22.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Μια ονειρική φιέστα στη… γειτονιά μας, στο σπίτι μας! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ειδήσεις Ελλάδα

Ήταν 5 Μαΐου, 2018. Δύο χρόνια πίσω, σαν σήμερα, ένα ατελείωτο μεθύσι τίτλου από χιλιάδες Ενωσίτες. Οι οποίοι, πλημμύριζαν Ριζούπολη (αρχικά) και Νέα Φιλαδέλφεια (εν συνεχεία) για να γιορτάσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος ύστερα από 24 ολόκληρα χρόνια. Η αρχή του party, στο γειτονικό γήπεδο του Απόλλωνα Σμύρνης. Εκεί, έγινε υπόκλιση και πρωτόγνωρη αποθέωση στους πρωταθλητές. Που νωρίτερα, κέρδιζαν 0-1 με το γκολ του Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος έδωσε το σύνθημα για να ξεκινήσουν οι… χοροί.

Από νωρίς, ο κόσμος είχε γεμίσει το γήπεδο του Απόλλωνα και περίμενε καρτερικά αυτό που 24 χρόνια του έλειπε. Οι στιγμές ήταν συγκλονιστικές, η κούπα σηκώθηκε ψηλά στον ουρανό από τον Πέτρο Μάνταλο και στη συνέχεια ήρθε η ΕΚΡΗΞΗ. Έκρηξη χαράς και προσμονής. Η συνέχεια δόθηκε στους… δρόμους. Στους δρόμους της δικής πόλης. Στη διαδρομή από την Ριζούπολη στη Νέα Φιλαδέλφεια, μερικά χιλιόμετρα πιο πέρα. Με ανοιχτό πούλμαν, τον Μανόλο και τα παιδιά του πάνω να στήνουν το δικό τους πάρτι και να γνωρίζουν πρωτόγνωρη αποθέωση, η πομπή με την κιτρινόμαυρη λαοθάλασσα έφτασε σιγά-σιγά στη Νέα Φιλαδέλφεια, η οποία είχε γεμίσει από ένα ατελείωτο κιτρινόμαυρο ποτάμι πιστών, οι οποίοι περίμεναν πως και πως το πούλμαν με τους θριαμβευτές.

Το τι επικράτησε από την στιγμή της άφιξης και μετά δεν περιγράφεται με λόγια. Με φόντο το Ναό, την Αγιά Σοφιά, εκεί όπου επιστρέφουμε, χιλιάδες λαού αποθέωναν την πρωταθλήτρια Ελλάδος ΑΕΚ, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να παρακολουθεί από ψηλά, από ένα μπαλκόνι το δημιούργημα του. Τις μοναδικές και ανεπανάληπτες στιγμές που άργησαν 24 χρόνια αλλά ήρθαν και δεν έμειναν… όνειρο χάρη σε εκείνον. Το μεθύσι τίτλου και η γιορτή στη Νέα Φιλαδέλφεια ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12 για τους παίκτες που βρίσκονταν πάνω στο πούλμαν όταν άνοιξαν οι ουρανοί. Ο κόσμος της ΑΕΚ έμεινε εκεί όμως, μπροστά στην παλιά σκεπαστή να τραγουδά μέσα στην βροχή. Για την πρωταθλήτρια, που είχε ανέβει στο θρόνο και πανηγύριζε σε μια γιορτή στο σπίτι μας. Το οποίο έχει σηκωθεί και μας περιμένει για τα καλύτερα που έρχονται…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό