28.2 C
Athens
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Μια οφειλόμενη απάντηση στον Ερντογάν για τον πύραυλο Tayfun – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Εδώ και καιρό ήθελαν από ελληνικό Πεντάγωνο να δώσουν μια απάντηση στον Ερντογάν που καμάρωνε ότι ο πύραυλός του Tayfun, μπορεί να κτυπήσει την Αθήνα, που μπορεί να φθάσει τα 1.000 χλμ., αλλά οι επιτελείς  δεν την έδιναν επειδή δεν ήθελαν να κλιμακώσουν η ένταση.

Αλλά τώρα τελευταίως ο Τούρκος Πρόεδρος το παράκανε, συνεχώς αναφέρεται στο Tayfun και στην εμβέλειά του, λέγοντας ότι δήθεν με αυτόν τρομοκρατεί τους Έλληνες ή ότι κάνει τους Έλληνες να τρελαίνονται. Έτσι ήρθε η στιγμή να λάβει  τις πρέπουσες απαντήσεις:

Πρώτον: ανώτατη στρατιωτική πηγή που γνωρίζει πλήρως τις δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων του απαντά; «Έχουμε τη βούληση, τα μέσα και τις δυνατότητες να αντιμετωπίσουμε τον Tayfun, ή οποιονδήποτε άλλο τουρκικό πύραυλο, πολύ πιο γρήγορα αυτός επιλέξει τον στόχο του».

Δεύτερον: Ανώτατη πηγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας απάντησε: : «Η ελληνική αεράμυνα είναι ικανή να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση. Αυτή η αεράμυνα συνεχώς ανανεώνεται».

Χθες το βράδυ , σε μια συγκινητική τελετή η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε στο πρόσωπο του Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου τις Ένοπλες Δυνάμεις για την προσφορά τους στο έθνος.

***Η μεγάλη επιστροφή του Τουρισμού

Στα 18 δισ. τα έσοδα από τη μεγάλη επιστροφή του ελληνικού τουρισμού και το σημαντικότερο ο στόχος έχει πετύχει αφού η τουριστική περίοδος έχει διευρυνθεί. Νέος στόχος 12μηνος τουρισμός. Όπως είπε ο Πρωθυπουργός σε εκδήλωση του υπουργείου Τουρισμού «οι εργαζόμενοι δικαιούνται έξτρα μπόνους από την επιτυχία»

***Με co ο Γεραπετρίτης

Είναι η δεύτερη φορά ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης κόλλησε κορωνοϊό. Περνά την ασθένεια με ήπια συμπτώματα, μετέχει σε όλες τις συσκέψεις του Μεγάρου Μαξίμου αλλά με τηλεδιάσκεψη.

***Ο αρχαιότερος κοινοβουλευτικός του πλανήτη είναι Έλληνας

Πρόκειται για τον Γιάννη Τραγάκη, ο οποίος (εάν εξαιρέσει κανείς δύο εκλογικές αναμετρήσεις που δεν εξελέγη), πολιτεύεται από το 1974. Μέχρι πρότινος ήταν δεύτερος αρχαιότερος κοινοβουλευτικός, γιατί αρχαιότερος από αυτόν ήταν ένας Αμερικανός Γερουσιαστής από την Αλάσκα, ετών 91 ο οποίος όμως πέθανε εν πτήσει προς την εκλογική του περιφέρεια. Είναι βεβαίως και ο Μπάϊντεν που εκλέγεται από το 1973, αλλά δεν είναι πια κοινοβουλευτικός, είναι Πρόεδρος των ΗΠΑ και κατά τον κ. Τραγάκη δεν λογαριάζεται αρχαιότερος.

Ο κ. Τραγάκης κατέχει ακόμα ένα ρεκόρ (αρνητικό το λένε πολλοί για κοινοβουλευτικό πολιτικό). Τόσα χρόνια βουλευτής με όλους τους αρχηγούς της ΝΔ από τη μεταπολίτευση και μετά και όμως ουδέποτε τον τοποθέτησαν υπουργό, ή έστω υφυπουργό. Δεν το έχει όμως παράπονο, αφού γνωρίζει ότι στις επερχόμενες εκλογές και  πάλι θα πολιτευθεί. Αυτά που ακούστηκαν περί «ηλικιακού κόφτη» δεν ισχύουν και ο κ. Τραγάκης ετοιμάζεται πάλι στην εκλογική μάχη. Λέει συχνά στους νεότερους συναδέλφους του πως «η αναγνωρισιμότητα δεν σε κάνει δημοφιλή και για να εξελιχθεί ένα πολιτικός σε δημοφιλή θα πρέπει να έχει συνεχή επαφή με τους πολίτες».

***Το 10ο Rafale προσγειώνεται στην Τανάγρα

Έρχεται σήμερα από τη Γαλλία το 10ο Rafale. Το φέρνει Έλληνας πιλότος, θα το προσγειώσει στην Τανάγρα και θα το εντάξει στη μοίρα των Rafale. Στο μεταξύ  έχουν αυξηθεί οι αιτήσεις πολιτικών για μία πτήση με Rafale. Ίσως από όλες αυτές τις αιτήσεις μία μόνον θα προχωρήσει (και λίαν συντόμως): «Την πτήση δεν μου την χάρισαν την κέρδισα», λέει ο υψηλά ιστάμενος ενδιαφερόμενος.

***Η Μαρία Σπυράκη πλήρωσε

Δεν περίμενε καν η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη να συγκληθεί η επιτροπή για να αρθεί η ασυλία της. Πήγε και πλήρωσε τα χρωστούμενα από τον συνεργάτη της που ήταν (κατά δήλωσή της) 21. 240 ευρώ. Τα λεφτά όμως αυτά θα τα ζητήσει να της τα επιστρέψει ο συνεργάτη της. Με την εξόφληση του ποσού ευελπιστεί ότι θα αλλάξει τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού και τελικά θα είναι υποψήφια στην Α Θεσσαλονίκης, πράγμα όμως που πολλοί αμφισβητούν.

Και τούτο γιατί η υπόθεση έτρεχε εδώ και χρόνια και μόλις έγινε γνωστή η έρευνα της OLAF (της ευρωπαϊκής επιτροπής κατά της διαφθοράς) έσπευσε να πληρώσει θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να κλείσει την υπόθεση. Και να ‘ταν μονάχα αυτό; Όταν την κάλεσε ο Πρωθυπουργός για να της πει ότι θα είναι υποψήφια βουλευτής, δεν του είπε τίποτε περί έρευνας της Olaf και ότι ελέγχεται για θέματα διαφθοράς Η ίδια με ανάρτησή της έγραψε: «Κατέθεσα χθες, με άρνηση της ευθύνης μου και έγγραφη δήλωση επιφύλαξης για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου, το ποσό των 21.240 ευρώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκειμένου να μην υπάρχει καμία διαφορά του προϋπολογισμού του γραφείου μου με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την περίοδο 2016-2020»

***«Θα σας ταράξω στα… κουπόνια»

Η αλήθεια είναι πως το χιούμορ δεν λείπει ποτέ από την κεντρική πολιτική σκηνή, ακόμη και σ΄ αυτή τη στροφή της Ιστορίας που τα πράγματα ιδεολογικά   είναι κάπως ανακατεμένα.  Πρόσφατα λοιπόν ο αρχηγός της αντιπολίτευσης ρωτήθηκε για την 6μηνης διάρκειας έκπτωση του 10% στις αγορές από σούπερ – μάρκετ και καταστήματα τροφίμων. «Ούτε εγώ δεν θα είχα σκεφτεί τόσα  επιδόματα» είπε γελώντας ο κ.  Τσίπρας. Κι όταν λίγο αργότερα ρωτήθηκε τι θα κάνει εάν εκλεγεί πρωθυπουργός, απάντησε, εν ευθυμία: «Τώρα που το σκέφτομαι … Θα σας ταράξω στα κουπόνια»!  Αναλόγως δηλαδή με το «θα σας ταράξω στη νομιμότητα»  που έλεγε η Δούρου ως περιφερειάρχης.

***Ο κεντρικός τραπεζίτης, ο Οδυσσέας και νομισματική πολιτική

Με το στικάκι ανά χείρας θα προσέλθει σήμερα στην Βουλή ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας. Πρόκειται να παραδώσει στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα την ενδιάμεση έκθεση νομισματικής πολιτικής, η οποία, όπως μαθαίνω θα έχει ενδιαφέρον.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος θα περάσει την Πρωτοχρονιά στην (αγαπημένη του) Σύρο παίρνοντας όμως μαζί του δύο βιβλία: Της Αγγελικής  Μουρατίδου «Οδυσσέας ο ταξιδευτής της ζωής» (εκδόσεις Ιάμβλιχος) και Amy Edmondson: «The fearless organization», με εκδότη τον Wiley.

***Προσχώρηση στον ΣΥΡΙΖΑ

Στον ΣΥΡΙΖΑ προσχωρεί η πρώην βουλευτής του ΜέΡΑ25 Αγγελική Αδαμοπούλου η οποία είχε αποχωρήσει από το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη τον περασμένο Μάρτιο ανακοινώνοντας την ανεξαρτητοποίησή της με επιστολή που είχε αποστείλει στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα.

Πάντως η κα Αδαμοπούλου έγινε ευρύτερα γνωστή καθώς ήταν η βουλευτής σε βάρος της οποίας ασκήθηκε δίωξη το Δεκέμβριο του 2020 μετά από μήνυση συνδικαλιστών της αστυνομίας και ειδικότερα της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας για συκοφαντική δυσφήμιση, επειδή στις 2 Ιουλίου και κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφορικά με τις «δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις», η βουλευτής από το βήμα της Βουλής επικαλέστηκε δημοσιεύματα και μαρτυρίες ότι στην Ελληνική Αστυνομία υπάρχουν αστυνομικά όργανα που φορούν κουκούλες και ρίχνουν βόμβες μολότοφ, προκειμένου να διαλύσουν τις διαδηλώσεις.

Για απεμπόληση του αντιμνημονιακού της παρελθόντος κάνει λόγο το ΜέΡΑ25 σχολιάζοντας την προσχώρηση της Αγγελικής Αδαμοπούλου στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ επισημαίνει ότι οι πραγματικοί λόγοι αποχώρησής της από το ΜέΡΑ25 τον περασμένο Μάρτιο ήταν η προσωπική της πολιτική «κωλοτούμπα» για να συνταχθεί με ένα συστημικό κόμμα όπως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

***Το Μουντιάλ και τι δεν πρέπει να ξεχνάμε

Τώρα που τελείωσε το Μουντιάλ, που μερικοί έσπευσαν να τον χαρακτηρίζουν ως το καλύτερο που έγινε ποτέ, δεν πρέπει όμως ξεχνούμε κι άλλα γεγονότα. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να «ξεπλύνουμε» το Μουντιάλ του 2022, και τις ντροπές που αυτό κουβαλάει, με το θέαμα του τελικού. Άλλο η ποδοσφαιρική διάσταση του τουρνουά. Άλλο η μάχη του Μέσι με τους Γάλλους, άλλο ο θρίαμβος της θέλησης για το κύπελλο από έναν από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών. Και άλλο η φωτό, που έγινε viral, του Μέσι να κοιμάται μαζί με το παγκόσμιο κύπελο. Καλά όλα αυτά αλλά δεν πρόκειται να ξεχάσουμε όσα προηγήθηκαν του Μουντιάλ.

Δεν πρέπει (και δεν πρόκειται) να ξεχάσουμε ότι τουλάχιστον  6.500 άνθρωποι  θυσιάστηκαν στο βωμό της ματαιοδοξίας των Καταριανών να φτιάξουν φαραωνικά γήπεδα και υποδομές, ξεπλένοντας χρήμα. Μπορεί να μας κάνει ο Μέσι και τα μαγιά του Κιλιάν Εμπαπέ να ξεχάσουμε ότι είναι ίσως το πιο διεφθαρμένο Παγκόσμιο Κύπελλο όλων των εποχών;

***Η εμπιστοσύνη προς τον Α/ΓΕΕΘΑ

Την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού  Κωνσταντίνου Φλώρου εκφράζει η ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης να ανανεώσει τη θητεία του στρατηγού Φλώρου για έναν ακόμη χρόνο, αν και η χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ δεν ασχολήθηκε  με τις κρίσεις στο στράτευμα -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες- αλλά τις παρέπεμψε σε επόμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, πιθανότατα μετά τις γιορτές σε νέα συνεδρίαση τον Ιανουάριο του 2023. Στις κρίσεις αυτές αναμένεται να ανανεωθεί για έναν ακόμη χρόνο η θητεία του Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, ενώ θα αλλάξουν δύο αρχηγοί, ο Α/ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Α/ΓΕΝ Στυλιανός Πετράκης.

***Κάθε υβριστής υπουργός θα λογοδοτεί

Με ανάρτησή της στο Facebook, η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρεται σε μήνυση που είχε κάνει στον Πάνο Καμμένο για εξύβριση, η οποία δεν εξετάστηκε ποτέ λόγω της υπουργικής του ασυλίας. Επισημαίνει ότι: «Όταν τον Ιούλιο του 2018 προσέβαλε την αξιοπρέπειά μου και την μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη, ο Πάνος Καμμένος κρύφτηκε ο ίδιος πίσω από την υπουργική του ασυλία για να μην επιτρέψει στην Ελληνική δικαιοσύνη να εξετάσει την μήνυσή μου για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση διά του τύπου”. Στη συνέχεια υπογραμμίζει τη «σημερινή ομόφωνη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (σ.σ. που) καταδικάζει την τότε κυβερνητική πλειοψηφία των ΣυριζΑνελ για την ποινική ασυλία που παρανόμως του παρείχε».

«Εφ’εξής, κάθε υβριστής υπουργός θα λογοδοτεί για τις ύβρεις του έναντι των Ελληνικών ποινικών δικαστηρίων, όπως συμβαίνει για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα.Χωρίς ασυλία, χωρίς προστασία της πλειοψηφίας», γράφει χαρακτηριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη.

***Οι Special Olym με την Δόμνα και την Λίνα στο μουσείο Πειραιά

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά μαζί με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη οργάνωσε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, με τη συμμετοχή αθλητών των Special Olym.

Οι αθλητές με κινητικές δυσκολίες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα σημαντικά εκθέματα του Μουσείου, που αποτελεί πρότυπο προσπελασιμότητας και φιλικότητας για άτομα με αναπηρίες, κινητικές, νοητικές, οπτικές, ανταποκρινόμενο πλήρως στην στόχευση του ΥΠΠΟ και της Λίνας Μενδώνη για μουσεία καθολικά προσβάσιμα από ΑμεΑ και εμποδιζόμενα άτομα

Η Πειραιώτισσα Δόμνα Μιχαηλίδου επεσήμανε τις ουσιαστικές αλλαγές που έχουν ήδη νομοθετηθεί, όπως το Εθνικό Σχέδιο Δράσης, η Εθνική Αρχή Αναπηρίας, αλλά και ο  Προσωπικός Βοηθός, η Κάρτα Αναπηρίας, η Εθνική Πύλη Αναπηρίας και την Πρώιμη Παρέμβαση και τόνισε πως το πλήρως προσβάσιμο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, αποτελεί πρότυπο ορθής λειτουργίας, δείχνοντας τον δρόμο που οφείλουν να ακολουθήσουν ανάλογες δομές σε όλη τη χώρα.

***Ήταν μια σύντομη πλην όμως συγκινητική γιορτή

Το σχολείο των φυλακών Κορυδαλλού επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία άκουσε τα κάλαντα από την χορωδία των κρατουμένων σε μία σύντομη και συγκινητική γιορτή. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε με τους κρατούμενους και επεσήμανε τη σημασία της εκπαίδευσης μέσα στις φυλακές και ως εφόδιο για την κοινωνικής τους επανένταξη. Παράλληλα, άκουσε το αίτημά τους για τη δημιουργία λυκειακής δομής, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους και μετά το γυμνάσιο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό