16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Μπακογιάννης: Το ψηφοδέλτιο για τον Δήμο Αθηναίων – Τα «γνωστά» ονόματα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ως «μια δυναμική, υπερκομματική, αποφασισμένη ομάδα ανθρώπων» περιγράφηκε από την παράταξη «Αθήνα Ψηλά» το ψηφοδέλτιο που με επικεφαλής τον Κώστα Μπακογιάννη θα διεκδικήσει τη δεύτερη θητεία της στον Δήμο Αθηναίων κατά τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Μια ομάδα 351 προσώπων, τα οποία «αποτελούν καθρέφτη της πραγματικής Αθήνας και της ανθρωπογεωγραφίας της», καθώς εκπροσωπούν 129 γειτονιές, διαφορετικές γενιές, ηλικίες, επαγγέλματα και ενδιαφέροντα.

Όπως επισημάνθηκε τέλος το ψηφοδέλτιο είναι ανανεωμένο «κατά 70%», την ίδια στιγμή όμως διατηρεί έναν κεντρικό κορμό στελεχών έτσι ώστε όλα μαζί «να εργαστούν από κοινού για την Αθήνα».

Από τον Βαζέχα στον Καλλίδη

Εκ των στελεχών αυτών, κάποια είναι πιο προβεβλημένα από άλλα χάρη στο ονοματεπώνυμο ή στην ιδιότητα που τα συνοδεύει.

Φερ’ ειπείν την εκλογή του στον Δήμο Αθηναίων διεκδικεί ο Πολωνός Κριστόφ Βαζέχα, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και αρχισκόρερ του Παναθηναϊκού.

Επίσης υποψήφιος με την παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη είναι ο πρώην Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Από τον καλλιτεχνικό χώρο προέρχεται η ηθοποιός Νικολέττα Καρρά, όπως ακόμη ο εικαστικός, ηθοποιός και τραγουδιστής Άγγελος Παπαδημητρίου, η πολύπειρη παραγωγός Φρόσω Ράλλη και η μουσικός / συγγραφέας Μάρω Θεοδωράκη (ανιψιά του Μίκη). Μαζί με αυτούς και ο γνωστός σχεδιαστής Βασίλης Ζούλιας.

Ο οδοντίατρος Κωνσταντίνος Δέδες, η επικοινωνιολόγος / αντιδήμαρχος Κατερίνα Γκαγκάκη και η δημοσιογράφος – κριτικός Πόπη Διαμαντάκου έχουν ταυτιστεί με την τηλεόραση, κάτι που ισχύει και με τον σεφ Βασίλη Καλλίδη με πλήθος παρουσιών σε προγράμματα μαγειρικής.

Στο ψηφοδέλτιο επίσης η σύζυγος του Μάκη Βορίδη, η παιδίατρος Ιωάννα Δανάη Μιχελάκου, και η κόρη του Μιλτιάδη Έβερτ, Αλεξία, με θητεία σε πόστο αντιδημάρχου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό