25 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη: Ο ΠΑΟΚ, οι πανηγυρισμοί και η ακροδεξιά

Ειδήσεις Ελλάδα

Με στοχευμένες παρουσίες και παρεμβάσεις, σε κοινά όπου η ΝΔ παρουσιάζει δημοσκοπικές αδυναμίες και με περιοδείες σε περιοχές κρίσιμες, όπου οι διαρροές προς τα δεξιά ή την πάσης φύσεως διαμαρτυρία είναι αξιοσημείωτες, συνεχίζει την προεκλογική του καμπάνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με λιγότερες από τρεις εβδομάδες να απομένουν έως τις κάλπες της 9ης Ιουνίου, ο Πρωθυπουργός επισκέπτεται τη Δευτέρα τη Θεσσαλονίκη. Εκεί αναμένεται να δώσει έμφαση σε συγκεκριμένα έργα που έχουν προχωρήσει τους τελευταίους μήνες, όπως το μετρό και η αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών στην πόλη, ενώ θα έχει και τις καθιερωμένες συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς και τον Μητροπολίτη Φιλόθεο, ο οποίος θεωρείται ένας από τους μετριοπαθείς ιεράρχες.

Η συγκυρία θεωρείται ιδιαίτερα ευνοϊκή για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, δεδομένης και της κατάκτησης του Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου από τον ΠΑΟΚ, μόλις λίγες ώρες νωρίτερα.

Πού θα ρίξει το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας;

Το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ στο μικρό διάστημα που απομένει έως την 9η Ιουνίου, αναμένεται ότι θα πέσει στις ευαίσθητες περιοχές, με πρώτη μεταξύ αυτών τη Βόρειο Ελλάδα. Ο λόγος γι’ αυτό είναι προφανής και σχετίζεται με την ενίσχυση εκεί της άκρας και λαϊκιστής δεξιάς.

Παράλληλα όμως, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στις εξελίξεις στη Βόρειο Μακεδονία, όπου φαίνεται ότι επιστρέφει ορμητικά ο ακραίος εθνικισμός και αναζωπυρώνεται το Μακεδονικό ζήτημα, έπειτα από τις πρόσφατες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές.

Η συγκεκριμένη συνθήκη αντιμετωπίζεται πάντως από την κυβέρνηση ως μία ευκαιρία για την ανάδειξη του προβαδίσματος του Πρωθυπουργού έναντι των αντιπάλων του, ως προς τη διαχείριση τέτοιων κρίσεων και την δυνατότητα ανάδειξης τους στο διεθνές πεδίο.

Προβληματισμός για την αποχή

Επιπλέον, τις προσεχείς ημέρες η κυβέρνηση αναμένεται να δώσει έμφαση στο στοιχείο που φαίνεται ότι την προβληματίζει περισσότερο, την διαφαινόμενη μεγάλη αποχή.

Σύμφωνα με τις αναλύσεις του επιτελείου του Μεγάρου Μαξίμου, οι δημοσκοπήσεις της περιόδου δείχνουν ότι ο εκλογικός στόχος του 33% είναι εφικτός, όμως διαπιστώνεται ότι η συσπείρωση της εκλογικής βάσης της ΝΔ παραμένει σχετικά χαμηλή και έχει περιθώρια ενίσχυσης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό