15.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Μητσοτάκης για τουρκική εισβολή στην Κύπρο: Αλήθεια σημαίνει άρνηση υποταγής στη λήθη

Ειδήσεις Ελλάδα

Μία από τις τραγικότερες ημέρες της κυπριακής ιστορίας και του ελληνισμού γενικότερα είναι η 20η Ιουλίου 1974, η ημέρα που ξεκινά η τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο σημερινό του μήνυμα ανέφερε πόσο επίκαιρο είναι το σύνθημα «δεν ξεχνώ». «Αλήθεια σημαίνει άρνηση υποταγής στη λήθη. Έτσι, 49 χρόνια μετά την αποτρόπαιη τουρκική εισβολή στην Κύπρο, το σύνθημα «Δεν Ξεχνώ» παραμένει επίκαιρο και ενεργό. Εδώ και σχεδόν μισό αιώνα αρνείται τα παράνομα τετελεσμένα και γίνεται αφορμή νέων αγώνων» έγραψε στο Twitter.

Αλήθεια σημαίνει άρνηση υποταγής στη λήθη. Έτσι, 49 χρόνια μετά την αποτρόπαιη τουρκική εισβολή στην Κύπρο, το σύνθημα «Δεν Ξεχνώ» παραμένει επίκαιρο και ενεργό. Εδώ και σχεδόν μισό αιώνα αρνείται τα παράνομα τετελεσμένα και γίνεται αφορμή νέων αγώνων. pic.twitter.com/xwrAjC2qhW

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) July 20, 2023

«Δεν ξεχνάμε όσους έχασαν τη ζωή τους» λέει στο δικό της μήνυμα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Συμπληρώνονται σήμερα 49 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ενώ συνεχίζεται η παράνομη κατοχή ενός μεγάλου τμήματός της. Δεν ξεχνάμε όσους έχασαν τη ζωή τους, όσους εκτοπίσθηκαν, όσους ακόμη αγνοούνται.

Κορυφαία εθνική μας προτεραιότητα παραμένει η συνολική, αμοιβαία…

— President GR (@PresidencyGR) July 20, 2023



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό