21.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Μητσοτάκης για Άκτιο – Αμβρακία: «Οδήγηση χωρίς να τρέμει το φυλλοκάρδι»

Ειδήσεις Ελλάδα

Στα εγκαίνια του νέου οδικού άξονα «Άκτιο – Αμβρακία» στη Βόνιτσα βρέθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας για μία ακόμη φορά την προσήλωση της κυβέρνησης στην προώθηση, υλοποίηση και παράδοση όλων μεγάλων έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα.

«Είμαι σίγουρος πως αυτός ο δρόμος θα αλλάξει την όψη όλης της Δυτικής Ελλάδας ενώ οι κάτοικοι της περιοχής χωρίς διόδια θα μπορούν να κινούνται με ασφάλεια χωρίς να τρέμει το φυλλοκάρδι τους» είπε, στον χαιρετισμό του ο Πρωθυπουργός επισημαίνοντας πως ανοίγουν αναπτυξιακές προοπτικές για μία ολόκληρη περιοχή της Ελλάδας που μέχρι σήμερα παρέμενε αναξιοποίητη και ανεξερεύνητη. 

O Kυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην υλοποίηση των έργων υποδομής σε όλη τη χώρα – σημειώνοντας πως το 2024 θα παραδοθούν μεγάλα έργα όπως ο Ε-65, το πολύπαθο, όπως είπε, Μετρό Θεσσαλονίκης και μέσα στο 2025 ο δρόμος Πατρών – Πύργου. 

«Είμαι υπερήφανος που στην Ελλάδα έχουμε κατασκευαστικές εταιρείες υψηλού επιπέδου που να κατασκευάζουν τέτοια έργα και θέλουμε συνεργασία μαζί τους με όρους ειλικρίνειας και συνεργασίας» σημείωσε και πρόσθεσε: «θα το κάνουμε με όρους ειλικρίνειας χωρίς να υποσχόμαστε έργα που βρίσκονται στα χαρτιά ή στη φαντασία κάποιων». 

Ο αυτοκινητόδρομος ‘Ακτιο – Αμβρακία, έχει συνολικό μήκος 49,5 χιλιόμετρα, αποτελείται από δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, πλάτους 3,5 μέτρων η κάθε μία, μία λωρίδα καθοδήγησης ανά κατεύθυνση, πλάτους 0,5 μέτρων και κεντρική διαχωριστική νησίδα με αμφίπλευρο στηθαίο με τις αντίστοιχες λωρίδες καθοδήγησης πλάτους 2 μέτρων, δηλαδή είναι συνολικού πλάτους 17 μέτρων.

Επίσης, το έργο περιλαμβάνει:

– Παράπλευρους και κάθετους δρόμους.

– Δύο μεγάλες κοιλαδογέφυρες περίπου 200 μέτρων η κάθε μία και τριών μικρότερων γεφυρών για ρέματα.

– 9 κόμβους (8 ανισόπεδους και 1 ισόπεδο), καθώς και άνω και κάτω διαβάσεων.

Επίσης, κατασκευάστηκε και το οδικό τμήμα που συνδέει την απόληξη του οδικού άξονα ‘Ακτιο – Αμβρακία με την Ιόνια Οδό, μήκους περίπου 500 μέτρων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 160 εκατομμύρια ευρώ, εντάσσεται στον άξονα προτεραιότητας « Διευρωπαικό Οδικό Δίκτυο και Οδική Ασφάλεια (ΤΣ)» του επιχειρησιακού προγράμματος «Υποδομές Μεταφορές Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξης» 2014 – 2020 και υλοποιήθηκε από την ανάδοχο εταιρία ΜΕΤΚΑ του ομίλου MYTILINEOS, που ανέλαβε το έργο τον Νοέμβριο του 2020.

Με την κατασκευή της Αμβρακίας Οδού συνδέεται η Ιόνια Οδός με το αεροδρόμιο του Ακτίου, με την υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας (μέσω της οδού Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας) και τον κόμβο προς Λευκάδα, παρακάμπτοντας την πόλη της Αμφιλοχίας. Με την παράδοση του έργου ο χρόνος του ταξιδιού από Αθήνα προς Πρέβεζα και Λευκάδα μειώνεται κατά τουλάχιστον 45 λεπτά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό