23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Μονόδρομος ένας Δήμος Σαρωνικού για όλους

Ειδήσεις Ελλάδα

Δήμητρα Ράπτη, υποψήφια Δήμαρχος Σαρωνικού

Η προεκλογική περίοδος ολοκληρώνονται και την Κυριακή οι δημότες καλούνται να πάρουν τα ψηφοδέλτια, να περάσουν στο παραβάν και να επιλέξουν εκείνον που θα οδηγήσει τον δήμο, εν προκειμένου τον Δήμο Σαρωνικού, την επόμενη πενταετία.

Αυτός ο επιπλέον χρόνος, από την τετραετή στην πενταετή θητεία είναι που κάνει και τη διαφορά. Για τους πολλούς είναι ένα επιπλέον έτος απολαβών και εξουσίας.

Για εμένα είναι ο κρίσιμος χρόνος που απαιτείται για να έχουν ολοκληρωθεί σημαντικά έργα. Στην προεκλογική περίοδο οφείλουμε να παρουσιάζουμε τα προγράμματά μας στους δημότες με σαφή στοιχεία για να επιλέξουν.

Στον Δήμο Σαρωνικού το βάρος έπεσε στα «θα» και τις υποσχετικές για κάθε είδους πρόβλημα ώστε κάθε πολίτης να ταυτιστεί με κάτι. Και από κοντά κραυγές για κοστολογημένα προγράμματα χωρίς ποτέ να παρουσιαστούν στοιχεία.

Στον αντίποδα, ως Ένας Σαρωνικός για Όλους καταθέσαμε μια ολοκληρωμένη πρόταση εφαρμόσιμη στην πενταετία με αναλυτική παρουσίαση του πως κάθε πρόβλεψη θα υλοποιηθεί.

Χρειάζεται ο Δήμος Σαρωνικού δημοτική συγκοινωνία; Κατηγορηματικά ναι. Πώς; Απαντώντας το πώς, οφείλεις να προτείνεις χρηματοδοτική πηγή και χρονοδιάγραμμα. Προσωπικά ξεκαθάρισα πως αυτό δεν μπορεί να γίνει σε μια μέρα αλλά χρειάζεται μίνιμουμ δύο έτη. Ενώ παρουσίασα και τις χρηματοδοτικές πηγές που θα καταφύγουμε.

Πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της καθαριότητας; Προφανώς. Ουδείς τόλμησε να εξηγήσει τον τρόπο. Προσωπικά δίχως αναστολές αναφέρθηκα και σε συνεργασία με ιδιώτες.

Πώς αλλιώς θα αντιμετωπιστεί μια κατάσταση που δεν είναι μόνιμη αλλά αφορά κυρίως τους θερινούς μήνες; Πολιτική δεν χαράσσεται με διαπιστώσεις. Πολιτική χαράσσεται με γνώσεις μέσω των οποίων θα καταλήξεις σε ολοκληρωμένο σχέδιο. Έχω εξηγήσει πολλάκις ότι το πρόγραμμά μας δεν είναι ανά δημοτική ενότητα. Δεν ενισχύουμε το «διαίρει και βασιλεύε».

Θέλω έναν δήμο ενιαίο υπέρ του πολίτη, δίχως διακρίσεις. Όχι πολίτες πολλαπλών ταχυτήτων αλλά ισονομία. Και το πρόγραμμά μας έχει συνταχθεί αλφαβητικά. Διότι όλα τα προβλήματα είναι ίσης βαρύτητας: καθαριότητα, υποδομές, οδοποιία, σχολική στέγη και τόσα άλλα που παραμένουν τα ίδια χρόνια τώρα.

Προβλήματα που έχουν υπογραφή: πρώην δημάρχων οι οποίοι δεν παρουσίασαν κατά τη θητεία τους κυριολεκτικά ούτε ένα έργο, πρώην αντιδημάρχων που λιποτάκτησαν την κρίσιμη ώρα αφήνοντας πίσω τους χάος μόνο για να σώσουν τον εαυτό τους και να επιστρέψουν ως σωτήρες. Και από την άλλη, Ένας Σαρωνικός για Όλους.

Η πρότασή μας υποστηρίζεται από στελέχη πρώτης γραμμής, επαγγελματίες με περγαμηνές στον τομέα τους, με γνώση και άποψη, με διάθεση, πρόσωπα που μπαίνουν μπροστά για πρώτη φορά. Αυτή η εκλογική αναμέτρηση είναι κρίσιμη.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι η τελευταία ευκαιρία του Δήμου Σαρωνικού να γίνει ένας σύγχρονος δήμος με υποδομές, να ανέβει επιτέλους στο τρένο της ανάπτυξης, να κερδίσει το στοίχημα του μέλλοντος.

Την Κυριακή πίσω από το παραβάν οι δημότες θα είναι μόνοι τους. Κανείς δεν μπορεί να παραβιάσει τη μυστικότητα της ψήφου τους, κανείς δεν μπορεί να τους εκβιάσει. Εκείνη τη στιγμή οφείλουν να ψηφίσουν με την καρδιά τους για να έχουν ήσυχη τη συνείδησή τους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό