18.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Μιλίτσεβιτς: Ο ερωτευμένος Μπλάκμαν, ο γάτος Τόμπι και ο μοναδικός κόσμος της ΑΕΚ

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα gazzetta.gr παραχώρησε ο Μίρκο Μιλίτσεβιτς, ο πιο «καλτ» ίσως μπασκετμπολίστας που φόρεσε τη φανέλα της Βασίλισσας. Στα 57 του πλέον μοιράστηκε ιστορίες από το πέρασμα του από την Ένωση και υπενθύμισε πόσο ξεχωριστή προσωπικότητα είναι.

«O Tζούροβιτς δεν ήταν ευχαριστημένος από τους ψηλούς που δοκιμάζε και έψαχνε τον παίκτη δίπλα στον Τιμ Μπάροους. Άλλωστε με ήξερε καλά Από τον Ερυθρό Αστέρα που είχα παίξει πολυ καλά. Είχαμε μιλήσει τότε στο τηλέφωνο και του είπα ότι ήθελα να παίξω στην ΑΕΚ, Ε, μετά από τέσσερις-πέντε ημέρες μη πήρε πίσω και μου είπε ‘έλα, σε θέλω’. Τοτε στην ΑΕΚ ήταν πρόεδρος ο Λεφάκης. Πραγματικά πολύ κύριος. Ό,τι έλεγε, αμέσως γινόταν» τόνισε για το πώς ήρθε στην ΑΕΚ και συνέχει: «O Tζούροβιτς δεν ήταν ευχαριστημένος από τους ψηλούς που δοκιμάζε και έψαχνε τον παίκτη δίπλα στον Τιμ Μπάροους. Άλλωστε με ήξερε καλά από τον Ερυθρό Αστέρα που είχαμε συνεργαστεί για δύο χρόνια. Μιλήσαμε τότε στο τηλέφωνο και του είπα ότι ήθελα να παίξω στην ΑΕΚ, Ε, μετά από τέσσερις-πέντε ημέρες μη πήρε πίσω και μου είπε ‘έλα, σε θέλω’. Και κάπως έτσι βρέθηκα στην ΑΕΚ. Το ήθελα πολύ. Είχα πάρει και μια γεύση από την ΑΕΚ την σεζόν 1988-89 όταν και την είχαμε αντιμετωπίσει στο κύπελλο Κυπελλούχων. Τότε έπαιζα στην Τσιμπόνα και ήμασταν στον ίδιο όμιλο. Η ΑΕΚ είχε τον Ντάνι Βρέινς αλλά εμείς είχαμε νικήσει και τις δύο φορές. Μάλιστα στο ματς στην Αθήνα είχα πετύχει και 19 πόντους».

Ο βετεράνος μπασκετμπολίστας τόνισε ότι η σεζόν του στην ΑΕΚ ήταν η καλύτερη της καριέρας του ενώ αποθέωσε τον κόσμο της ομάδας: «Πράγματι. Πρόκειται για μια μεγάλη ομάδα με τους καλύτεροτς φιλάθλους. Έχω παίξει παντού. Ιταλία, Ισπανία, Ρωσία, Τουρκία, αλλά δεν συνάντησα πουθενά φιλάθλους σαν και αυτούς της ΑΕΚ. Πάντα θα την αγαπώ και πάντα θα είναι στην καρδιά μου. Και ξέρεις, είχα στεναχωρηθεί πολύ που έφυγα από την ομάδα…Ήταν ο καλύτερος χρόνος που περασα στη ζωή μου.»

Για την αποχώρηση του ανέφερε: «Ήταν το χειρότερα πράγμα που είχα ακούσει. Δεν με ήθελε ο Τζούροβιτς και αντί για εμένα προτίμησε τον Άντονι Πελ, ενώ στη θέση του Μπλάκμαν πήρε τον Μάρκους Λίμπερτι. Δεν το κατάλαβα ποτέ αυτό το πράγμα. Θυμάμαι μου είχε μιλήσει ο Λεφάκης και μου είχε πει ‘εγώ σε θέλω στην ΑΕΚ, σε αγαπάμε πολύ αλλά δεν ξέρω γιατί ο Τζούροβιτς δεν θέλει να σε κρατήσει. Μετά εγώ πήγα στον Απόλλωνα Πάτρας που ήταν πολύ καλή ομάδα, ενώ ο ‘Ρο’ πήγε στη Στεφανέλ στην Ιταλία μαζί με τον Μποντιρόγκα με την οποία πήρε το πρωτάθλημα και έπαιξε και τελικό κυπέλλου Κόρατς. Το έχω ακόμα παράπονο. Σου είπα. Δεν ήθελα να φύγω από την ΑΕΚ το ’95. Όμως πέρασα πολύ καλά στον Απόλλωνα. Και τα έφερε έτσι η ζωή που έγινα η αιτία να απολυθεί ο Τζούροβιτς από την ΑΕΚ. Ήταν το ματς Απόλλων-ΑΕΚ και χάναμε με 14 πόντους διαφορά 4.5 λεπτά πριν από το τέλος. Τότε πήρε ο Αλεξανδρής τάιμ άουτ και του είπα: ‘Κόουτς, αυτό το παιχνίδι δεν θα το χάσουμε. Δώσε μου όλες τις μπάλες στην επίθεση και θα δεις τι θα γίνει. Πράγματι το πήρα πάνω μου, είχα 3/3 τρίποντα από πολύ μακριά, πέτυχα 16 πόντους σε αυτό το διάστημα, γυρίσαμε το παιχνίδι και στο τέλος κερδίσαμε με ένα καλάθι. Μετά από αυτό το ματς ο Τζούροβιτς απολύθηκε από την ΑΕΚ». Ο Μίλιτσεβιτς αποκάλυψε επίσης πως μετά την αποχώρηση του από την ΑΕΚ δεν μίλησε ξανά με τον Τζούροβιτς.

Για την παρέα που έκανε με τον Ρολάντο Μπλάκμαν αποκάλυψε: «Ήμασταν μαζί σχεδόν 24 ώρες το 24ωρο. Ο Ρολάντο είναι μεγάλος άνθρωπος. Εξαιρετικός χαρακτήρας. Ακόμα και τώρα έχουμε κρατήσει επαφή και μιλάμε πολύ συχνά στο τηλέφωνο. Είχαμε περάσει πολλές όμορφες στιγμές μαζί. Συνέχεια ξενυχτούσαμε με τον Ρολάντο. Κάθε βράδυ. Σε Κολωνάκι και Γλυφάδα. Όλη την ώρα ήμασταν έξω (Γέλια). Όμως πώς τα έφερε η στιγμή, μας είχε δει μια μερα κάποιος που γνώριζε τον πρόεδρο, τον κύριο Λεφάκη. Και το είχε πει στον Τζούροβιτς. Ε, την επόμενη μέρα στην προπόνηση ο Βλάντο μας περίμενε για να μας ψαρώσει. Θυμάμαι μου είχε πει ‘εσύ Μίρκο δεν κοιμήθηκες καλά το βράδυ. Είσαι πολύ άσπρος, δεν ξεκουράστηκες’ και ο Ρολάντο μου είπε το ίδιο: ‘Ναι κόουτς, κοίτα πώς είναι’. Τότε είπα από μέσα μου ‘έτσι είσαι ρε μαλ…α;’ Άρχισα να μιλάω στα σέρβικα με τον Τζούροβιτς και εκείνος δεν καταλάβαινε. Όταν με ρώτησε τι λέγαμε, του εξήγησα ότι ο κόουτς έλεγε τα ίδια και χειρότερα για εκείνον (Γέλια).

Επίσης μια μέρα και ενώ ήμουν σπίτι και κοιμόμουν, χτύπησε το τηλέφωνό μου στο σπίτι τα ξημερώματα. Στις 6 τα ξημερώματα. Τότε δεν υπήρχαν κινητά. Ο μαλ…ας ο Μπλάκμαν ήταν στεναχωρημένος και μου έλεγε να πάω σπίτι του. Εγώ έμενα στην Κηφισιά κοντά στο Αμερικάνικο Κολέγιο και εκείνος στην Εκάλη. Μάλιστα είχαμε προπόνηση τέσσερις ώρες αργότερα, στις 10 το πρωί, αλλά του έκανα το χατίρι και πήγα. Ε, όταν τον είδα, έκλαιγε. Είχε ερωτευτεί μια κοπέλα που ήταν μοντέλο. Αντζελα την έλεγαν αν θυμάμαι καλά. Και σκεφτόταν να χωρίσει για χάρη της κοπέλας. Δεν ήξερε τι να κάνει!»

Όταν ρωτήθηκε να μοιραστεί μια αστεία ιστορία αποκάλυψε: «Η πιο αστεία απ’ όλες αφορά τον γάτο που είχα τότε. Τον Τόμπι. Σαν τον Γκάρφιλντ ήταν. 12-14 κιλά! Τον είχα φέρει από την Ισπανία. Όπως σου είπα έμενα κοντά στο Αμερικάνικο Κολέγιο και ύστερα από μια προπόνηση δεν τον βρήκα στο σπίτι. Πέρασαν μια-δυο μέρες ώσπου τον άκουσα να νιαουρίζει. Είχε ανέβει σ’ ένα δέντρο μέσα στο Αμερικάνικο Κολέγιο. Εγώ δεν μπορούσα να ανέβω εκεί και φώναξα να έρθει ο Μπλάκμαν. Αυτός σκαρφάλωνε παντού. Και όχι τίποτε άλλο, αλλά αγαπούσε πολύ τον γάτο μου, όλη την ώρα μαζί του έπαιζε. Έτσι λοιπόν σκαρφάλωσε σ’ εναν τοίχο 4-5 μέτρα προκειμένου να τον πιάσει. Τον έπιασε, αλλά δεν είχε δει ένα γυαλί με αποτέλεσμα να σκίσει το πόδι του 4-5 εκατοστά και να πάει μετά για ράμματα! Δεν είπε τίποτε σε κανέναν. Μπορεί να πόναγε, μπορεί να είδε ο Τζούροβιτς ότι δεν μπορούσε να τρέξει καλά, αλλά εκείνος έπαιξε κανονικά στα επόμενα παιχνίδια και ήταν και καλός».

Για τις σχέσεις στα αποδυτήρια της ΑΕΚ είπε: «Ναι πάρα πολύ καλές. Ήμασταν σαν οικογένεια στην ΑΕΚ. Μάλιστα θυμάμαι που πείραζα τον Μηνά Γκέκο. Και του έκανα συνέχεια πλάκα. Ήταν η σεζόν που είχε επιστρέψει από τον Παναθηναϊκό. Μεγάλος σε ηλικία. 35-36 χρονών. Είχε γυρίσει για να κλείσει την καριέρα του και του έλεγα ‘δεν θέλω να πεθάνεις αγάπη μου, τελείωνε’ και φαντάζεσαι τα γέλια που κάναμε».

Διαβάστε εδω ολόκληρη τη συνέντευξη. 

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα – 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό