18.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Μπάιντεν: Κυρώσεις σε ισραηλινούς εποίκους για βία σε Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέγραψε διάταγμα το οποίο θέτει τις βάσεις για το πώς θα αντιδράσουν οι ΗΠΑ στις επιθέσεις στη Δυτική Όχθη. Σύμφωνα με το διάταγμα επιβάλλονται κυρώσεις σε τέσσερις Ισραηλινούς εποίκους που κατηγορούνται για επιθέσεις σε Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη.

«Η κατάσταση στη Δυτική Όχθη, ιδίως τα υψηλά επίπεδα εξτρεμιστικής βίας των εποίκων, ο αναγκαστικός εκτοπισμός ανθρώπων και χωριών και η καταστροφή περιουσιών, έχει φτάσει σε απαράδεκτα επίπεδα και αποτελεί σοβαρή απειλή για την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα» αναφέρει στο διάταγμα ο Μπάιντεν.

Όπως μετέδωσε το BBC οι τέσσερις Ισραηλινοί έποικοι δεν θα έχουν πρόσβαση σε οποιοδήποτε αμερικανικό περιουσιακό στοιχείο ούτε θα μπορούν να χρησιμοποιούν το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας.

Η βία στη Δυτική Όχθη έχει κορυφωθεί από τότε που ένοπλοι της Χαμάς εξαπέλυσαν επιθέσεις στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Οι κυρώσεις του Μπάιντεν σηματοδότησαν ένα σπάνιο βήμα των ΗΠΑ με στόχο Ισραηλινούς. Έρχεται καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος ταξιδεύει στην πολιτεία του Μίσιγκαν, η οποία έχει μεγάλο αραβοαμερικανικό πληθυσμό που έχει επικρίνει την υποστήριξή του προς το Ισραήλ.

Το Αραβοαμερικανικό Ινστιτούτο δήλωσε νωρίτερα ότι από την έναρξη της σύγκρουσης η υποστήριξη των Αραβοαμερικανών προς το Δημοκρατικό Κόμμα έπεσε κατακόρυφα από 59% το 2020 σε μόλις 17%.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό