23.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Μητσοτάκης: Τα μυστήρια της Νέας Υόρκης

Ειδήσεις Ελλάδα

Το κατά πόσον η ασθένεια του Κυριάκου Μητσοτάκη θα επηρεάσει τον νομοθετικό προγραμματισμό, αλλά και εξελίξεις στο επιχειρηματικό τοπίο, είναι μία από τις νέες παραμέτρους των ημερών.

Η ανακοίνωση ότι ο Πρωθυπουργός προσβλήθηκε από Η1Ν1, σε πρώτο επίπεδο οδηγεί σε μία αναβολή του κατά τα λοιπά επισπευσθέντος υπουργικού συμβουλίου της Τρίτης, 23 Ιανουαρίου, όπου επρόκειτο να συζητηθεί το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφύλων και την τεκνοθεσία, σε συνέχεια της επικοινωνιακής και πολιτικής διαχείρισης που είχε καταστρώσει το Μέγαρο Μαξίμου τις προηγούμενες εβδομάδες.

Παρά ταύτα, την ίδια ημέρα θα συνεδριάσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, προκειμένου να διατυπωθούν και με επίσημο τρόπο οι αντιρρήσεις της. Υπό αυτό το πρίσμα και εκ των πραγμάτων, δεν θα εξελιχθούν ταυτοχρόνως οι διαδικασίες σε κυβερνητικό και εκκλησιαστικό επίπεδο.

Μένει ωστόσο να φανεί αν πράγματι – και σύμφωνα με τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, το νομοσχέδιο θα έρθει κατά προτεραιότητα αμέσως μετά ή αν θα απαιτηθεί ένας επανασχεδιασμός νομοθετικών προτεραιοτήτων, καθώς ένα μέτωπο που φάνηκε να κλείνει ή πάντως να ελέγχεται, πιθανώς να πρέπει πλέον να ανοίξει ταυτόχρονα με άλλα, όπως εκείνο των αντιδράσεων στο χώρο της Παιδείας, εν όψει του, επίσης δρομολογούμενου, νομοσχεδίου για τα μη κρατικά ΑΕΙ.

Η ατυχής συγκυρία με τη JP Morgan

Παράγοντες της αγοράς ωστόσο, εφιστούν την προσοχή σε μία άλλη παρενέργεια της ασθένειας του Πρωθυπουργού και συγκεκριμένα, την ματαίωση της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη και της παρουσίας του στο συνέδριο της JP Morgan στο τέλος της εβδομάδας.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκλήθηκε από το ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης έσπευσε να ανακοινώσει την ματαίωση του ταξιδιού, με την ανακοίνωση της ασθένειας του Πρωθυπουργού.

Αυτό συνδυάστηκε από κάποιους επιχειρηματικούς κύκλους, με τις κρίσιμες εκκρεμότητες που παραμένουν στη συμφωνία εξαγοράς της viva wallet από την JP Morgan, η οποία είχε ανακοινωθεί πριν από περίπου έναν χρόνο και είχε προχωρήσει έως εκείνο το αρχικό στάδιο με τη σημαντική συμβολή παραγόντων της κυβέρνησης.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν εκδηλωθεί όμως τριβές, σε ένα κομβικό στάδιο υλοποίησης της συμφωνίας εξαγοράς του μειοψηφικού πακέτου της εταιρείας από την JP Morgan, ανάμεσα στον επενδυτικό κολοσσό και τους μετόχους της πλειοψηφίας, Werealize Com Ltd .

Η κρίσιμη παράμετρος είναι, μεταξύ άλλων, το πώς θα καλυφθεί το ομολογιακό δάνειο 100 εκατ. ευρώ που αναμένεται να εκδώσει ο επενδυτικός κολοσσός για την επέκτασή του μέσω συγχωνεύσεων/εξαγορών και αν αυτό θα καλυφθεί από τρίτα μέρη ή από την σημερινή πλειοψηφία και όλα αυτά, ενώ εξελίσσονται σκληρές διαπραγματεύσεις για τους όρους της αρχικής συμφωνίας.

Οι ίδιοι παράγοντες της αγοράς σημειώνουν ότι υπό αυτές τις συνθήκες και εκκρεμότητες, η παρουσία του Πρωθυπουργού στο συνέδριο της JP Morgan και μάλιστα με θέμα τις επενδύσεις στην Ελλάδα, θα συνέπιπτε με μία ατυχή εκκρεμότητα μίας μεγάλης συμφωνίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό