22.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Μητσοτάκης για μη κρατικά ΑΕΙ: Έντονο το ενδιαφέρον ξένων πανεπιστημίων

Ειδήσεις Ελλάδα

Για το νομοσχέδιο της ίδρυσης μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων μίλησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της συνεδρίαση της εθνικής συνδιάσκεψης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Μουρούτσος» στη Δάφνη.

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, «με το νομοσχέδιο που φέραμε προς ψήφιση το 70% αφορά την ενίσχυση του δημόσιου Πανεπιστημίου. Γενιές Δαπιτών έδωσαν αγώνα για να πετύχει αυτή η μεταρρύθμιση. Τωρα αυτή η κυβέρνηση την κάνει πράξη».

«Κάνουμε μία επιλογή που θα κρατά πλέον στην πατρίδα μας τα νέα παιδιά», υπογράμμισε.

Έντονο το ενδιαφέρον ξένων πανεπιστημίων

«Δεν θα επιτρέψουμε μοντέλο κάποιων ορόφων σε μια πολυκατοικία», είπε χαρακτηριστικά ως προς την ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων, λέγοντας παράλληλα ότι είναι «πολύ έντονο το ενδιαφέρον ξένων πανεπιστημίων» για να ιδρύσουν παραρτήματα στην Ελλάδα.

«Τέλειωσε η βία στο ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο. Φεύγουμε μπροστά πλέον. Όπου χρειαστεί η αστυνομία θα επεμβαίνει στα Πανεπιστήμια σε συνεννόηση με τους Πρυτάνεις – οι φοιτητές δεν θα είναι όμηροι μικρών μειοψηφιών», τόνισε.

Στη συνέχεια μίλησε για την έλλειψη στέγης και τα υψηλά ενοίκια. Ανέφερε ότι αποτελεί πρόκληση που απαιτεί πολλές δράσεις και μίλησε για την αύξηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος, από 2.000 ευρώ, σε 2.500 ευρώ.

«Κασσελάκης και Ανδρουλάκης παλεύουν για την πρωτιά των ηττημένων»

Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός επιτέθηκε τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο ΠΑΣΟΚ για τις αντιρρήσεις που έχουν διατυπώσει ως προς το επίμαχο νομοσχέδιο, αναφέροντας μάλιστα για τον Νίκο Ανδρουλάκη πως του έκανε εντύπωση η αλλαγή στη στάση του, «η οποία», όπως είπε, «έχει μπερδέψει ακόμα και συνεργάτες του», τη στιγμή, μάλιστα, που «ένας πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ», όπως τόνισε «τάσσεται υπέρ του σχεδίου νόμου».

«Κασσελάκης και Ανδρουλάκης παλεύουν για την πρωτιά των ηττημένων», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

«Όλοι πονάμε το ίδιο για τα Τέμπη»

Όσον αφορά την τραγωδία των Τεμπών, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «όλοι πονάμε το ίδιο για τα Τέμπη» και προειδοποίησε για εκστρατεία λάσπης που αναμένεται να υπάρξει ενόψει των ευρωεκλογών.

O κατώτατος μισθός θα αυξηθεί για τέταρτη φορά

Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση της ΝΔ, είπε ότι η Ελλάδα του 2024 «έχει τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης και μονοψήφια ανεργία. Το εισόδημα βελτιώθηκε κατά 20% και ο κατώτατος μισθός σε λίγο θα αυξηθεί για τέταρτη φορά».

«Χτίζουμε τη νέα Ελλάδα της ψηφιακής εποχής. Και δεν είναι τυχαίο ότι ο Economist μας ανακήρυξε χώρα της χρονιάς για το 2023», σημείωσε, προσθέτοντας πως, από το 2019, «έχουν πειστεί οι πολίτες ότι μπορεί να βγει πιο δυνατή από τις κρίσεις και τις δυσκολίες».

Μπαίνουμε σε προεκλογική επιφυλακή

«Να εξηγήσουμε ότι οι Βρυξέλλες είναι πολύ πιο κοντά στην Αθήνα απ’ ό,τι δείχνει ο χάρτης. Οι κάλπες αυτές δεν προσφέρονται για μηνύματα αδιαφορίας και ανέξοδης διαμαρτυρίας. Οι επιλογές μας για την Ευρώπη θα έχουν μετάφραση ελληνική. Από σήμερα μπαίνουμε άπαντες σε προεκλογική επιφυλακή με τη νεολαία μας όπως πάντα στην πρώτη γραμμή», υπογράμμισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι το κοντέρ μηδενίζει ξανά και οι κάλπες θα είναι άδειες και θα πρέπει να γεμίσουν πάλι με πολλά γαλάζια ψηφοδέλτια.

«Σας καλώ και πάλι. Το μέλλον είστε εσείς. Στο δικαίωμα το οποίο έχετε να διεκδικήσετε και να ζήσετε μια ζωή καλύτερη από των γονιών σας. Κλείστε τα αυτιά σας στην ισοπέδωση. Βοηθήστε μας να γινόμαστε και εμείς καλύτεροι. Είμαστε 50 ετών παράταξη αλλά είμαστε πολύ πιο νέοι από κάποιους που υποτίθεται έχουν κάνει τη νεανικότητά τους παράσημο. Μας περιμένουν νέα στοιχήματα με πρώτο αυτό των ευρωεκλογών. Είμαι σίγουρος ότι και αυτό θα το κερδίσουμε και πάλι μαζί», πρόσθεσε κλείνοντας την ομιλία του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό