24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Μην περιμένεις σύντομα ένα νέο Mini Clubman

Ειδήσεις Ελλάδα

Είναι δύσκολοι καιροί για να είσαι διαφορετικός. Η Mini παρουσίασε πρόσφατα τα νέα Cooper και Countryman με ανανεωμένο, εκμοντερνισμένο design, σύγχρονα κινητήρια σύνολα και μινιμαλιστικό εσωτερικό αλλά ένα μοντέλο απουσιάζει από όλες τις ανακοινώσεις της αγγλικής μάρκας. Το Clubman. Το εκκεντρικό station wagon με την διπλή πόρτα στο πίσω μέρος που ότι δεν πρόσφερε δραματικά περισσότερους εσωτερικούς χώρους, το χάριζε απλόχερα σε χαρακτήρα και ιστορία. Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, το Clubman δεν θα συνεχίσει να αποτελεί μέρος της οικογένειας της Mini και στη νέα γενιά και αν δεν αρκούν τα σημάδια, τότε σίγουρα θα πρέπει να είναι αρκετά τα λεγόμενα της Stephanie Wurst.

Η επικεφαλής της εταιρίας δήλωσε ότι ο χώρος που μέχρι τώρα κάλυπτε το Clubman θα καλυφθεί σχεδόν άψογα από το Countryman αλλά και το επερχόμενο Aceman – το crossover που είδαμε το καλοκαίρι του 2022 σε μορφή concept και αναμένεται να λανσαριστεί στο προσεχές μέλλον ώστε να τοποθετηθεί ανάμεσα στο Mini Cooper και το Mini Countryman. Είναι σαφές ότι το Clubman δεν θα έχει άμεσο αντικαταστάτη αλλά εξαρχής δεν ήταν αυτός ο σκοπός της αγγλικής μάρκας. Οι πωλήσεις του Countryman παγκοσμίως είναι σχεδόν διπλάσιες από αυτές του Clubman οπότε η ύπαρξη δύο παραπλήσιων μοντέλων ταυτόχρονα στην γκάμα της Mini δεν έχει νόημα και ο… αδύναμος κρίκος είναι το Clubman δυστυχώς.

Κάπως έτσι, η έκδοση που κατασκευαζόταν από το 1969 έως το 1980 και από το 2007 μέχρι και σήμερα μας αφήνει. Ίσως να επιστρέψει κάποια στιγμή στο μέλλον, ποιος ξέρει. Τα νέα από την πλευρά της Mini δεν είναι μονάχα δυσάρεστα όμως, αφού η Wurst δήλωσε ότι πολύ θα ήθελε να συνεχίσει την μικρή παράδοση που έχει χτίσει με τις σκληροπυρηνικές “GP” εκδόσεις του Cooper JCW. Πότε θα παρουσιαστεί και τι μορφή θα έχει, είναι άγνωστο προς το παρόν αλλά ως εκδήλωση πρόθεσης η δήλωση της επικεφαλής της εταιρίας είναι θετική.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό