20.2 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Μονόδρομος για τον Νετανιάχου είναι να εξαφανίσει τη Χαμάς

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνέντευξη στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «Rush Hour» με τον Τάκη Σπηλιόπουλο, παραχώρησε ο Πέτρος Λιάκουρας.

Πιο συγκεκριμένα ο Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς σχολίασε πως «Δίνεται το δικαίωμα στο πλαίσιο της νόμιμης άμυνας να επέμβεις και να εξαρθρώσεις τρομοκρατικό δίκτυο που σου επέφερε πλήγμα και θα σου επέφερε και στο μέλλον αντίστοιχα πλήγματα, δηλαδή το κάνεις όχι μόνο κατασταλτικά αλλά και προληπτικά, αυτό έγινε κατανοητό μετά το 2001 και την εντεκάτη Σεπτεμβρίου. Αιφνιδιάστηκε το Ισραηλινό κράτος, και επειδή κρατούνται όμηροι και επειδή θα υπάρξουν και στο μέλλον τέτοιες επιθέσεις καθώς η Χαμάς είναι εκεί, ανατράπηκαν όλα στην Μέση Ανατολή και ενώ το Ισραήλ θα εγκαθιστούσε μια καλή σχέση με την Σαουδική Αραβία».

Ο κ. Λιάκουρας τόνισε πως «Δεν έχουμε ακούσει καμία κουβέντα από τα Εμιράτα και από την Αίγυπτο, η οποία θα μπορούσε να παρέμβει με μεσολαβητικό ρόλο, βεβαίως η Αίγυπτος δεν μπορεί να έχει περισσότερες σχέσεις με το Ισραήλ. Πιστεύω ότι ο στρατός που έχει συγκεντρωθεί δίνει μηνύματα στην Χαμάς, φοβάμαι ότι το Ισραήλ θα κάνει την εισβολή, όμως η επιδρομή αυτή θα έχει θύματα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό