17.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Μητσοτάκης για ευρωκάλπη: «Όχι σε χαλαρή ψήφο, όχι σε ψηφοδέλτιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Το μήνυμα κατά της χαλαρής ψήφου στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου έστειλε εκ νέου ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star. 

«Οι ευρωεκλογές είναι μία εθνική κάλπη με τη δική της ξεχωριστή σημασία (…) Ας φροντίσουμε ως ΝΔ να μην κάνουμε την κάλπη χαλαρή, δεν θα την αντιμετωπίσω ως μία χαλαρή κάλπη. Θα κάνω περιοδείες και θα εξηγήσω γιατί η κάλπη είναι σημαντική και γιατί σε αυτές τις συνθήκες που χρειαζόμαστε μία ισχυρή Ευρώπη είναι σημαντικό να είναι η ΝΔ μία ισχυρή παράταξη εντός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος» είπε ο πρωθυπουργός δίνοντας στίγμα και για το ευρωψηφοδέλτιο που θα καταρτίσει: 

«Θέλω να εκλέξω όσο το δυνατόν περισσότερους ευρωβουλευτές, Θα καταρτίσουμε ένα ευρωψηφοδέλτιο αντιπροσωπευτικό, όχι ψηφοδέλτιο – σελέμπριτι αλλά με κριτήριο το βιογραφικό των ανθρώπων. 

Έκτακτο επίδομα Πάσχα 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κράτησε κλειστά τα χαρτιά του ως προς τα σενάρια για το έκτακτο επίδομα Πάσχα υπέρ των ευάλωτων – χωρίς ωστόσο να αποκλείει τίποτα. 

«Δεν υπάρχει καμία πρόσθετη εξαγγελία που μπορώ να κάνω γιατί θα ήταν ανεύθυνο από μέρους μου τον δεύτερο μήνα του έτους να προεξοφλήσω την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού». 

«Τόσοι διαδηλώνουν στην Αθήνα, γιατί όχι και οι αγρότες;….»

«Τόσοι διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας γιατί να μην έχουν το δικαίωμα και οι αγρότες μας; Αυτό θα γίνει σε συντονισμό με την Αστυνομία και ζητώ από τους αγρότες να είναι σε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την αστυνομία». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε στους χαμηλούς τόνους έναντι των αγροτών κάνοντας και πάλι λόγο για «λελογισμένες κινητοποιήσεις». Ξεκαθάρισε ωστόσο πως τα δημοσιονομικά περιθώρια για παροχές έχουν εξαντληθεί ενώ δεσμεύτηκε ότι από το 2025 θα υπάρχει μόνιμη και δίκαιη, όπως είπε, λύση για το θέμα της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο.  

«Δεν έχουμε να δώσουμε κάτι παραπάνω. Και οι αγρότες ξέρουν ότι και η κυβέρνηση ξεπέρασε τα όρια των προσδοκιών τους ως προς το ρεύμα. Άρα θα έχουμε μια κίνηση κλιμάκωσης αύριο και μετά τα πράγματα θα μπουν στον ρυθμό τους, θα αρχίσει η περίοδος της σποράς» είπε ο πρωθυπουργός. 

«Δεν κάνω πίσω για τα Πανεπιστήμια»

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο θέμα της ίδρυσης μη κρατικών Πανεπιστημίων. «Μόνο καλό μπορεί να κάνει στο δημόσιο Πανεπιστήμιο ο ανταγωνισμός υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι απλά μία ευκαιριακή μπίζνα αλλά για σοβαρές επενδύσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που μπορούν να μετατρέψουν τη χώρα σε περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης». 

Ο πρωθυπουργός διεμήνυσε πως δεν πρόκειται να δεχθεί παράνομες πράξεις: «Αν πιστεύουν κάποιοι ότι θα καταλύσουν με τη βία μία νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης που ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ, θα μας βρουν απέναντι και τελικά δε θα τους περάσει». 

Επίθεση σε Κασσελάκη και Ανδρουλάκη 

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου κατά της Ελλάδας για το κράτος δικαίου. «Το ψήφισμα μιλά για άλλη χώρα, υπάρχει ζήτημα ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα; Ο καθένας λέει και γράφει ό,τι θέλει» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Καταλαβαίνω γιατί θέλουν να χτυπήσουν το ΕΛΚ και εμένα. Αυτό που είναι ασυγχώρητο είναι ότι υπήρξαν Έλληνες ευρωβουλευτές που έβαλαν την υπογραφή τους κάτω από ψήφισμα που ζητά τη διακοπή πόρων για την Ελλάδα. Και είναι υπόλογοι και αυτοί και οι αρχηγοί τους. Και ο κ. Κασσελάκης και ο κ. Ανδρουλάκης» κατέληξε ο πρωθυπουργός. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό