23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μητσοτάκης: Ομιλία στηνεκδήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Ειδήσεις Ελλάδα

«Τα καλύτερα είναι μπροστά για την Ελλάδα και την Πελοπόννησο», δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην εκδήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου

«Τα καλύτερα είναι μπροστά μας και για την πατρίδα μας και για την Πελοπόννησο» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του απόψε στη Μεσσήνη, στην εκδήλωση παρουσίασης της υποψηφιότητας του Δημήτρη Πτωχού για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την Πελοπόννησο «ευλογημένο τόπο», ευχαρίστησε τον απερχόμενο περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα «που αφιέρωσε τη ζωή του στην Πελοπόννησο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση» και επισήμανε ότι σήμερα η Ελλάδα είναι διαφορετική όπως και η Πελοπόννησος. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων της Πελοποννήσου, στον τουρισμό και στον αρχαιολογικό της πλούτο, ενώ τόνισε ότι άλλαξαν την εικόνα της Περιφέρειας τα εκατοντάδες έργα που έγιναν και γίνονται, εκ των οποίων περισσότερα από 200 για την Πελοπόννησο παρουσιάστηκαν από τη Νέα Δημοκρατία πριν από μερικούς μήνες. Ο πρωθυπουργός τόνισε, επίσης, ότι η ΝΔ θέλει να δώσει κομματικό χρώμα στις περιφερειακές εκλογές «όχι για να βάψουμε γαλάζιο το χάρτη. Αυτόν τον βάψαμε πριν από μερικές εβδομάδες. Αλλά γιατί θέλουμε ανθρώπους με τους οποίους να συνεργαστούμε καλά, να είναι αρωγοί στις προσπάθειές μας κι εμείς αρωγοί στις δικές τους».

Δείτε βίντεο από την εκδήλωση στην Καλαμάτα

Ο κ.Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον κ. Πτωχό ως τον «κατάλληλο άνθρωπο για την κατάλληλη θέση» και έκανε ιδιαίτερη μνεία στον πατέρα του Παύλο Πτωχό, ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή και ο οποίος θήτευσε δήμαρχος της Μεσσήνης.

«Με τη βοήθεια όλων μας μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για την Πελοπόννησο, και για το ότι ο Δημήτρης Πτωχός θα είναι ο επόμενος περιφερειάρχης» είπε ο κ. Μητσοτάκης. Αναφέρθηκε στη συνεργασία τους κατά το παρελθόν στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, και είπε ότι ο κ. Πτωχός «έβλεπε με οραματικό τρόπο τα πράγματα, και συνδυάζει την τεχνοκρατική επάρκεια με το πάθος για την πολιτική ως διαρκή άσκηση της βελτίωσης ποιότητας ζωής των πολιτών».

Τέλος, ο κ.Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν θα στηρίξει μόνο ο κομματικός μηχανισμός την υποψηφιότητα του κ. Πτωχού, αλλά θα ζητηθεί η στήριξη όλων γιατί, όπως είπε, «ο Δημήτρης Πτωχός θα είναι ένας εξαιρετικός περιφερειάρχης».

Δημήτρης Πτωχός: Το μεγάλο στοίχημα είναι η Πελοπόννησος του 2028 να είναι μια ευρωπαϊκή Περιφέρεια πρότυπο σε όλα

Ο κ. Πτωχός κατά την ομιλία του παρουσίασε το σχέδιο του για την Πελοπόννησο της Νέας Εποχής, όπως είπε, το οποίο στηρίζεται σε επτά βασικούς άξονες. Στη Βιώσιμη ανάπτυξη, στην προσέλκυση νέων επενδύσεων, στον Ψηφιακό και Οργανωτικό Μετασχηματισμό της Αυτοδιοίκησης, στον Εκσυγχρονισμό των υποδομών, στην Προστασία του φυσικού μας πλούτου, στην ανάδειξη του πολιτιστικού μας αποθέματος και στην κοινωνική αλληλεγγύη στην πράξη.

Έδωσε έμφαση στην ανάγκη «να γίνει η Πελοπόννησος πρωταγωνίστρια, στη νέα εποχή που ανοίγεται για την Ελλάδα μας» και τόνισε ότι η στιγμή δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη.

«Μετά από πολλά χρόνια που η χώρα μας και οι ζωές μας βρέθηκαν καθηλωμένες από την οικονομική κρίση, την πολιτική κρίση, τον διχασμό και την τοξικότητα, τώρα η Ελλάδα έχει ανοίξει μια νέα σελίδα» είπε.

Επισήμανε επίσης ότι «όπως σε όλη τη διαδρομή της πατρίδας μας η Πελοπόννησος έχει σταθεί μπροστά, έτσι και τώρα, πρέπει να βρεθεί στην πρώτη γραμμή. Στη Νέα Εποχή της Ελλάδας, θέλουμε να κάνουμε όλοι μαζί ένα νέο ξεκίνημα για την Πελοπόννησο!».

Τόνισε ότι «πρέπει να μείνει πίσω το παλιό» και να ξεχαστούν οι «τοξικές αντιπαραθέσεις του χτες» και προσέθεσε: «Κρατάμε μόνο τα θετικά και κτίζουμε πάνω σε αυτά. Το μεγάλο στοίχημα είναι η Πελοπόννησος του 2028 να είναι μια ευρωπαϊκή Περιφέρεια πρότυπο σε όλα».

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην εκδήλωση για την παρουσίαση της υποψηφιότητας του Δημήτρη Πτωχού για την Περιφέρεια Πελοποννήσου:

Αγαπητέ Πρόεδρε, αγαπητέ Αντώνη, κύριοι Υπουργοί, κύριοι Βουλευτές, κύριοι Δήμαρχοι, φίλες και φίλοι. Θέλησα να βρεθώ κοντά σας, σήμερα, όχι μόνο για να τονίσω το ενδιαφέρον μου για την Πελοπόννησο, αυτόν τον ευλογημένο τόπο μας, όσο για να ευχαριστήσω και έναν άξιο Περιφερειάρχη, τον Παναγιώτη Νίκα, που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην περιοχή και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ταυτόχρονα, όμως, είμαι εδώ για να ενθαρρύνω ένα νέο άξιο στέλεχος στη νέα του αφετηρία, τον Δημήτρη Πτωχό, ο οποίος θα είναι ο επόμενος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Σήμερα η Ελλάδα είναι διαφορετική, όπως διαφορετική είναι και η Πελοπόννησος. Τα προϊόντα της ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο με τις εξαγωγές πολύ αυξημένες, πολλά νέα επιχειρηματικά σχέδια βρίσκονται σε εξέλιξη, ο τουρισμός και η αγροδιατροφή αναπτύσσονται ταχύτατα, στηρίζουν το τοπικό εισόδημα, την τοπική απασχόληση. Ενώ οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μοναδικά πολιτισμικά μνημεία του τόπου συγκεντρώνουν ήδη παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Στο ίδιο διάστημα και την τελευταία τετραετία δεκάδες, εκατοντάδες θα έλεγα, έργα αλλάζουν την εικόνα της περιφέρειας. Από σημαντικές αρδευτικές υποδομές, που έχουν πολλαπλασιάσει τις καλλιεργούμενες εκτάσεις, αναβαθμίσεις λιμανιών, όπως αυτή του Ναυπλίου, την αποκατάσταση στο Μπούρτζι. Εξοπλισμό στα νοσοκομεία μας, στην Τρίπολη, στα κέντρα υγείας, την πλήρη ανακαίνιση των αθλητικών εγκαταστάσεων εδώ, στην Περιφερειακή Ενότητα Καλαμάτας.

Σημαντικά έργα, επίσης, δρομολογούνται. Έργα που έχουν να κάνουν με τις ηλεκτρικές υποδομές. Το ΚΥΤ της Μεγαλόπολης, το ΚΥΤ της Κορίνθου. Η πλήρης ολοκλήρωση της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων, τα σημαντικά φράγματα τα οποία τόσο θα μας βοηθήσουν να διαχειριστούμε το υδάτινο δυναμικό της Πελοποννήσου. Σημαντικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο.

Όλα αυτά, φίλες και φίλοι, ίσως θα θυμάστε, αποτυπώνονται ακριβώς σε αυτό εδώ το κείμενο, τα 200 και πλέον έργα για την Πελοπόννησο του 2030. Είχαμε την ευκαιρία να το παρουσιάσουμε πριν από κάποιους μήνες. Το τονίζω αυτό διότι αν πράγματι έχει κάποια σημασία η παραταξιακή στήριξη ενός αιρετού άρχοντα, ακριβώς αυτή εντοπίζεται σε μια ευρύτερη συναντίληψη που διευκολύνει τον συντονισμό του κέντρου με την περιφέρεια. Δεν το έχω κρύψει, το είπα και πριν από λίγες μέρες όταν βρέθηκα στην Μυτιλήνη, ότι θέλουμε να δώσουμε κομματικό χρώμα στις Περιφερειακές εκλογές. Όχι για να βάψουμε και πάλι τον χάρτη γαλάζιο. Αυτόν τον βάψαμε γαλάζιο δυο φορές στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου. Αλλά για έναν πολύ απλό και πρακτικό λόγο: θέλουμε ανθρώπους οι οποίοι να συμμερίζονται το όραμά μας, με τους οποίους μπορούμε να συνεργαστούμε καλά. Οι οποίοι μπορούν να σταθούν αρωγοί στις δικές μας προσπάθειες κι εμείς να σταθούμε αρωγοί στο δικό τους αγώνα για τη βελτίωση της ζωής στη δική σας Περιφέρεια.

Πρέπει να σας πω ότι αυτή ήταν και η σκέψη που πρυτάνευσε μέσα μου όταν έμαθα πριν από κάποιους μήνες την απόφαση του Παναγιώτη Νίκα, που μου είπε ότι δεν ήθελε να είναι ξανά υποψήφιος. Και όταν μου το είπε αυτό σκέφτηκα πολύ προσεκτικά: ποια θα έπρεπε να είναι η επιλογή μας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Πιστεύω ότι κατέληξα στον κατάλληλο άνθρωπο για την κατάλληλη θέση.

Βέβαια -όπως ειπώθηκε και πριν- δεν νομίζω ότι υπάρχει και καταλληλότερο σημείο για τη σημερινή μας εκδήλωση από την Μεσσήνη και από το δημαρχείο της. Από εδώ ξεκινάς, Δημήτρη, τη δική σου διαδρομή στα κοινά. Εδώ που ο πατέρας σου, ο Παύλος Πτωχός, ένα άξιο τέκνο της Μεσσηνίας έγραψε τη δική του αυτοδιοικητική διαδρομή. Έφυγε από την ζωή, θυμίζω, την ώρα του καθήκοντος, εργαζόμενος για τον τόπο του.

Θεωρώ ότι πρόκειται για μία συγκυρία που ξεπερνά τα όρια του συμβολισμού, γίνεται αληθινός οδηγός για το αύριο. Η παράδοση με αυτόν τον τρόπο γεφυρώνεται με την ανανέωση, και η εμπειρία δίνει τη θέση της στα νέα ζητούμενα της εποχής.

Με τη βοήθεια, λοιπόν, όλων σας, όλων μας μπορούμε να είμαστε εξαιρετικά αισιόδοξοι για την επόμενη ημέρα της Πελοποννήσου, όπως είμαστε αισιόδοξοι για την επόμενη ημέρα της Ελλάδος. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας και για την πατρίδα μας και για την Πελοπόννησο.

Δύναμή μας είναι η συνέπεια, η συνέχεια και η τόλμη. Τα τρία αυτά χαρακτηριστικά συναντώνται στο πρόσωπο της επιλογής μας για το μέλλον της Περιφέρειας.

Ο Δημήτρης Πτωχός σάς είναι πολύ γνωστός. Είναι ένας νέος άνθρωπος, είναι γέννημα θρέμμα της ιδιαίτερης πατρίδας του, έχει εξαιρετικές σπουδές, έχει μεγάλες επιτυχίες στο επάγγελμά του. Προσωπικά εγώ τον γνώρισα και είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε τα δύσκολα 2,5 χρόνια, επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά, όταν δώσαμε μαζί μεγάλους αγώνες για να βάλουμε τη χώρα στις σωστές ράγες. Εκτίμησα από τότε όχι απλά την εργατικότητά του αλλά κυρίως την καθαρή του σκέψη αλλά και τον οραματικό τρόπο με τον οποίο έβλεπε τα πράγματα.

Ο Δημήτρης Πτωχός είναι ένας άνθρωπος ο οποίος συνδυάζει -και αυτό δεν είναι πολύ συνηθισμένο- την τεχνοκρατική επάρκεια με το γνήσιο πάθος για την πολιτική ως μία διαρκή άσκηση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών. Είμαι σίγουρος ότι σε αυτή τη νέα σελίδα η οποία θα γραφτεί -θα τη γράψουμε μαζί στο βιβλίο της δικής του προσωπικής διαδρομής- θα είναι και πάλι νικητής. Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι με τη στήριξη όλων σας και όλων μας, με τη στήριξη όλων των κομματικών μας στελεχών, αλλά όχι μόνο, ο Δημήτρης Πτωχός θα είναι ο επόμενος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πελοπόννησος μπροστά, Πτωχός μπροστά, για μία Πελοπόννησο με προοπτική, με πίστη στις πραγματικές της δυνατότητες.

Δημήτρη, σου εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία, μπορείς να στηρίζεσαι πάνω μας, όχι μόνο στον κομματικό μας μηχανισμό, γιατί πιστεύω ότι οι εκλογές αυτές εκ των πραγμάτων -μπορεί μεν να παίρνεις σήμερα μία κομματική στήριξη αλλά απευθύνεσαι σε όλες και όλους τους κατοίκους της Πελοποννήσου- θα έχουν την ευκαιρία και αυτοί που δεν σε γνωρίζουν ακόμα να σε γνωρίσουν τους επόμενους δύο μήνες. Προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία όχι για την εκλογική σου επιτυχία αλλά για το ότι θα είσαι ένας πραγματικά εξαιρετικός Περιφερειάρχης.

Να είσαι καλά, καλή δύναμη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό