25.8 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Μητσοτάκης σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ: «Κάνατε καριέρες στα αμφιθέατρα…»

Ειδήσεις Ελλάδα

Σφοδρά πυρά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ εκτόξευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής στη διάρκεια της ομιλίας του για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπει την ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα. 

Ο Πρωθυπουργός επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Νίκο Ανδρουλάκη ανακοινώνοντας μάλιστα πως η ΝΔ ζητά την ονομαστική ψηφοφορία για όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου – σε μία προσπάθεια να στριμώξει ακόμη περισσότερο το ΠΑΣΟΚ καθώς πολλά από τα άρθρα αφορούν στο δημόσιο Πανεπιστήμιο. 

«Ανάταξη και ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου»

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στο νομοσχέδιο τόνισε πως το 85% των άρθρων αφορούν την ενίσχυση του δημόσιου Πανεπιστημίου με χρηματοδότηση που θα φτάσει έως το 1,5 δις ευρώ και με ενισχύσεις στις αποδοχές και στο εκπαιδευτικό προσωπικό. 

«Είναι δεδηλωμένη η απόφαση της κυβέρνησης να στηρίξει το δημόσιο Πανεπιστήμιο. Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο αναβαθμίζεται και πιστεύω ότι αυτό θα ικανοποιεί και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που φοίτησε στο συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης σε μία πρώτη έμμεση αιχμή για τη στάση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ που αποφάσισε να καταψηφίσει το νομοσχέδιο. 

«Να μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας»

«Είναι ανάγκη των καιρών η ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων διεθνών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα, να πάψουν δεκάδες χιλιάδες ελληνόπουλα να φεύγουν από τη χώρα και να ξοδεύουν χρήματα σε άλλες χώρες. Να σταματήσουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, περισσότεροι από 40.000 Έλληνες σπουδάζουν στο εξωτερικό, αυτό το κενό εν μέρει θέλουμε να καλύψουμε» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας χαρακτηριστικά: 

«Καθιερώνουμε στην πατρίδα μας αυτό που ισχύει και στη Βόρεια Κορέα, είμαστε οι τελευταίοι μαζί με την Κούβα που έχουμε αυτό το σκληρό σύστημα εκπαίδευσης».

«Μύθοι από την αντιπολίτευση» 

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «μύθους που χρησιμοποιεί η αντιπολίτευση» σχετικά με τη λειτουργία των ιδιωτικών Πανεπιστημίων, επισημαίνοντας πως προβλέπονται οι πλέον αυστηρότεροι όροι για τη λειτουργία τους. «Μετρήσατε τα φίλτρα και τις δικλείδες ασφαλείας που υπάρχουν όταν ασκήσατε κριτική;» είπε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση. 

«Θυμήθηκαν κάποιοι τις ικανότητες των υποψηφίων όταν οι ίδιοι καταψήφισαν την ελάχιστη βάση εισαγωγής» τόνισε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «τι μας ζητάτε τώρα; να καταργήσουμε τη βάση εισαγωγής στα δημόσια Πανεπιστήμια και να είναι πιο αυστηρά στα ιδιωτικά». 

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – «Μπέντζαμιν Μπάτον ο Γιώργος Παπανδρέου…»

«Κύριε Φάμελλε έχετε έναν πρόεδρο που σπούδασε σε ένα μη κερδοσκοπικό, μη κρατικό Πανεπιστήμιο σπουδαίο με υποτροφία, σε αυτό σπούδασε ο κ. Κασσελάκης. Εάν ερχόταν το university of Pensylvania στην Ελλάδα να φτιάξει παράρτημα θα έλεγε δηλαδή όχι» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Καλά να τα λέει ο Τσίπρας που σπούδασε στο Μετσόβιο, αλλά να τα λέει ο Κασσελάκης…».

Ο Πρωθυπουργός απευθύνθηκε προσωπικά και στον Νίκο Ανδρουλάκη: «Οι βουλευτές σας κάποιοι διαφωνούν, δε τους βλέπω εδώ λόγω κομματικής πειθαρχίας, ξαφνικά αλλάξατε γνώμη ενώ το υπουργείο Παιδείας έκανε προσπάθεια να εντάξει στο νομοσχέδιο όλους τους προβληματισμούς σας» είπε ο Πρωθυπουργός. 

«Τι θα κάνετε με το άρθρο που αφορά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο; Αυτό το αποτέλεσμα είναι ο απόλυτος πολιτικός σουρεαλισμός» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και ανακοίνωσε ότι η ΝΔ καταθέτει ονομαστική ψηφοφορία για όλα τα άρθρα που αφορούν και στο δημόσιο Πανεπιστήμιο. «Κύριε Ανδρουλάκη έχετε βγει από τη μηχανή του χρόνου αλλά αντί να πάτε μπροστά, πάτε πίσω» τόνισε ο Πρωθυπουργός ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στον Γιώργο Παπανδρέου: «Είναι ο Μπέντζαμιν Μπάτον της πολιτικής, για αυτόν ο χρόνος λειτουργεί ανάποδα…». 

«Θέλετε τις σχολές τσιφλίκια σας»

Ανεβάζοντας τους τόνους ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση την κατηγόρησε ότι «φοβάται τη σύγκριση»

«Δε θέλετε τη σύγκριση, την τρέμετε. Εσείς κάνατε καριέρες στα αμφιθέατρα και κάνατε κάποιες σχολές τσιφλίκια σας και δεν θέλετε τη σύγκριση, δε θέλετε τα Πανεπιστήμια όπου κατάληψη θα κάνει μόνο η γνώση και ο πολιτισμός» τόνισε ο Πρωθυπουργός. 

«Θιασώτες της αδράνειας είναι όσοι αντιδρούν, είμαι υπερήφανος που η ΝΔ και εγώ τόσα χρόνια επιμείναμε και δε συμφωνήσαμε με όλους όσοι ήθελαν την Ελλάδα διεθνή νησίδα του εκπαιδευτικού απομονωτισμού» σημείωσε ο Πρωθυπουργός και έκλεισε με μία φράση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης το 1990 για την ανάγκη ίδρυσης μη κρατικών Πανεπιστημίων. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό