18.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Μια εικόνα χίλιες λέξεις – Η στιγμή που ελεφαντάκι επανενώνεται με τη μητέρα του

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες βίντεο που αποτυπώνει τη συγκινητική στιγμή της επανένωσης μιας μαμάς ελέφαντα με το μωρό της, μετά από μέρες.

Το ελεφαντάκι που χωρίστηκε από τη μητέρα του και το υπόλοιπο κοπάδι στο Ταμίλ Ναντού, στη νότια Ινδία, επανενώθηκε μαζί τους χάρη στους υπεύθυνους του πάρκου.

Η φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου δείχνει τη μητέρα και το μικρό της, τρεις μέρες μετά την επανένωση τους, να απολαμβάνουν έναν υπνάκο εντός του πάρκου. Μάλιστα το μωράκι όπως φαίνεται έχει κουρνιάσει στο στήθος της μητέρας του και απολαμβάνει τη στοργή της.

Το μόλις τεσσάρων μηνών μωρό χωρίστηκε από τη μητέρα και το κοπάδι του στο καταφύγιο Anamalai Tiger στο Pollachi στις 29 Δεκεμβρίου.

Συνήθως ένα κοπάδι δεν προχωρά όταν χάνεται ένα από τα μέλη του, ωστόσο αυτή η περίπτωση αποτέλεσε εξαίρεση, καθώς τόσο η μητέρα όσο και το υπόλοιπο κοπάδι είχαν ταξιδέψει περίπου 4 χλμ. μακριά.

Αξίζει να σημειωθεί πως για τον εντοπισμό του μικρού ελέφαντα που έψαχνε απεγνωσμένα την μητέρα του χρησιμοποιήθηκαν και drones.

«Ακόμη και αν το κοπάδι απομακρυνθεί, συνήθως μια μικρότερη ομάδα γυρίζει πίσω για να εντοπίσει το μωρό που λείπει. Ωστόσο υπάρχουν και φορές που το κοπάδι απομακρύνεται, ειδικά αν πρόκειται για μια περιοχή όπου υπάρχει σύγκρουση ζώων-ανθρώπων. Ο αρχηγός καλείται να επιλέξει μεταξύ της ευημερίας του κοπαδιού και της ευημερίας του ενός», δήλωσε ο Kartick Satyanarayan, διευθύνων σύμβουλος της Wildlife SOS.

Δασικοί υπάλληλοι αφού πρόσφεραν στον μικρό «δραπέτη» όλες τις υπηρεσίες, στη συνέχεια του άπλωσαν λάσπη σε όλο του το σώμα για να μειώσουν τυχόν ανθρώπινες μυρωδιές. «Με αυτόν οι ελέφαντες μειώνουν το άγχος και τον φόβο τους για οποιοδήποτε ανθρώπινο αποτύπωμα και έτσι υποδέχονται καλύτερα το μέλος τους», εξήγησε ο Satyanarayan.

When a picture is worth a million words ❤️ the rescued baby elephant after uniting with the mother takes an afternoon nap in her mother’s comforting arms before moving again with the big herd. Picture taken by Forest field staff somewhere in Anamalai Tiger reserve who are keeping… https://t.co/EedfkKjLHj pic.twitter.com/ttqafSudyM

— Supriya Sahu IAS (@supriyasahuias) January 2, 2024



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό