23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Μητσοτάκης για Σούνακ: Δεν θα μπλέξουμε στα εσωτερικά πολιτικά της Βρετανίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην τελετή αποφοίτησης μελών του ΟΚΑΝΑ βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως ήταν αναμενόμενο ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για την άρνηση του βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ να τον συναντήσει και τις μετέπειτα δηλώσεις του ότι δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις της προσυμφωνημένης ατζέντας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε χαριτολογώντας ότι «εγώ δεν έκανα τίποτα. Μόνο η παρουσία μου», προσθέτοντας, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ότι «δεν θα μπλέξουμε σε εσωτερικά πολιτικά».

«Πρέπει να σπάσουμε το στίγμα και τις προκαταλήψεις»

Η τελετή αποφοίτησης των μελών του ΟΚΑΝΑ έγινε σε κλίμα συγκίνησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε όπως είπε από καρδιάς εκφράζοντας τη χαρά και τη συγκίνησή του προς τους θεραπευόμενους, οι οποίοι κατάφεραν να απεξαρτηθούν και τώρα ξεκινάει το δύσκολο έργο της κοινωνικής επανένταξης.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός τους παρότρυνε να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με όσους το έχουν ανάγκη -όσους δηλαδή βρίσκονται στο λαβύρινθο των εξαρτήσεων- τονίζοντας ότι πρέπει πολιτεία και κοινωνία να επιστρατεύσουν όλες τις δυνάμεις τους.

Ο πρωθυπουργός εστίασε στην κυβερνητική πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενιαίου εθνικού οργανισμού πρόληψης και εξαρτήσεων. «Πρέπει να σπάσουμε το στίγμα και τις προκαταλήψεις ο καθένας δικαιούται δεύτερη ευκαιρία αρκεί να το θέλει» είπε χαρακτηριστικά.

Στην εκδήλωση τον πρώτο λόγο είχαν ο Υπεύθυνος Κοινωνικής Επανένταξης Αλέξανδρος Ψαριανός και δύο απόφοιτοι, που συγκίνησαν μιλώντας για την προσπάθειά τους. Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υφυπουργός Δημήτρης Βαρτζόπουλος και ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Θανάσης Θεοχάρης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό