20.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Μητσοτάκης από Άγιο Δημήτριο – Το μόνο μέλημα της αντιπολίτευσης είναι πώς θα πέσω εγώ, δεν υπάρχει άλλη πρόταση διακυβέρνησης

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα κυβερνητικά στελέχη, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρώτη γραμμή, ενημερώνουν για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης

Στη μάχη της κάλπης για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, έχουν ριχθεί τα κόμματα, με τους πολιτικούς αρχηγούς να πραγματοποιούν επισκέψεις ανά την Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε  επίσκεψη στον δήμο Αγίου Δημητρίου, στην Αθήνα και συνομίλησε με πολίτες.

Τα κυβερνητικά στελέχη – με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρώτη γραμμή-  ενημερώνουν για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην κρισιμότητα της ψήφου για την Ευρώπη.

Ο  πρωθυπουργός μίλησε και σε καφέ της περιοχής, στέλνοντας μήνυμα συσπείρωσης για τις ευρωεκλογές. «Και από τον Άγιο Δημήτριο στέλνουμε ένα μήνυμα συσπείρωσης και νίκης ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Λιγότερο από δύο μήνες από τις ευρωεκλογές και θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποιες πολύ σύντομες σκέψεις, γιατί οι ευρωεκλογές αυτές έχουν ξεχωριστή σημασία και γιατί δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν με καμιά χαλαρότητα από τους Έλληνες πολίτες και ειδικά από τους συμπολίτες μας, οι οποίοι στήριξαν τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές» είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «Πρώτα και πάνω απ’ όλα ο ελληνικός λαός θα κληθεί να αποφασίσει ποιους και ποιες ευρωβουλευτές θα τον εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στη μεγάλη νίκη της ΝΔ, ώστε να μπορέσουμε να ακούγεται ισχυρή η φωνή μας στην Ευρώπη. Εμείς ήμασταν αυτοί οι οποίοι είπαμε στην Ευρώπη ότι πρέπει να ασχοληθεί με την εξωτερική διάσταση του προσφυγικού. Έχουμε πολλές προκλήσεις μετά τις ευρωεκλογές, τι θα κάνουμε με τους αγρότες μας, πως θα αλλάξουμε την κοινή αγροτική πολιτική, πώς θα ενισχύσουμε περισσότερο την άμυνά μας».

«Να σκεφτούμε την επόμενη μέρα μετά τις ευρωεκλογές» τόνισε, «ποια πολιτική δύναμη θέλετε να διεκδικήσει όλα αυτά υπέρ των Ελλήνων πολιτών. Έχει μεγάλη σημασία τη βραδιά των ευρωεκλογών η ΝΔ με τη δικιά σας ψήφο να είναι το πιο ισχυρό κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη. Είναι σαφές ότι θα βγουν και συμπεράσματα πολιτικά από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και θέλω το βράδυ της 9ης Ιουνίου να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Νέα Δημοκρατία θα εξακολουθεί να είναι κυρίαρχη πολιτική δύναμη στον τόπο, έτσι ώστε να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα να υλοποιούμε τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις προς όφελος κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα».

Μιλώντας για την ακρίβεια, υπογράμμισε: «Θα εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε την ελληνική κοινωνία απέναντι στο πρόβλημα της ακρίβειας. Δεν κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλό μας είναι το πρώτο πρόβλημα που αντιμετώπισε το ελληνικό νοικοκυριό. Και ξέρουμε ότι κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να το αντιμετωπίσουμε. Αυτή είναι η κυβέρνηση η οποία αύξησε τον κατώτατο μισθό, που έδωσε για πρώτη φορά αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους».

Όσον αφορά στην αναβάθμιση του outlook της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Standard & Poor’s, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου γιατί χθες η Standard & Poor’s αναβάθμισε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και αυτό, παρότι οι αντίπαλοί μας το υποδέχτηκαν με κάποια ειρωνεία, ότι είναι κάτι που δεν ενδιαφέρει τους πολίτες. Δεν υπάρχει άλλη πρόταση διακυβέρνησης σήμερα, γιατί εμείς σας μιλάμε για το πως θα αλλάξουμε τη χώρα και το μόνο μέλημα τους είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης. Αυτό δεν συνιστά πρόταση διακυβέρνησης».

«Εμείς ασχολούμαστε με τα πραγματικά προβλήματα, οι άλλοι με τα δικά τους εσωτερικά προβλήματα. Το δικό μου ζήτημα είναι πως στην Ελλάδα θα μιλήσουμε για τη σημασία των ευρωεκλογών. Θα μιλήσουμε για την εξασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας, έχει τεράστια σημασία σ’ αυτό το ευμετάβλητο διεθνές περιβάλλον. Γι’ αυτό και η κάλπη αυτή έχει εξαιρετική σημασία, δεν πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με χαλαρότητα, θα πρέπει να πάμε ενωμένοι να συσπειρωθούμε και στο βράδυ της 9ης Ιουνίου να πετύχουμε ακόμη μια μεγάλη νίκη» συμπλήρωσε.

Και κατέληξε: «Το πρωί της 9ης Ιουνίου η κάλπη θα είναι άδεια και θα πρέπει να γεμίσει με πολλά ψηφοδέλτια της ΝΔ και αυτό για να το πετύχουμε χρειάζομαι τη βοήθεια όλων σας. Να δώσουμε κι αυτόν τον εκλογικό αγώνα με αυτοπεποίθηση και με ευπρέπεια. Αν κάποιοι θέλουν να βουλιάξουν την πολιτική αντιπαράθεση στην τοξικότητα και στη λάσπη να μην τους ακολουθήσουμε. Το δοκίμασαν και πριν από τις εκλογές του 2023 και είδαμε το αποτέλεσμα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό