18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Μητσοτάκης: Θα τιμωρηθούν οι ένοχοι για τα Τέμπη – Να μην μείνει καμία σκιά

Ειδήσεις Ελλάδα

Την καθιερωμένη ανασκόπηση της εβδομάδας έκανε μέσω Facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στον απόηχο του ενός χρόνου από την τραγωδία των Τεμπών. «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη» έγραψε ο πρωθυπουργός για την απόδοση ευθυνών, τονίζοντας ότι δεν «πρέπει να μείνει καμία σκιά που να δηλητηριάζει τη δημόσια ζωή και την εμπιστοσύνη στους θεσμούς».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις δράσεις της κυβέρνησης που ξεχώρισε και που όπως είπε, αποτελούν προτεραιότητα για τους Έλληνες: την ασφάλεια, τη στήριξη των εισοδημάτων από τον πληθωρισμό και την ακρίβεια, την υγεία και την εργασία.

«Η συντεταγμένη πολιτεία δεν μπορεί και δεν θα επιτρέψει το ξαναζωντάνεμα της τρομοκρατίας που επιχειρούν ορισμένοι. Η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας -με πράξεις- είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης» είπε μεταξύ άλλων.

«Στους δρόμους και στις γειτονιές σύντομα θα δείτε και περισσότερους αστυνομικούς, οι οποίοι μέχρι τώρα είναι επιφορτισμένοι με το έργο της επίδοσης ποινικών εγγράφων» είπε κάνοντας λόγο για νέες προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία μετά από 14 χρόνια.

«Στους δρόμους και στις γειτονιές σύντομα θα δείτε και περισσότερους αστυνομικούς, οι οποίοι μέχρι τώρα είναι επιφορτισμένοι με το έργο της επίδοσης ποινικών εγγράφων. Στο εξής, θα γίνεται ηλεκτρονικά η επίδοση για τρεις κατηγορίες εγγράφων που αγγίζουν περίπου τις 170.000 ετησίως. Αυτό σημαίνει ότι θα «απελευθερωθεί» περίπου το 1/3 του αστυνομικού προσωπικού που απασχολείται για αυτόν τον λόγο -υπολογίζεται ότι απαιτούνται κατά μέσο όρο 670 αστυνομικοί την ημέρα. Ταυτόχρονα, θα αποδεσμευτεί και σημαντικός αριθμός δικαστικών υπαλλήλων, θα μειωθεί η γραφειοκρατία -που σημαίνει επιτάχυνση στην απονομή δικαιοσύνης- ενώ αναβαθμίζεται το επίπεδο προστασίας των δεδομένων των πολιτών. Σε πρώτη φάση, οι ψηφιακές επιδόσεις θα ξεκινήσουν από την Εισαγγελία Αθηνών» είπε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της ακρίβειας, αναφερόμενος σε ενθαρρυντικά πρώτα μηνύματα που αφορούν τη μείωση των αρχικών τιμών σε πάνω από 4.000 προϊόντα.

Η ανάρτηση

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό