20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μια νίκη μακριά από θρυλικό τρεμπλ οι Γυναίκες του Ολυμπιακού

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ξέφρενη φετινή πορεία της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και σήμερα το απόγευμα.

Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης νίκησαν τη Βουλγιαμένη 11-9 (με ανατροπή) στην έδρα της, έκαναν το 2-0 στη σειρά των τελικών και βρίσκονται μια νίκη μακριά από το όγδοο συνεχές πρωτάθλημά τους και 12ο συνολικά, αλλά κι ένα σπουδαίο τρεμπλ (Ευρωλίγκα, Κύπελλο), ενώ την ίδια αγωνιστική περίοδο έχουν κατακτήσει και το Σούπερ Καπ.

Ο ΝΟ Βουλιαγμένης, με πολύ καλή άμυνα, κατάφερε να προηγηθεί με 5-3 και στη συνέχεια 7-5, λίγο πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου. Η Ελευθερία Πλευρίτου, στη λήξη του οκταλέπτου, μείωσε σε 7-6 για τον Ολυμπιακό και η Κανετίδου, με λόμπα, ισοφάρισε σε 7-7.

Καθοριστική στιγμή όταν η Βουλιαγμένη δεν μπόρεσε να σκοράρει στον παραπάνω και στο 4:08 η Βάσω Πλευρίτου έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά με 8-7. Από κει και πέρα, οι ερυθρόλευκες πήραν ψυχολογία, ήταν αδιαπέραστες στην άμυνα και προηγήθηκαν ακόμα και με 11-8, με τον ΝΟΒ απλώς να μειώνει στο τελικό 11-9.

Η Κοντονή ανέλαβε στα 15 δευτερόλεπτα την εκτέλεση πέναλτι, με την ερυθρόλευκη τερματοφύλακα Ιωάννα Σταματοπούλου να αποκρούει και να «κλειδώνει» την επικράτηση του Ολυμπιακού.

Για την ομάδα του Χάρη Παυλίδη σκόραραν οι, Πλευρίτου Β. 3, Πλευρίτου Ε. 2, Κανετίδου, Αβραμίδου, Σιούτη, Πλευρίτου Μ., Τσουκαλά και Μυριοκεφαλιτάκη.

Για το συγκρότημα της Άντι Μελιδώνη τα τέρματα σημείωσαν οι Νίνου 3, Πάτρα 2, Κώτσια 2, Διαμαντοπούλου και Κοντονή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό