουν την παρέα του Μπάτλερ και του Αντεμπάγιο. Αναλυτικά τα τρίποντα των Μπακς πέτυχαν οι Πόρτις (3/4), Μίντλετον (2/5), Χόλιντεϊ (4/10), Άλεν (4/8), Κάρτερ (1/3), Κόνατον (6/10) και Ινγκλς (5/6). Ο Μπουντενχόλζερ πήρε πολλά πράγματα και από πολλούς παίκτες.

Οι τέσσερις… σωματοφύλακες έπαιξαν και για τον Γιάννη

Η απουσία του Αντετοκούνμπο θα μπορούσε να… κρυφτεί αν οι Μπακς έπιαναν τρομερή απόδοση και οι Λόπεζ, Μίντλετον, Πόρτις και Χόλιντεϊ έβγαιναν μπροστά. Κάτι τέτοιο έγινε, με τα… ελάφια να δίνουν ρεσιτάλ στα τρίποντα και τους τρεις… σωματοφύλακες τους πίσω από τον Greek Freak και να κάνουν καλό ματς. Ειδικά οι Μπρουκ Λόπεζ και Τζρου Χόλιντεϊ έκλεψαν την παράσταση.

Ο Μπρουκ Λόπεζ είχε 25 πόντους με 12/17 δίποντα, ο Μπόμπι Πόρτις έκανε double-double με 13 πόντους και 15 ριμπάουντ. Ο Κρις Μίντλετον μπορεί να έμεινε λίγο χαμηλά για την κλάση του με 16 πόντους, αλλά δεν χρειάστηκε και παραπάνω, ενώ πρόσθεσε 7 ασίστ και 6 ριμπάουντ. Κομβική για την επικράτηση των Μπακς ήταν και η παορυσία του Τζρου Χόλιντεϊ με 24 πόντους και 11 ασίστ.

Το ρόστερ των Μπακς έχει δομηθεί έτσι για να παλέψει για το πρωτάθλημα. Δίπλα στον Γιάννη υπάρχει μια ικανότατα τετράδα αποτελούμενη από τους Χόλιντεϊ, Μίντλετον, Πόρτις και Λόπεζ. Αυτοί οι πέντε δείχνουν να αλληλοσυμπληρώνονται τέλεια. Αρκεί να γυρισει γρήγορα ο Γιάννης και να βρουν και πάλι τη χημεία τους. Μια…χημεία που τους οδήγησε στην πρώτη θέση της Ανατολής και στο κορυφαίο ρεκόρ στο ΝΒΑ τη φετινή σεζόν.

Ο Κόνατον είναι ο σωστός άνθρωπος στη σωστή ομάδα

“Part of the job, part of the gig in the league is staying ready.”

Bobby Portis talks with @ZoraStephenson about the impact Pat Connaughton had in the first half. pic.twitter.com/O8QftY62Nu

— Bally Sports Wisconsin (@BallySportWI) April 20, 2023

Σπάνια γίνεται κουβέντα για τον Πατ Κόνατον, αφού τις περισσότερς φορές, οι συμπαίκτες του τραβούν τα φώτα πάνω τους. Λογικό, όμως κόντρα στους Χιτ, ο κύριος Κόνατον έδειξε για άλλη μια φορά πόσο πολύτιμος είναι για τον οργανισμό των Μπακς. Πάντα όταν πατά στο παρκέ, δίνει σημαντικές βοήθειες στα ελάφια. Κόντρα στους Χιτ σταμάτησε στους 22 πόντους με 6/10 τρίποντα και ήταν… καυτός.

Ο Πατ παίζει στους Μπακς από το 2018 και από την πρώτη στιγμή δείχνει να έχει ταιριάξει απόλυτα στα… ελάφια. Είναι ο ιδανικός παίκτης rotation για το ρόστερ των Μπακς. Παίρνει τα λεπτά του, ερχόμενος από τον πάγκο και ποτέ δεν θα είναι αρνητικός στο ματς. Ακόμα και αν είναι άστοχος, θα δώσει με άλλο τρόπο λύσεις. Θα προσφέρει την ενέργεια του, θα δώσει μάχες στην άμυνα, θα κάνει hustle plays.

Είναι ωραίο να μιλάμε για τον απόλυτο σταρ Γιάννη, τους έτερους κομβικούς παίκτες Λόπεζ, Χόλιντεϊ και Μίντλετον, ωστόσο θα πρέπει να δίνονται κάποια φορά και τα credits στους… αφανείς ήρωες. Και τέτοιος είναι ο Πατ Κόνατον που ποτέ δεν θα γκρινιάξει για τον χρόνο του και πάντα θα μπει στο παρκέ σαν έτοιμος από καιρό για να δώσει τη… φλόγα στην ομάδα του. Και ήταν ένας από εκείνους που… έκαψαν με τη φλόγα τους, τους Χιτ.

Οι Μπακς χρειάζονται break στο Μαϊάμι

Οι Χιτ είναι η ομάδα που δυσκολεύουν περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα τους Μπακς τα τελευταία χρόνια. Και σε αυτά τα playoffs ήρθαν να επιβεβαιώσουν τον ισχυρισμό. Το 2020 απέκλεισαν τους Μπακς με 4-1, ενώ τα ελάφια πήραν την εκδίκηση τους το 2021 με σκούπα στη χρονιά που έφτασαν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Φέτος το πράγμα ζόρισε από το ξεκίνημα αφού οι Χιτ έκαναν break και έβαλαν φωτιά στη σειρά. Οι Μπακς περιμένουν να δουν πότε θα έχουν πίσω στη δράση τον Γιάννη, ενώ οι Χιτ δεν μπορούν ανα υπολογίζουν στον Τάιλερ Χίρο μέχρι το τέλος της σεζόν, αφού έσπασε το χέρι του. Το Game 3, αλλά και το Game 4 που θα γίνουν στο Μαϊάμι είναι κομβικά.

Τα… ελάφια γνωρίζουν πολύ καλά πως επιβάλλεται να κάνουν έστω ένα break για να είναι σε καλή θέση για την πρόκριση τους στον επόμενο γύρο. Οι Χιτ θα δώσουν τα πάντα για να διαφυλάξουν την έδρα τους και το Μιλγουόκι θα πρέπει να κάνει ανάλογο ματς με το Game 2, ειδικά αν δεν έχει τον Γιάννη. Πάντως η παρουσία ή απουσία του Greek Freak στα επόμενα δύο ματς θα κρίνει κατά πολύ και το ποια ομάδα θα πάρει το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο των play-offs.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό