21.3 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Μπακασέτας και Ιωαννίδης «καθάρισαν» για Παναθηναϊκό και παραμένει… ζωντανός

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Παναθηναϊκός ήταν… άνετος και ωραίος, επικράτησε με 2-0 του Άρη και επέστρεψε στις νίκες. Τάσος Μπακασέτας και Φώτης Ιωαννίδης τα δύο γκολ για τους «πράσινους», στο -3 από την κορυφή παραμένει η ομάδα του Φατίχ Τερίμ και στο -2 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, αφού το big-4 έκανε το 4/4 στην 25η αγωνιστική της Super League.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε ιδανικά στο ματς και άνοιξε το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό. Οι Μπακασέτας, Ιωαννίδης και Παλάσιος συνεργάστηκαν άψογα από τα δεξιά, ο Αργεντινός έκανε το γύρισμα και ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Πολλά τα λάθη στην άμυνα του Άρη στα πρώτα λεπτά, με τον Κουέστα να αποκρούει στο 5′ το σουτ του Ιωαννίδη, ενώ στο 14′ ο Μπερνάρ αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Οι «πράσινοι» συνέχιζαν να πιέζουν και έφτασαν κοντά στο 2-0 στο 18ο λεπτό, με τον Ιωαννίδη να σκάβει τον Κουέστα, αλλά να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας. Ο Έλληνας φορ δεν μπόρεσε να σκοράρει ούτε στη φάση του 31ου λεπτού, ενώ ο Άρης ισορρόπησε το παιχνίδι μετά το 20λεπτο, δίχως να μπορέσει να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός για την εστία του Ντραγκόφσκι. Κορυφαία στιγμή η σωτήρια παρέμβαση του Μλαντένοβιτς στο σουτ του Ζαμόρα (44′).

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο 45λεπτο, με τον Παναθηναϊκό ξανά να ξεκινάει καταπληκτικά. Εντούτοις, ο Άρης ήταν αυτός που έχασε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει πρώτα στο 47′. Ο Νταρίντα μοίρασε δεξιά στον Σουλεϊμάνοφ, αυτός βρήκε τον Ζαμόρα στην «καρδιά» της άμυνας, με τον Κοσταρικανό να αστοχεί ελάχιστα με το κεφάλι.

Οι «πράσινοι» κέρδισαν πέναλτι στο 51ο λεπτό με τον Μπερνάρ, έπειτα από χέρι του Σουλεϊμάνοφ και μετά από παρέμβαση του VAR και ο Φώτης Ιωαννίδης ευστόχησε από τα «11» βήματα. Αυτό ήταν το 9ο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα, 17ο συνολικά και το πρώτο από τις 10 Ιανουαρίου κόντρα στον Ολυμπιακό.

Από εκεί και πέρα, οι καλές φάσεις διαδέχθηκαν η μία την άλλη εκατέρωθεν. Ο Παναθηναϊκός πλησίασε στο 3ο γκολ με τον Παλάσιος στο 53′, με τον Κουέστα να τον νικάει σε τετ-α-τετ, και με την κεφαλιά του Ιωαννίδη στο 70′. Από την άλλη μεριά, ο Άρης απείλησε με το δυνατό σουτ του Μανού Γκαρσία στο 60ο λεπτό, το οποίο απομάκρυνε σε κόρνερ ο Ντραγκόφσκι, αλλά και με την προσπάθεια του Νταρίντα στο 71′.

Στα τελευταία λεπτά, ο Παναθηναϊκός απέκτησε φρεσκάδα με τις αλλαγές του Τερίμ και έφτασε πιο κοντά στο 3ο γκολ, από ότι ο Άρης στο να μειώσει το σκορ. Στο 86′ ο Κουέστα έδιωξε τον «κεραυνό» του Μλαντένοβιτς, ενώ στο 88′ ο Ισπανός τερματοφύλακας νίκησε τον Αράο, με τον Ρόουζ να απομακρύνει την μπάλα πάνω στη γραμμή, προτού εκείνη καταλήξει στα δίχτυα

Αναλυτικά οι συνθέσεις των δύο ομάδων:Παναθηναϊκός (Φ. Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Μλαντένοβιτς, Ακαϊντίν, Ούγκο, Κώτσιρας, Ζέκα, Τσέριν (80′ Αράο), Μπερνάρ (90+2′ Λημνιός), Μπακασέτας (89′ Βιλένα), Παλάσιος (79′ Μαντσίνι), Ιωαννίδης (80′ Σπόραρ).Άρης (Α. Μάντζιος): Κουέστα, Μοντόγια (71′ Φεράρι), Μπράμπετς, Ρόουζ, Οντουμπάτζο, Ζουλ (71′ Βέλεθ), Τζούρασεκ (46′ Μανού Γκαρσία), Ζαμόρα, Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ (84′ Φετφατζίδης), Μορόν (46′ Ανσαριφάρντ).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό