18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Μουρίνιο: Έξαλλος με τους παίκτες του στη Ρόμα επικαλείται τον Γκουαρδιόλα!

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Μουρίνιο κατηγόρησε τους παίκτες του στη Ρόμα ότι απαξιώνουν το Europa League, «κλείνουν τα μάτια σε αυτή τη διοργάνωση» και το παίρνουν «πολύ ελαφρά» και επικαλέστηκε τον προπονητή της Σίτι Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο τα έβαλε με τους παίκτες της Ρόμα μετά την ισοπαλία 1-1 με τη Σερβέτ για τη φάση των ομίλων του Europa League.

Οι «τζιαλορόσι» προηγήθηκαν στο 21ο λεπτό με γκολ του Ρομέλου Λουκάκου, αλλά η ελβετική ομάδα ισοφάρισε με γκολ του Κρις Μπέντια στο 50ο λεπτό, κι έτσι οι Ρωμαίοι έμειναν στη δεύτερη θέση, δύο βαθμούς πίσω από τη Σλάβια Πράγας στον όμιλο G.

Ο Μουρίνιο δεν δίστασε να κατηγορήσει τους παίκτες του ότι απαξιώνουν το Europa League με τη συμπεριφορά τους στον αγωνιστικό χώρο: «Υπάρχουν πολλοί που βρίσκονται στον πάγκο και μπαίνουν στη Serie A με εξαιρετική συμπεριφορά, αλλά στη συνέχεια στο Europa League φαίνονται τεμπέληδες και δεν βελτιώνουν το παιχνίδι τους. Τώρα πάμε σε μια αναμέτρηση η οποία θα είναι δύσκολη γιατί θα είναι απέναντι σε μια ομάδα που έρχεται από το Champions League. Έχουν μείνει άλλα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια και δεν θέλω να κάνω δράμα την μετάβαση στα πλέι οφ. Το δράμα, αν υπάρχει, είναι η κακή συμπεριφορά που είχαν αυτοί οι παίκτες και αυτοί που μπήκαν», ανέλυσε χωρίς περιστροφές ο Πορτογάλος τεχνικός.

«Υπάρχουν παίκτες που για άλλη μια φορά έχασαν την ευκαιρία να αποδείξουν την αξία τους, όπως ο Αουάρ», σχολίασε στο ‘ Sky Sport Italia’ .

Ο πρώην προπονητής της Πόρτο, της Ρεάλ Μαδρίτης, της Ίντερ Μίλαν, της Τσέλσι, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Τότεναμ υποστηρίζει ότι «είναι πάντα οι ίδιοι που μένουν συγκεντρωμένοι κατά τη διάρκεια των 90 λεπτών και δεν χρειάζεται να τους κατονομάσω. Στη συνέχεια, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μια κάπως επιφανειακή προσέγγιση σε αυτό το είδος παιχνιδιού. Είναι κρίμα που υπάρχει κάμερα στα αποδυτήρια, γιατί πάντα τους τσακίζω. Παίρνουμε πολύ ελαφρά αυτή τη στιγμή του παιχνιδιού. Πραγματικά δεν το καταλαβαίνω. Έχω παίξει 150 παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ που είναι πολύ πιο σημαντικά από αυτά και το κίνητρό μου για αυτά τα παιχνίδια είναι πάντα στα ύψη. Υπάρχουν εκείνοι που μας δίνουν και τα 90 λεπτά και εκείνοι που κλείνουν τα μάτια σε αυτή τη διοργάνωση».

Ο Μουρίνο, παρά τον θυμό του, αναγνώρισε ότι θα πρέπει να συνεχίσει να στηρίζεται στους παίκτες που σύμφωνα με τον ίδιο δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων απέναντι στη Σερβέτ και οι οποίοι θα γλιτώσουν τελικώς από το να πληρώσουν το τίμημα της κακής τους απόδοσης. «Θα το πληρώσουν; Ο Γκουαρδιόλα μπορεί να το κάνει. Αν δεν είναι ευχαριστημένος με κάποιον, τον αποχαιρετά, τον διώχνει και επιλέγει άλλον. Εγώ δεν μπορώ να το κάνω αυτό εδώ. Μπορώ μόνο να προσπαθήσω να τους πιέσω κάθε μέρα στην προπόνηση, να τους βγάλω το καλύτερο δυνατό τους», εξήγησε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό