17.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Μητσοτάκης: Μέσα στο 2024 θα προσληφθούν 6.500 γιατροί και νοσηλευτές

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά από την παύση που έκανε τις δύο προηγούμενες Κυριακές, λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανήλθε στο Facebook με την επισκόπηση της εβδομάδας. Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο πρωθυπουργός, η κυβερνητική δραστηριότητα ήταν πολύ πλούσια και δυσκολεύτηκε να επιλέξει τα θέματα.

Εκτός από την επισκόπηση όμως, με βίντεό του στο TikTok, μίλησε για τα βήματα που γίνονται για την αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, απαντώντας σε ερώτηση πολίτη.

«Πριν απ τις εκλογές είχα ανεβάσει ένα βίντεο για το ΕΣΥ και είχα δεσμευθεί για κάποιες σημαντικές παρεμβάσεις. Με αφορμή λοιπόν την ερώτησή σας ήρθε η ώρα να σας πω ότι έχουμε ήδη ξεκινήσει να τις εφαρμόζουμε. Πρώτα και κύρια πριν από λίγες ημέρες το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τον προγραμματισμό προσλήψεων για το έτος 2024. Έτσι, μέσα στο 2024, μέσα στον επόμενο χρόνο, θα προσληφθούν 6.500 γιατροί και νοσηλευτές που θα στελεχώσουν νοσοκομεία και κέντρα υγείας σε ολόκληρη τη χώρα» είπε.

Ακούστε αναλυτικά τα μέτρα που έχουν ήδη εφαρμοστεί:

@kyriakosmitsotakis_ Replying to @John Rambofmm ♬ original sound – Kyriakos MitsotakisΗ εβδομαδιαία ανασκόπηση

Μιλώντας για την αναβάθμιση της επενδυτικής βαθμίδας από τον οίκο Standard & Poor’s ο κ. Μητσοτάκης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι δεν είναι τυχαία. «Η χώρα είναι μπροστά σε ένα ιστορικό παράθυρο ευκαιρίας καθώς συνδυάζονται το σωστό μίγμα οικονομικής πολιτικής με την πολιτική σταθερότητα».

Αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια επισήμανε ότι όποιος θέλει να προχωρήσει σε ρύθμιση θα έχει στη διάθεσή του «7 εργαλεία ρύθμισης και την πολιτεία στο πλευρό τους. Βελτιώνεται ο τρόπος λειτουργίας του εξωδικαστικού μηχανισμού, που οδηγεί σε υψηλότερο κούρεμα της οφειλής έως και κατά 28% υπέρ των πραγματικά ευάλωτων για τη ρύθμιση κόκκινων δανείων. Θεσπίζουμε αυστηρούς κανόνες διαφάνειας για τις εταιρίες διαχείρισης δανείων με υψηλά πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασής τους και εισάγουμε ρυθμίσεις που ενισχύουν τον ανταγωνισμό, όπως η χορήγηση δανείων από μη τραπεζικούς φορείς».

Καταργείται όπως είπε «από ο 1/1/2024 η παρακράτηση κατά 30% της σύνταξης όσων συνταξιούχων επιλέγουν να εργαστούν […] Αντίστοιχη ρύθμιση εφαρμόζουμε και για την εργασία των συνταξιούχων με αναπηρία, ενώ επεκτείνουμε το επίδομα μητρότητας σε αγρότισσες και αυτοαπασχολούμενες».

Για τα χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομείο ο πρωθυπουργός επισήμανε: «Ψηφίσαμε τη δημιουργία ψηφιακής ενιαίας λίστας με προγραμματιζόμενα χειρουργεία σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας και δίνεται η δυνατότητα να γίνεται η διαχείρισή τους κεντρικά, ώστε να μειωθούν οι χρόνοι αναμονής των ασθενών. Οι πολύμηνες αναμονές για ένα χειρουργείο είναι μία από τις μεγαλύτερες πληγές του ΕΣΥ – και αυτό προσπαθούμε να διορθώσουμε».

Ολόκληρη η ανάρτηση του πρωθυπουργού

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό