16.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Μιχαλάκη-Παπαγεωργίου:Στις πρώτες τους αναρτήσεις ως γονείς «λιώσαμε» από τον έρωτά τους

Ειδήσεις Ελλάδα

Φεύγοντας από το μαιευτήριο με την κόρη τους η Δανάη Μιχαλάκη και ο Γιώργος Παπαγεωργίου αντάλλαξαν λόγια που θα ζήλευε ο καθένας, ενώ ευχαρίστησαν ξεχωριστά ένα άτομο που δεν περιμέναμε.

Στις 21 Νοεμβρίου η Δανάη Μιχαλάκη κι ο Γιώργος Παπαγεωργίου έγιναν για πρώτη φορά γονείς, φέρνοντας στον κόσμο την κόρη τους. Η ανυπομονησία ήταν μεγάλη όχι μόνο για εκείνους, αλλά και για τη γιαγιά – πλέον – Φιλαρέτη Κομνηνού, η οποία είχε αναφέρει σε συνέντευξή της τον Οκτώβριο: «Τον Δεκέμβριο θα γεννήσει. Δεν μπορούσα να το κρατήσω και εκφράστηκα θριαμβευτικά στο Instagram. Το ήθελα και το έλεγα και πριν ότι περιμένω πότε θα έρθει αυτή η στιγμή. Έχω ένα καρδιοχτύπι, ένα παρατεταμένο τρακ και περιμένω τη στιγμή που θα δω αυτό το πλασματάκι. Συγκινούμαι, αφορά όλες τις γυναίκες και όλες εμάς που περιμένουμε το παιδί του παιδιού μας. Με περιμένει ένας μεγάλος έρωτας».

https://www.instagram.com/p/CvpdBBWKcS5/

Βέβαια, η μικρούλα τους την «έσκασε» και ήρθε λίγες μέρες πριν φύγει ο Νοέμβριος με τη χαρά τους να είναι απερίγραπτη. Η πρώτη ανάρτηση με το νεογέννητο μωρό έγινε μάλιστα από την Φιλαρέτη Κομνηνού, η οποία φανερά συγκινημένη έγραψε «Στην Αγκαλιά του πατερούλη της!!!Σας ευχαριστώ τόσο πολύ για τις ευχές σας».

Η Φιλαρέτη Κομνηνού δείχνει την εγγονή της για πρώτη φορά και σε δύο λέξεις την απίστευτη χαρά της

Την επόμενη ανάρτηση έκανε ο μπαμπάς Γιώργος Παπαγεωργίου, με μια φωτογραφία από την αίθουσα του τοκετού με την Δανάη Μιχαλάκη αλλά και όλο το ιατρικό προσωπικό.

Διαβάζοντας όσα έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας αυτής μπορεί να καταλάβει κανείς εύκολα για ποιο λόγο «άργησε» για τα social media δεδομένα να γίνει αυτή η δημοσίευση. Γιατί ήταν μία κατάθεση ψυχής από την μεριά του ηθοποιού, ο οποίος δεν ήθελε μόνο να εκφράσει πόσο ευτυχισμένος νιώθει με την έλευση του παιδιού τους, ήθελε να δώσει ένα μήνυμα προς όλους τους άντρες, μια υπόσχεση στην κόρη τους και να πει ένα ξεχωριστό «ευχαριστώ» σε έναν άνθρωπο που λίγοι θυμούνται σε τέτοιες στιγμές.

«Όταν ήμουν μικρός, είχα την τύχη να μεγαλώσω ανάμεσα σε γυναίκες. Εκτός από τη μάνα μου, γνώρισα 2 γιαγιάδες, 2 θείες και η υπομονή και η φροντίδα τους λειτουργούσε πάνω μου καταλυτικά. Τις θαύμαζα (και τις θαυμάζω) και πάντοτε η φύση τους ασκούσε πάνω μου μια επιρροή μαγική και θεραπευτική. Βλέποντας από κοντά τη γέννηση της κόρης μου και τη διαδικασία που πέρασε η γυναίκα μου, ο θαυμασμός μου μετατράπηκε σε κατι βαθύτερο. Το συνοψίζω σε ένα ρήμα: Υποκλίνομαι. Υποκλίνομαι στη γυναικεία φύση, στη γυναικεία δύναμη, στη σοφία του γυναικείου σώματος. Στις μέρες που ήρθαν, άρχισα να σκέφτομαι πόσο αδιανόητο είναι το γεγονός ότι η πατριαρχία (που δεν γνωρίζει φύλο) μεσουρανεί εδώ και αιώνες. Υπόσχομαι όσο ζω, να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να μάχομαι κατά των πατριαρχικών καταλοίπων και των αυταρχικών συμπεριφορών που τα συνοδεύει. Το χρωστάω στην κόρη μου.

Ευχαριστώ τον γιατρό μας @sotiristrompoukis, τη μαία μας @stamvara καθώς και το προσωπικό του Ιασώ για τη φροντίδα και την στήριξη που παρείχαν στη γυναίκα μου. Στις γυναίκες μου» έγραψε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

https://www.instagram.com/p/C0O04bmIW4L/Οι γυναίκες της ζωής του

Όπως θα διάβασες από την ανάρτηση του ηθοποιού, ο τρόπος που μεγάλωσε έπαιξε καθοριστικό ρόλο για εκείνον. Μπορεί οι γονείς του να χώρισαν όταν εκείνος ήταν μικρός, όμως αφενώς οι σχέσεις τους παρέμειναν πολύ καλές, αφετέρου πήρε πολλή αγάπη όχι μόνο από τη μαμά του αλλά και από τις γιαγιάδες και τις θείες του, οι οποίες βρίσκονταν μαζί του κάθε φορά που η Φιλαρέτη Κομνηνού χρειαζόταν να λείπει από το σπίτι λόγω των επαγγελματικών της υποχρεώσεων.

https://www.instagram.com/p/Cyox6QwolMu/

Αυτός είναι και ο λόγος που ο ίδιος αναγνωρίζει πόσο σπουδαίες είναι οι γυναίκες και «υποκλίνεται» σε αυτές, όπως και στη σύζυγό του, Δανάη Μιχαλάκη. Φυσικά, η υπόσχεση που έδωσε στην κόρη του δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το ότι θα κάνει ό,τι μπορεί από μεριάς του για να σταματήσουν να υπάρχουν πατριαρχικές αντιλήψεις και συμπεριφορές.

To ξεχωριστό «ευχαριστώ»

Κάπως έτσι, αν παρατήρησες στο μακροσκελές κείμενο που έγραψε ο ηθοποιός στην ανάρτησή του, δεν γινόταν να μην ευχαριστήσει άλλο ένα πρόσωπο το οποίο αρκετοί ξεχνούν, μετά τη γέννηση του παιδιού τους, κι αυτό δεν ήταν άλλο από την δεύτερη γυναίκα που βρίσκεται στη φωτογραφία, τη μαία τους. Πρόκειται για την κυρία Βαρβάρα Σταμούλη, η οποία είναι και συνιδρύτρια του «ΜΥRΩ», που site παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες μητρότητας από την εγκυμοσύνη έως τη μεταγεννητική φροντίδα με διάφορα προγράμματα και με δυνατότητα επισκέψεων κατ’ οίκον.

Ο ρόλος της μαίας είναι πολύτιμος, αφού προετοιμάζει μία γυναίκα για την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και την περίοδο λοχείας, ενώ είναι δίπλα της όποτε τη χρειαστεί δίνοντάς της συμβουλές για τη διατροφή, την καθημερινή υγιεινή και την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος κατά τη διάρκεια της κύησης. Και μετά τον τοκετό, όμως εκείνη είναι που εκπαιδεύει τη μητέρα και του πατέρα για τη φροντίδα του νεογνού.

Επομένως, ο Γιώργος Παπαγεωργίου δεν θα μπορούσε να μην την ευχαριστήσει ξεχωριστά από τον μαιευτήρα τους στην ανάρτηση που έκανε, αν αναλογιστούμε και τον σεβασμό που έχει προς τις γυναίκες.

Τα σχόλια από συναδέλφους και followers

H ανάρτηση του Γιώργου Παπαγεωργίου από το μαιευτήριο συγκέντρωσε πολλά σχόλια και likes με πολλούς να στέλνουν τις ευχές τους για τη νεογέννητη κόρη τους – ανάμεσά τους και η Σμαράγδα Καρύδη με τον Θοδωρή Μαραντίνη – συγχαίροντάς τον παράλληλα για τη στάση του απέναντι στις γυναίκες.

H τρυφερή ανάρτηση της Δανάης Μιχαλάκη

Λίγα λεπτά μετά την ανάρτηση του Γιώργου Παπαγεωργίου, η Δανάη Μιχαλάκη σαν να του απαντά έκανε κι αυτή μια ανάρτηση δημοσιεύοντας μια φωτογραφία με τους τρεις τους να φεύγουν από το μαιευτήριο. Ο ερχομός της κόρης της την έκανε να «ξαναγεννηθεί», ενώ το πιο σωστό πράγμα που έκανε ήταν να παραδοθεί ολόκληρη στον άντρα της, την «αγάπη» της με -Α- κεφαλαίο.

«Στην κόρη μου: Σου έδωσα ζωή αλλά στα αλήθεια εσύ μου έδωσες την δίκη μου! Έναν καινούργιο κόσμο,τον δικό σου κόσμο που θα ανακαλύψουμε μαζί.

Στον άντρα μου: Γιώργο μου. Αγάπη μου. Αν κάτι έκανα σωστό στη ζωή μου, είναι που σου έδωσα απλόχερα την καρδιά μου. Κάποτε σου έλεγα: Ή κανείς ή κι οί δύο μαζί. Τώρα λοιπόν είμαστε τρείς!

Ένα τεράστιο ευχαριστώ, στους σωτήρες μου! Στον γιατρό μου @sotiristrompoukis , την μαία μου @stamvara για όλη τη «διαδρομή» και το προσωπικό του Ιασώ για την διαρκή φροντίδα αυτές τις μέρες» έγραψε η ηθοποιός, ευχαριστώντας όπως κι ο Γιώργος Παπαγεωργίου πέρα από τον γιατρό της και τη μαία.

https://www.instagram.com/p/C0O-0CyKYg_/

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό