23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μπήκα στο Δημόσιο με ΑΣΕΠ

Ειδήσεις Ελλάδα

Με νέες τοποθετήσεις του στο MEGA, ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης επιτίθεται στην Πολιτεία για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την υπόθεσή του. Ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» που ζούσε σε σπηλιά στην Ορεινή Κορινθία, στην αρχή αναφέρθηκε στο γεγονός της απαγόρευσης του κράτους να δει το παιδί του στο νοσοκομείο Παίδων.

«Είμαστε σαν τους Ινδιάνους»

«Με ειρωνεύεται το κράτος, γιατί να δω το παιδί μου, μου ζητά να έχω σπίτι να το βάλω. Πρέπει εγώ μέσα σε κάποια 24ωρα για να πάρω το παιδί μου να βρω σπίτι στην πόλη. Μάλλον θα πρέπει να βγάλω λαγούς από το καπέλο μου», είπε ο Μανώλης.

Στη συνέχεια παρομοίασε την οικογένειά του με τους Ινδιάνους της Αμερικής που τους… σκότωσαν: «Είμαστε σαν τους Ινδιάνους, που όταν τους ανακάλυψαν οι Ευρωπαίοι τους εκπολίτισαν και τους εξαφάνισαν. Με μία επαφή που είχαμε με την κοινωνική λειτουργό του Δήμου Ξυλόκαστρου υπήρχε ένα κοντέινερ διαμορφωμένο σε σπίτι. Είχε μεσολαβήσει ο παπάς της ενορίας να μας το παραχωρήσουν για να έχουμε έναν ανθρώπινο χώρο. Είχε κλείσει η συμφωνία, ήταν ένα κανονικό σπίτι, όμως δυστυχώς έγιναν οι δημοτικές εκλογές και άλλαξε η δημοτική αρχή. Με κάλεσε ο παπάς και μου είπε πως βρήκαν έναν άστεγο και του το έδωσαν».

«Πρώτο βήμα είναι να πάρω το παιδί μου»

Ο «παλαιοχριστιανός» ιεράρχησε τις κινήσεις του από εδώ και πέρα: «Πρώτο πράγμα στο μυαλό μου είναι να μαζέψω τα κομμάτια μου», υπογράμμισε ο 45χρονος, συμπληρώνοντας πως όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες αποτελούν βίαια γεγονότα για την οικογένειά του.

«Πρώτο βήμα είναι να πάρω το παιδί μου. Νομίζω ότι τα παιδιά και η γυναίκα μου αυτά που χρειάζονται είναι να ηρεμήσουν από όλη αυτή την αρνητική δημοσιότητα. Όπου και να είναι, λογικά θα βλέπουν, θα ακούν και θα ενημερώνονται».

Αμέσως μετά υπερασπίστηκε τη σύζυγό του Σεβαστή, κάνοντας αναφορά στο τροχόσπιτο που είχε στην κατοχή του: «Δεν ζούσε σε σπηλιά ποτέ η Σεβαστή. Ήταν ένα 7μετρο τροχόσπιτο πλήρως εξοπλισμένο και δίπλα υπάρχει το σπίτι – αποκούμπι, όπως λέγεται. Έχει σταθερή θερμοκρασία χειμώνα – καλοκαίρι. Θέλω να σταματήσει η συζήτηση και η δημοσιότητα για την οικογένειά μου. Είναι ικανή μάνα και είμαι σίγουρος ότι είναι καλά τα παιδιά».

«Ο διπολισμός είναι μία μη αναστρέψιμη ασθένεια»

Όπως είπε ο ίδιος, έχει ήδη καταθέσει στο δικαστήριο τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι πάσχει από μανιοκατάθλιψη, με συγκεκριμένες συνταγογραφήσεις από δύο ψυχιατρικά νοσοκομεία.

«Ο διπολισμός είναι μία μη αναστρέψιμη ασθένεια. Είχα και τη μητέρα μου που είχε για χρόνια κάποια ψυχική πάθηση. Πατέρας δεν υπήρχε, την πήγαινα εγώ στο νοσοκομείο. Ίσως να είναι κληρονομικό θέμα, αλλά θεωρείται μη αναστρέψιμη κατάσταση. Μπορείς να φτάσεις σε ένα επίπεδο να μην χρειάζεσαι τα φάρμακά σου. Είναι η παλιά μανιοκατάθλιψη».

Ο ίδιος θεωρεί αδύνατον να μείνει σε αστικό περιβάλλον και ιδιαίτερα στην Αθήνα, αφού είναι άνθρωποι «που μας αρέσει η ησυχία».

«Διαφωνώ με το σύστημα εκπαίδευσης»

Από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε το ελληνικό σύστημα εκπαίδευσης, που έρχεται αντίθετο με τα θρησκευτικά του πιστεύω.

«Το σχολείο τότε ήταν διαφορετικά. Αν σταθώ έξω από σχολείο και κάνω στους μαθητές δύο ερωτήσεις, προφανώς οι απαντήσεις θα είναι απογοητευτικές. Με τα χρόνια μπήκα κάποια περαιτέρω μαθήματα, τα οποία διαφωνούν με τα ιδιαίτερα πιστεύω μου, ιδίως τα θρησκευτικά, όπως η σεξουαλική αγωγή».

«Το σχολείο υποτίθεται είναι δωρεάν, στην πραγματικότητα δεν είναι. Όταν διαφωνείς με ένα σύστημα, είναι οξύμωρο να στέλνεις να μορφωθούν τα παιδιά σου στο σύστημα αυτό», συμπλήρωσε ο Παλαιοχριστιανός.

«Στο Δημόσιο μπήκα με τον ΑΣΕΠ του 2007»

Σε πολλούς προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι ο 45χρονος εργαζόταν μέσω τηλεργασίας στον Δήμο Ερέτριας μέσα από το λαγούμι στο οποίο έμενε. Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, ο 45χρονος καλείται να επιστρέψει τους μισθούς των δύο τελευταίων μηνών του 2024, ενώ ο Δήμος Ερέτριας έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την απόλυσή του.

«Δουλεύω από πολύ μικρός. Έχω δουλέψει σε πολλά επαγγέλματα, όπως οικοδομή. Στο Δημόσιο μπήκα με τον ΑΣΕΠ του 2007. Μέχρι τότε δούλευα ντελίβερι, κούριερ, δεν περίμενα να με ζήσει το σύστημα ή το κράτος. Εργαζόμουν. Το Δημόσιο έχει κάποια μοριοδότηση για να γίνεις εργαζόμενός του. Νοητά είναι μία ασπίδα βοήθειας για όσους έχουν κάποιο πρόβλημα», ήταν οι ισχυρισμοί του Μανώλη Καλαϊτζιδάκη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό