18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Μιλγουόκι Μπακς: Το κρίσιμο διήμερο με Μίντλετον και ο κανόνας για τον Μπρουκ Λόπεζ

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι Μιλγουόκι Μπακς έχουν δύο… ανοιχτά μέτωπα με τους Κρις Μίντλετον και Μπρουκ Λόπεζ, ενόψει του σχεδιασμού τους για την επόμενη σεζόν.

Το καλοκαίρι πάντοτε έχει το δικό του ενδιαφέρον, ειδικότερα όταν πλησιάζουν οι ημερομηνίες των deadline στο NBA, με το Draft να έρχεται τα ξημερώματα της Παρασκευής (23/06). Για τους Μπακς, όμως, το φετινό καλοκαίρι είναι υπέρ το δέον σημαντικό, αφού θα χρειαστεί να δουν τι θα συμβεί με δύο από τα σημαντικότερα κομμάτια του κορμού τους.

Ο λόγος φυσικά για τους Μπρουκ Λόπεζ και Κρις Μίντλετον, δύο παίκτες που αποτέλεσαν μέρος της σπουδαίας ομάδας που χτίστηκε γύρω από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και έφτασε ως τον τίτλο πριν από δύο χρόνια.

Και οι δύο, όμως, είδαν τα συμβόλαιά τους να φτάνουν στο φινάλε τους και πλέον τόσο οι Μπακς, όσο και οι ίδιοι περιμένουν να δουν τι θα συμβεί στη συνέχεια.

Η οψιόν του Μίντλετον και η πιθανότητα opt-out

Για τον Κρις Μίντλετον τα δεδομένα έχουν ως εξής. Ο σταρ των Μπακς ολοκλήρωσε τα τέσσερα χρόνια του συμβολαίου του, που φέρει την υπογραφή του από τη σεζόν 2019-20 και μπαίνει στην τελευταία του χρονιά. Εδώ υπάρχει το player option που κατέχει ο ίδιος.

Ο Μίντλετον έχει δικαίωμα να αποδεχτεί τον πέμπτο και τελευταίο χρόνο της συμφωνίας και να έχει λαμβάνειν 40 εκατομμύρια δολάρια. Αν αυτό συμβεί, τότε την επόμενη χρονιά θα βγει στην αγορά ως unrestricted free agent. Βέβαια, αυτό το δικαίωμα το διατηρεί έως τις 21/06, δηλαδή εντός της επόμενης ημέρας θα μάθουν οι Μπακς τις προθέσεις του.

Το ενδεχόμενο του opt-out παίζει πολύ δυνατά. Δηλαδή ο Μίντλετον να μη δεχτεί αυτά τα χρήματα της τελευταίας σεζόν και στα 32 του χρόνια να έχει το δικαίωμα να διαπραγματευτεί το τελευταίο μεγάλο συμβόλαιο της καριέρας του.

Όπως αναφέρει ο Μάικλ Σκότο, τόσο ο ίδιος όσο και τα «ελάφια» επιθυμούν τη συνέχεια της συνεργασίας, η οποία στην περίπτωση του opt-out θα περιλαμβάνει μία νέα τετραετή επέκταση, της τάξεως των 130 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο κανόνας των 38 ετών για τον Λόπεζ

Τώρα όσον αφορά τον Μπρουκ Λόπεζ τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, ωστόσο ξανά η επιθυμία των Μπακς είναι να τον διατηρήσουν στο ρόστερ. Άλλωστε μετά την τρομερή σεζόν που έκανε και τον έφερε στην τρίτη θέση για τον καλύτερο αμυντικό της χρονιάς, με 15.9 πόντους μέσο όρο και 37.4% από το τρίποντο, δε γίνεται διαφορετικά.

Ο Splash Mountain, όμως, ανήκει στην κατηγορία των unrestricted free agent, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να διαπραγματευτεί ελεύθερα το συμβόλαιό του οπουδήποτε. Όμως οι Μπακς μπορούν να του προσφέρουν ένα αρκετά μεγάλο ποσό για την ερχόμενη τριετία. Το μαξ αυτό ποσό ανέρχεται στα 54 εκατομμύρια δολάρια και ο λόγος είναι πολύ απλός.

Ο Λόπεζ έγινε 35 ετών στο φινάλε της φετινής κανονικής περιόδου. Αυτό από τη μία φέρνει… ερωτηματικά για το κατά πόσο θα αντέξει το κορμί του τις ερχόμενες σεζόν, κατά δεύτερον θα τον βάλει στον κανόνα των 38χρονων την επόμενη τριετία. Κάτι που σημαίνει πως απαγορεύεται να υπογράψει συνεργασία τετραετούς διάρκειας, ένεκα αυτού του «Over 38 rule».

Ο στόχος, όπως φαίνεται, των Μπακς είναι να διατηρήσουν την τετράδα τους ανέγγιχτη, μιας και ο Αντετοκούνμπο μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του εγγυημένου συμβολαίου του τη σεζόν 2024-25 (με player option για το 2025-26) ενώ και ο Χόλιντεϊ έχει οψιόν για την ίδια σεζόν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό