17.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Μικρή άνοδος στο κλείσιμο, σε μια εβδομάδα απωλειών

Ειδήσεις Ελλάδα

Με μικρή άνοδο κατάφεραν να κλείσουν στη σημερινή συνεδρίαση οι μετοχές στη Wall Street, σε μία ωστόσο εβδομάδα απωλειών εν μέσω ανησυχιών ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ μπορεί να αυξήσει τα επιτόκια περισσότερο του αναμενομένου.

Ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,14%, διακόπτοντας την πτωτική πορεία των τριών προηγούμενων συνεδριάσεων, για να τερματίσει στις 4.457,49 μονάδες. Ο Dow Jones ενισχύθηκε 75,86 μονάδες ή 0,22% στις 34.576,59 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με οριακή άνοδο 0,09% στις 13.761,53 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία βάση ωστόσο, ο Dow Jones και ο S&P 500 υποχώρησαν 0,8% και 1,3% αντίστοιχα, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 1,9%.

Οι μετοχές ενέργειας σημείωσαν άνοδο ακολουθώντας την αντίστοιχη πορεία των τιμών πετρελαίου. Ο ενεργειακός κλάδος του δείκτη S&P 500 ενισχύθηκε 1%, ενώ σε εβδομαδιαία βάση σημείωσε κέρδη της τάξης του 1,4%. Στους μεγάλους κερδισμένους οι μετοχές των Marathon Petroleum, Velero Energy και Philips 66 με άνοδο 3% έως 4%.

Ανοδικά κινήθηκε και η μετοχή της Apple μετά από δύο διαδοχικές συνεδριάσεις απωλειών. Ωστόσο, άλλες τεχνολογικές, συμπεριλαμβανομένης της Nia και Tesla, υποχώρησαν 1%, ενώ η εταιρεία πληρωμών Block κατέγραψε απώλειες 5,5%.

Οι επενδυτές ενδεχομένως να βρήκαν μία ανάσα στην απουσία αρνητικών νέων στη σημερινή συνεδρίαση μετά από μία σειρά ισχυρότερων του αναμενομένου οικονομικών στατιστικών που ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τον Bryce Doty της Sit Investment Associates.

«Όταν επικρατεί η άποψη ότι θα αποφύγουμε την ανώμαλη προσγείωση, έχουμε κάποια θετικά νέα, όμως μετά από αυτό ακολουθεί η αυξημένη προσδοκία ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκιά της».

Τα τελευταία οικονομικά στατιστικά, συμπεριλαμβανομένων των καλύτερων του αναμενομένου στοιχείων για τις αιτήσεις χορήγησης επιδόματος ανεργίας, αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες για τις επιτοκιακές αυξήσεις και ότι η Fed δεν έχει τελειώσει ακόμη το έργο της. Οι traders δίδουν τώρα μία πιθανότητα 41% σε μία επιτοκιακή αύξηση το Νοέμβριο μετά από μία πιθανή νέα παύση το Σεπτέμβριο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό